výchova

206
21.9.05 13:18

výchova

Ahoj maminy
ráda bych věděla jak řešíte divochy.Honzík 14m je čertík má spoustu energie někdy je síla ho zkrotit.Problém je, že rád rozdává.Fackuje všechny na potkání.Pokud je hodně rozdováděný tak to chápu, ale dělá to i normálně jen tak bez varování a umí se pěkně trefit.Nevím jak to mám řešit.Mám mu to oplatit?Zase nechci aby se mě bál.Na vysvětlování moc nereaguje.Když dělám smutnou tak se tulí a pusinkuje mě, Jenže mám pocit že to klidně riskne jednu mi foukne a hned by se mazlil.Prosím poraďte jak na něj.

Děkuju Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
21.9.05 13:24

Ahoj,
teda :D , to je ale roubir ten tvuj Honzik :D
no, nase Kristynka (14 mesicu)ma nekdy zase tendence me kousat do tvare, kdyz ji treba nesu v naruci do schodu, tak vzdycky zvysim hlas, uhnu a nekdy placnu na zadek, docela to zabira! :P

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 13:25

Výchova

Ahoj Hanyno,
no nepředpokládám, že by to viděl doma :lol: . Skoro si myslím, že takové období má do určité míry každé dítě. Záleží na tom, čemu už dokáže porozumět. Já jsem malé říkala, že někomu udělá bebí a ten bude dělat au, docela to zabralo. Oplatit také funguje, jen nevím, jestli není moc malý, aby mu došlo, že on dělá to samé. To zvážíš líp sama. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.9.05 14:04

Ahoj holky, taky si myslím,že tohle období potká každé dítě.Já momentálně řeším spíš vztek své 14 m dcery a je toho na mě už móóóóc.Vztekne se kdykoli ji něco zakážu nebo vezmu.Trvá to už asi měsíc,zkoušela jsem na ni vše,nikdy nepovolím,ale je to o nervy.Vím,že tento problém má spousta z nás, je to celkem běžné.Mám být v klidu a čekat,že to přejde?Že je to jen takové období?????Máte některá zkušenost?
Díky Zajddicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
21.9.05 14:07

koukam,ze nejsem jedina,co ma ditko,co rado naprahuje ruku:-)
ja mu to teda oplacim,myslim,ze se dari,uz to moc nedela.ale vetsinou to dela,kdyz je nastvanej,treba kdyz mu bratranek nechce pujcit zadnou hracku-to s emu pak nedivim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 14:08

Výchova

Zajddičko,
vztekání rozhodně prodělá každé dítě. Mě se osvědčilo nerozčilovat se, prostě jsem se k malé buď otočila zády, nebo odešla z místnosti. Tak to dělám nakonec dodnes, když ji to chytne. Nechám jí u sebe v pokojíčku, řeknu jí až se uklidní. ať přijde a do 10 minut je za mnou v pokoji v úplně normální náladě. Ale někdy to stojí hodně přemáhání… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.9.05 14:22

Ahoj, jsem rada, ze nejsem sama. Nas syn 14mesicu- kdyz se vzteka a to je fakt casto, vlastne pokazde kdyz neni „po jeho“, tak se bud do me pokousi kopnout, bouchnout rukou nebo hlavou, v posledni dobe to „vylepsil“ - snazi se navic kousat a haze po me vzteky hracky. Jsem z toho nekdy fakt zoufala a nevim co s tim. Sice zabere kdyz na nej zvysim hlas, teda zabere…prestane to delat a zacne brecet, ale ja po nem nechci porad kricet…Hlavne mam pocit, ze se to zhorsuje s vekem. vsichni me sice uklidnuji, ze si to ted aspon „vybere“ a z takovyhle deti pak byvaji hodne skolkove deti, ale nevim, nevim. Jake mate zkusenosti vy? Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 14:31

Výchova

Jano, určitě to přejde, děti mají ve svém vývoji několik takových vztekacích období. Myslím, že to je normální a bohužel tomu předejít nemůžeme. Já jen děkuji, že se vždy vzteká doma. Jakmile vidím nějakou maminku venku se vztekajícím dítětem, upřímně jí lituji. Okolo se samozřejmě vždy najde dost lidí, kteří rádi a „dobře“ poradí. Takové ty rady typu , „já bych mu dala na zadek, aby se měl proč vztekat“, známe to. Mě se fakt nejlíp osvědčila ignorace. Jakmile ztratí publikum, je za chvíli po vzteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.9.05 14:39

Sajso, diky!! Ja akorat vzdycky zpanikarim, kdyz jsme treba na pisku a musime odejit kvuli tomu, ze ostatni maminky nas tam nechteji, protoze syn podle nich „zlobi“ a ja ho podle nich nezvladam (pr. hodil hracku plnou pisku, coz mne zase neprislo nic tak hrozneho a navic nevim jestli lze 14 mesicnimu diteti vysvetlit, ze hracky plne pisku hazet nemuze, no a kdyz jsem rekla ono povestne „nenene“ tak dostal hysterace a uz jsme sli…) Ja pak mam pocit, ze vsichni ostatni maji „hodne“ deti, nebo/protoze je „zvladaji“ lepe nez ja… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 14:44

Výchova

Jano,
tím se opravdu netrap. Jako matka sice odpovídáš za své dítě, ale nemůžeš odpovídat za každý jeho pohyb. Nikdo z nás dopředu neví, co se jim v kebulce vylíhne a cítit se jako nezvládající matka jen proto, že těm ostatním se zrovna nic „nevylíhlo“, to je zbytečné. Chytré maminky to pochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.9.05 14:45

Janat, tobě taky díky.Ono pověstné NENENE znám velmi dobře i hysterčák,co následuje.Když mi toto udělá doma,taky ignoruju a odcházím nebo se otočím,ale na veřejnosti?? Tam asi moc nejde prostě odejít.Znám velmi dobře i pocit,že všichni mají hodné děti.Ach jo,snad to přežijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.9.05 15:12

Je holky,jako by jste psaly o mojí lumpici :D

Niki je skoro 13m a je ukrutný vztekloun.Jen něco zakážu,nebo jí nepodám hračku,nebo hned nemá to co chce a je úplně rudá vzteky.Slzy nikde,takže to je vážně vztek.Já se snažím být taky tvrdá a nepovolit,ale už párkrát to prostě nešlo…
Začíná mít období,kdy chce jen cizí hračky a pak je problém je vrátit,takže zas záchvat.Studená voda mi přijde drastická,takže to řeším doma tak,že nevidím neslyším.Je pravda,že takhle malýmu prckovi těžko vysvětlíme,že tohle se nedělá.Naše Niki když udělám nenene a zahrozím prstem tytyty,hned se po mě opičí,takže se tomu pak zpětně musím smát.
Fakt mě nenapadá nějaký jiný řešení,ale u nás se třeba ještě nestalo,že by se vztekala třeba v obchodě,že chce Ňam
Tak nám opět nezbývá než se obrnět trpělivostí a pevné nervíky.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect