Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
máme teď velký problém s tím jak prckovi změřit teplotu. Máme velkýho bojovníka a když jsem na něj sama, tak jsem téměř bez šance to změřit. Začne rudnout a tlačí vší silou teploměr ven, prohýbá se do luku a jednou rukou ho opravdu nezvládnu, protože má hroznou sílu. Máme digitální rychloběžku, která měří do 10s a stejně je to k ničemu protože ho v klidu neudržím ani chviličku. Takže měříme odhadem
Je to docela hrůza, protože teď má po očkování teplotu a já si tu odhaduji kolik asi tak má ![]()
Máte nějký tip jak na bojovné dítko, nebo na nějaký super rychlý teploměr:D Zase čím rychlejší, tím to asi s tou přesností nebude nejlepší ![]()
Moooooc díky za odpověď
Sendy
Ahojky Sendy,
existují čelní teploměry, ale ty nejsou přesné. Nejrychlejší je teploměr do ucha, tam je výsledek tuším za 3 sekundy. Má jedinou nevýhodu - cenu. Myslím, že se pohybují kolem 1000,– korun ![]()
Nej je opravdu teplomněr do ucha, dítko nemusíš v noci budit vytahovat z postýlky, když mu měříš teplotu tak o tom ani neví, ale ta cena
je opravdu drsná. Jedno dítko už mám odrostlé a schopné měřit se v podpaží, ale u druhého bych asi investovala. U nás totiž taky porbíhalo propínání a vztekání, jediné co na chvíli zabralo bylo nějak zabavit čímkoli, třeba krémem do ruky, knížečkou, no hlavně zabíralo to co se maminkám nelíbí když má dítko v ruce. Moc jsem neporadila tak se nezlob ahoj a ať jste brzy bez teplot. Iva
Díky za odpovědi, zkusím se poohlédnout po tom ušním. Počáteční investice se mi ani nezdála tak hrozná. Někde ale dřív jsem už četla, že se musí dokupovat nějaké nástavce a to byl teprve nášup ![]()
Čelní teploměr máme, ani ten mu nedokážu udržet těch 15 vteřin. Je zvědavej co mu tam dávam a vzteká se, že mu to nechci půjčit
Je to ale dost orientační. Ten používám proto, abych ho neměřila zbytečně, takže pokud mi ukáže horečku musím ho alespoň na chvíli „přeprat“
.
Jo, ještě jeden asi hloupej dotaz. Budíte dítě, který mělo večer horečku a který bez probuzení spí na další lék proti horečce (pokud ji má) ![]()
Sendy
Sendy,
ty nástavce nebudou myslím drahé. A k tvému dotazu, v noci dítě na léky proti horečce nebudím, čekám až se vzbudí samo.
Sendy,
tak ho změř v podpaždí, já takhle měřím kluky asi od půl roku, vezmu si je na klín, držím jim packu a říkám nějaké říkánky nebo jinak zabavím, houpu, dokud je nezměřím. Pak se tedy neodečítá půl stupně.
A v noci je taky nebudím, jen když se probudějí a mají opravdu vysokou teplotu a jsou neklidný.
Ať jste brzo zdraví!
Smokie
Ahoj, ještě existuje dudlík-teploměr, ale já s ním zkušenost nemám, nemáte někdo?
Ája
http://sencor.nakupni-dum.cz/…-1/dp-23623/
http://www.zdravotnipotreby.cz/…dsdetail.asp?… zkus mrknout na tyto stranky… cena je okolo 1000Kč, ale nástavce jsem tam žádné nanašla a slyším o nich poprvé tak asi záleží na typu. Dudlík taky nemusí být špatný, ale co s dětmi které jej nechtějí a plyvou??? Taky to trvá dýl než tím ušním. Na léky jsme malou nebudili, ale pravda je, že nikdy neměla přes 38.5 a jestli léky zabrali jsem kontrolovala na čelíčku, kdyby měla více nebo se mi zdálo, že léky nezabrali tak bychom asi po 2hodinách kontrolovali i teploměrem.Iva
Já mám teploměr dudlík. Sice se taky říká, že to je nepřesný způsob měření, ale já jsem schválně několikrát měřila dudlíkem a vzápětí rychloběžkou a teplotu to změřilo prakticky stejně. My s tím máme akorát ten problém, že syn od narození odmítal anatomicky nebo jakkoli tvarované dudlíky (dudá jenom ty klasické kulaté za desetikorunu
) a ten teploměr je právě tvarovaný, takže mu ho musím v pusince přidržovat a on trochu protestuje, protože tenhle tvar mu prostě nechutí
Ale pořád je to snažší, než se s ním prát s ryhcloběžkou v zadečku ![]()
Akorát teda nevím, kolik takový teploměr vlastně stojí, my jsme ho dostali.
Jana
Trochu jsem pohledala ty dudlíky teploměry.
Tak třeba:
http://www.obchodni-dum.cz/…e.phtml/414/
nebo
http://www.vltava2000.cz/…dsdetail.asp?…
My teda máme jinou značku, přivezli nám ho ze Španělska, takže nemám zkušenost přímo s těmi, co jsou v těch odkazech, ale snad budou taky dobrý.
Ještě jsem zapomněla napsat, že dudlíkový teploměr má oproti rychloběžce a ušnímu teploměru jednu nevýhodu, měření trvá o dost déle (asi pět minut), ale pokud mimčo rádo dudá, tak je to snad v pohodě.
Jana
Trochu odbočím - já mám asi super mimi - dudlíky máme silikonové tvarované, z flašky pil jedině z kulatých silikonových a kojila jsem bez problémů 8 měsíců.
)
Tak o dudlíkovým těploměru začínám vážně uvažovat, zrovna o víkendu měl teploty a bojovali jsme spolu taky fest. Má už sílu, holomek!
Přeji zdravě dětičky bez teplůtek!!
Ája
Ten ušní teploměr nedoporočuju u takhle malého dítěte, má mamé ouško a ten teploměr se nezavede tak, jak by měl a měří míň. Dudlíku teploměru bych taky nevěřila.
Jediná možnost je podle mě tím digit. teploměrem podpaži.
Alenka
My máme čelní teploměr za 40 korun z int. obchodu www.vitaharmony.cz (objednala jsem si ho spolu s vitamíny a tuto firmu doporučuju), ukazuje v mžiku, stačí přiložit k čelíčku a za chvilku se ukážou barvy, podle kterých se odečte teplota s přesností na půl stupně - což mi bohatě stačí. Petra