Příliš úzkostlivá babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
3.1.12 20:53

Jen bez a uzij si to.Ja byla v 6 mesici na rockovem koncertu v zahulenem klubu.A evidentne to nasledky na me dcerce nezanechalo.Je hodna,klidna,pratelska a moc sikovna.To se nechlubim,jen abys vedela,ze je blbost sedet doma na pr…
Jedine,co jsem se bala,abych ji nevyhranila hudebni vkus :mrgreen: .Ja jsem totiz na uplne jinou hudbu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
3.1.12 20:53

Ja si minuly rok moc uzila vanocni vecirek nasi firmy. Popijela jsem pito, parkrat si trsla a proste se suprove bavila. Letos jsem musela mazat domu a kojit nez se to poradne rozjelo.
Taky souhlasim aby jsi bud filtrovala info nebo jednou pro vzdy mamince rekla, ze jsi uz dospela a budes se chovat tak jak ty sama uvazis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
3.1.12 20:54
mika22 píše:
Ahoj, zdravim vsechny. Emimino uz ctu delsi dobu a zatim jsem odpovedi nasla. Ale ted uz si nevim rady.
Jsem v 35.TT, bez jakychkoli problemu. V patek porada pritelova firma vecirek, na ktery bych rada sla. Ovsem, prekecla jsem se o tom pred moji mamou a dle ni jsem sebecka, nezodpovedna a navstevou vecirku ohrozuju dite. Vecirek je nekuracky, bez hlasite hudby apod. Myslite, ze je to opravdu nevhodne?
Dokonce mi rekla, co budu delat pokud se na vecirku nakazim chripkou nebou rymou apod. budu mit 40-tky horecky a narodi se mi postizene dite. Podle ni bych asi mela sedet doma a dychat filtrovaný vzduch. :x
Zijeme kazda v jinem meste, ale pri kazde navsteve resime, ze nemam chodit do obchodu, restauraci, protoze bych se mohla necim nakazit…
V 6.mesici mi rekla, ze potratim, pokud budu pit kafe
Ja chapu, ze se boji, jsem jedinacek a ted cekam prvni dite. Ale ja jsem na prasky ze svych vlastnich obav a stresovani z jeji strany mi moc nepomaha. :?
A vecirek mi jako ohrozovani nepripada, to bych nesmela jezdit MHD na kontroly. Akorat ji to asi nemumim vysvetlit a kazdy telefonat s mamou skonci hadkou a tim, ze me partner pulhodiny uklidnuje…
Obavam se, ze po porodu se to jen zhorsi…a nevim co mam delat :zed:

ahoj - takže já rizikový těhotenství , hrozící předčasnej porod - 4× svatba, 4 x Zpívání, 1 x silvestr, 5 x oslava narozenin :mrgreen: - nepotratila jsem a ještě přenášela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.1.12 21:08

já jela ve 38tt 100km na svatbu, ptala jsem se na to i doktorky a ta v tom problém neviděla, pokud nebudu chtít tancovat čardáš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (to jsem fakt neměla v plánu :-D ) Jen se ptala, jestli kdyžtak vím, kde tam je v okolí porodnice… :mrgreen:

Fakt bych to neřešila a klidně šla… ;) s prckem bude těch příležitostí přece jen míň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
3.1.12 21:10

Ja az do osmeho mesice chodila na rockove nekuracke koncerty a ve 30tt jela pres celou republiku na rockovej festak :pankac: .Mala se narodila zdrava jak ripa,ted je ji 15.mesicu a nemela jeste ani rymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
3.1.12 21:15

Dekuji za rady a uklidneni… jsem presvedcena, ze vecirek neni ohrozeni..akorat moje mama ve mne vzdycky dokaze vyvolat pocit viny :?
Pohybuju se v medicine (na rozdil od moji mamy), ovsem to je taky jeji argument-jak muzu pracovat v medicine, kdyz mam takove nazory…
Odnaucuji se praskat telefonem, reknu ji, ze jsem si jeji nazor poslechla, ze nad nim popremyslim, ale ze se zaridim dle sebe a partnera, nacez se stejne dostaneme k hystericke hadce… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
3.1.12 21:16

Uzemni maminku tim, ze dle lekaru neni tehotenstvi nemoc :mrgreen: Je to proste stav tela. Dal bych s ni o tom nediskutovala a opravdu jen filtrovala informace. Temahle kecama te k porodu tak akorat vystresne, takze bych mozna byla hnusna rekla ji, jestli bude porad pokracovat na stejne vlne, nechci s ni do porodu mluvit, propadne, ze ji v pripade potreby o radu rada pozadas.
A na vecirek urcite bez, ja u prvniho byla s holkama v restaracce jeste tyden pred porodem, od narozeni druheho sem uvazana doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
3.1.12 21:26

Taky jsem byla v prosinci na večírku. Pro mě bylo důležité, že se tam nekouřilo a neřvala tam hudba. Jen jsem ke konci už nevěděla jak si sednout, tak jsme se přesunuli s manželem domů.

Být tebou tak mamince neříkám vše a budeš mít klid. Taky tchýni nesmíme vše říkat, protože by se zbláznila a to nemluvím o její mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.1.12 21:29

v klidu jdi. já jsem ve 37tt a klidně si s manželem do společnosti vyjdeme. pokud je to nekuřácký prostor a neřve hudba tak v tom nevidím problém. s mimísem se ještě doma nasedíš dost. jasně nakazit se tam můžeš, ale to se můžeš nakazit i jinde…
já si vždycky než tak trochu ponocuju dám víc vitamínů a snažím se víc odpočívat v ostatních dnech aby byla silná imunita a zatím se mi nikdy nic nestalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
3.1.12 21:29

Vyvolává v tobě pocit viny??? Tak bohužel to je velká manipulátorka, takže to nikdy nebude s ní dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
3.1.12 21:45

Možná budu za cynika, ale popisované chování mi vůbec nepřipadá jako projev starostí o vnouče, jako spíš chování člověka, který nad tebou chce mít moc a chce si dokazovat, jak s tebou umí zamávat.
Oplatila bych jí stejně - při příští hádce bych mamince vysvětlila, že mám vyšší tlak a že tyhle neustálé dohady o tom, co podle ní smím a nesmím dělat mají za důsledek mou celkovou slabost, otoky nohou a nadměrné pocení, a že jestli s tím okamžitě nepřestane a nenechá mě v klidu, pak následné zdravotní komplikace, hrozící mě i dítěti, padnou na její hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
3.1.12 22:03

Těhotenství není nemoc,ničeho se neboj,pokud nemáš zdravotní potíže,žij jako kdyy si mimi v bříšku neměla,samozřejmě,bez alkoholu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.1.12 22:17

Ahoj já v 6. měsíci byla na rockovém koncertu. Na konci 7. až do poloviny 8. jsme tu měla kámošku z ciziny se kterou jsem jezdila po republice a to ne zrovna blízko (Praha - Krkonoše, Praha - Karlovy Vary) a samozřejmě šla večer několikrát do hospody. Vybírali jsme nekuřácké a i decku červeného vína jsem si dala (měla jsem povoleno od dr. kvůli hodně nízkému tlaku). Rodině se to taky moc nelíbilo, ale prohlašovala jsem, že těhotenství není nemoc, tak jsme si ho užívala :)

• Citovat
  • Upravit
1762
3.1.12 23:42

Mám takovou tchýni. Je moc hodná, ale hrozně úzkostlivá. Není ji blbé přede mnou vynadat svému synovi (35 let) že nemá čepici. Když bylo venku 15° chtěla už dávat do kočárku zimní fusak, deku a ještě pro jistotu nánožník (měla jsem podzimní fusak a i na ten bylo ten den krásně). No prostě občas kvetu s úsměvem odpovím a zbytečně se nehádám. Ona zas když řeknu, že to tak bude tak sice trpí, ale mlčky poslechne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
5.1.12 18:09

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale musím přispět. Když jsem čekala první dceru, byla jsem v 18týdnu na silvestrovské párty. Bylo to v hospodě. Chlapi se sice snažili, ale přesto tam bylo nahuleno. Hrála jsem stolní fotbálek a pařila až do rána. A v 37-38tt na rozlučce se svobodou. 200 lidí, hudba. Jen tanci jsem se vyhýbala, protože jsem vypadala jak vorvaň na suchu.
S druhým synem jsem byla v 6měsíci pod stanem. Pršelo, byla zima.
Obě děti jsou zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová