Příliš úzkostlivá babička

1099
3.1.12 20:32

Prilis uzkostliva babicka

Ahoj, zdravim vsechny. Emimino uz ctu delsi dobu a zatim jsem odpovedi nasla. Ale ted uz si nevim rady.
Jsem v 35.TT, bez jakychkoli problemu. V patek porada pritelova firma vecirek, na ktery bych rada sla. Ovsem, prekecla jsem se o tom pred moji mamou a dle ni jsem sebecka, nezodpovedna a navstevou vecirku ohrozuju dite. Vecirek je nekuracky, bez hlasite hudby apod. Myslite, ze je to opravdu nevhodne?
Dokonce mi rekla, co budu delat pokud se na vecirku nakazim chripkou nebou rymou apod. budu mit 40-tky horecky a narodi se mi postizene dite. Podle ni bych asi mela sedet doma a dychat filtrovaný vzduch. :x
Zijeme kazda v jinem meste, ale pri kazde navsteve resime, ze nemam chodit do obchodu, restauraci, protoze bych se mohla necim nakazit…
V 6.mesici mi rekla, ze potratim, pokud budu pit kafe
Ja chapu, ze se boji, jsem jedinacek a ted cekam prvni dite. Ale ja jsem na prasky ze svych vlastnich obav a stresovani z jeji strany mi moc nepomaha. :?
A vecirek mi jako ohrozovani nepripada, to bych nesmela jezdit MHD na kontroly. Akorat ji to asi nemumim vysvetlit a kazdy telefonat s mamou skonci hadkou a tim, ze me partner pulhodiny uklidnuje…
Obavam se, ze po porodu se to jen zhorsi…a nevim co mam delat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4216
3.1.12 20:36

Podle mého názoru je to blbost přeci když jsem těhotná neznamená že prosedím celé těhu doma to nejde a nakazit se můžeš i v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
3.1.12 20:37

Nastudovat si a argumentovat. A't si tvrdí co chce, ty jí řekneš, jak to je. Mě taky všichni radí dělej tohle, nedělej tamto - ne teda takhle šíleně a já na to říkám- ne teď se to dělá takhle- nebo ne, to nehrozí protože… a pod.
Chřipkou se mužeš nakazit všude a proč si neužít poslední příležitost k bezstarostnému večeru? Z teplot už teď dítě sotva bude postižené a kdyby stoupaly i přes léky, jela bys na pohotovost, je to hold plašan :-)

prostě argumentuj, obhajuj si svoje. Hlavně že žijete každá jinde a nemusíš to poslouchat denně. Další možnost je vše odkývat a dělat si své :-) Však nemusí vědět kam chodíš, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.1.12 20:37

Upřímná rada, mámě do porodu nezvedej telefon a na večírek jdi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
3.1.12 20:39

Na večírek bych šla,ale pokud žije maminka v jiném městě,tak bych jí řekla,že nepůjdu a máš klid.Já to znám,jsem jedináček,mamka nikdy moc nepomohla,ale rad měla vždy tisíc.Je fakt,že některé nebyly vždy k zahození,ale to už si nějak utřídíš sama.Tak se nestresuj,odkývej jí to a udělej podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.1.12 20:39

Místo vzduchu raději filtruj informace o sobě, které svěřuješ své mamce. Ji asi nepředěláš, o to bych se nesnažila, bylo by to jako házet hrách na zeď.
Případně jí o takových věcech říkej až po akci, ale to se utěšování ze strany přítele asi stejně nevyhneš.

Na tu párty běž a neblbni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
3.1.12 20:40

Na vecirek jdi! Uzij si posledni chvilky, co jste s pritelem sami dva.Po porodu nevis,kdy se Vam postesti nekam si zajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.1.12 20:41

Jo a do přílišného argumentování bych se nepouštěla, to bys přistoupla na její hru a nikdy bys neměla klid. Na podobné věci v budoucnosti odpovídej - jsem dospělá je to moje dítě apod. Ale nevysvětluj, o to tvá mamka nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.1.12 20:44

Hlavně buď v klidu…Vím, co říkám, já dokonce u našich i s malou (2 měsíce) pořád bydlím…takže to mám denodenně :mrgreen: Ale já bych to bez nich nikdy nezvládla, takže to beru jako takovou daň… Já si vždycky opakuju, že mě maj moc rádi (stejně jako já mojí malou) a že pro mě chtěj to nejlepší - i když je to někdy hodně vzdálený tomu co si myslím já, že by pro nás bylo nejlepší - je to trochu zmatený, ale snad chápeš, co chci říct… Jinak moje mámá je navíc hrozně ulekanej nervák a hroznej ras na pořádek, takže si nedovedu moc představit, jak to tu bude vypadat, až malá začne chodit nebo papat :mrgreen: A na večírek běž :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
3.1.12 20:44

Ahojda :kytka: ,

lehce se to řekne, ale moje rada zní, nic si z toho nedělat, na druhou stranu - pokud si necháš od mamči takhle mluvit do tvých věcí (a tvé dítě je věc jen tvoje a tvého partnera), po porodu to nebude lepší. Neustále budeš vyslejchat, jak tím čím oním miminku ubližuješ apod. Myslím, že tvoje mamča je opravdu hodně přecitlivělá a já bych jí narovinu řekla, co cítím. Že mi je její názory přijdou přehnaný a absurdní a že je nechceš poslouchat a byla bych asi razantní a pokaždé kdyby začala, tak bych ji hned stopla, kdyby to nestačilo, na nějakou dobu bych minimalizovala kontakt, aby si uvědomila, že ti její řeči vadí.

Zapoj zdravej selskej rozum a klidně hledej oporu v odborných článcích a ty pak těmi pak klidně argumentuj mamině…Návštěvou firemního večírku, ani občasným pitím kávy či nějakým virovým onemocněním mimi určitě neohrožuješ.

Mám taky první mimi a v těhu jsem chodila běžně plavat, pila kávu, dokonce jsme byli i koncertu Kabátu :oops: .

Přeji pevné nervy a krásný zbytek :kytka: :) těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.1.12 20:48

já mám taky v plánu jit v 8 mesici na ples a co jako :nevim: kdyz se to nekomu nelibi jeho problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
3.1.12 20:48

Nefiltruj vzduch, filtruj informace, jak píše Karleon :palec: to mne pobavilo a 100% souhlasím :)
Jasně, běž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
3.1.12 20:49

Maminka není úzkostlivá, ale hysterická a dělá jí dobře, když ti takhle ubližuje, že jsi pak z toho rozhozená. Její hovory po telefonu bych omezila a nekazila si poslední týdny těhotentví tím, že bude do tebe klevetit, co můžeš a co ne. Postižené dítě z rýmy nebo chřipky asi neexistuje, ale je pravda, že teď v době viroz, se riziko nákazy v kolektivu zvyšuje. Jinak nevidím důvod nejít na večírek a sedět jak pecka doma. A jinak ji nech, ať třeba praskne, když její zákazy nerespektuješ :lol:
Hodně štěstí a užij si zbytek těhotenství v poklidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
3.1.12 20:52

Já byla ve 32.týdnu v baru s holkama z práce a opravdu se mi nic nestalo. jen se tam na mě ty holky na vysokých jehlách dívali divně, když jsem se zvedla a z poza stolu vykouklo obrovské břicho. :D Přežila jsem to bez újmy na zdraví a malá taky. Přenášela jsem jí nakonec ještě 3 týdny. :lol: Když na to příjde, tak to by si nemohla ani do obchodu, jelikož tam taky nějakou tu rýmičku můžeš chytnout. :roll: Jo a dle mého názoru, pokud tě už teď takhle hlídá a promiň ten výraz, ale strká nos do tvého života, tak až se narodí prcek, tak věř tomu, že tě bude deptat, jak děláš všechno špatně a bude ti furt radit. Moje mamka a hlavně babička to na mě zkoušely hned jak jsem přišla z nemocnice. Já je hned zpražila, že je to moje dítě a budu si dělat, co chi, a že když si nebudu vědět rady, tak se jich zeptám na názor sama a věř, že byl hned klid. Mimochodem jsem zdravotní sestra, tak vím o čem mluvím. Mojí kamarádce do všeho kafrá tchýně její tchýně a ta jí neumí nic říct a opravdu je už z ní tak mimo, že jí poslouchá na slovo a dost jí z toho šibe. Její vlastní mamka je z toho úplně špatná. Už jí tak doplantala, že mimčo si jen uprdne a ona letí k doktorce bo jí tchýně řekla, že to není normální. A to vážně nepřeháním. Přitom to byla před porodem úplně normální logicky myslící holka. Ach jo. Prostě poslouchej svojí hlavu a kašli na ní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
3.1.12 20:53

Jen bez a uzij si to.Ja byla v 6 mesici na rockovem koncertu v zahulenem klubu.A evidentne to nasledky na me dcerce nezanechalo.Je hodna,klidna,pratelska a moc sikovna.To se nechlubim,jen abys vedela,ze je blbost sedet doma na pr…
Jedine,co jsem se bala,abych ji nevyhranila hudebni vkus :mrgreen: .Ja jsem totiz na uplne jinou hudbu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová