Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
AHOJ HOLKY ![]()
chtěla bych se zeptat na radu. Mám 13 měsíců syna Matea, a ťapeme doma sami, venku s oporou. Problém je kočárek, nechceme v něm být
(hračky nepomáhají, auta už nepomáhají, tramvaje, zvířata, prostě nic..)jsou teď právě ty hnusné mrazy, kdy chodíme tak na 20min ven, někdy vůbec. Chápu, že je pro něj lepší venku se hýbat než dřepákovat v kočárku. Myslíte, že ještě do kočárku rád zasedne? když vidím děti určitě starší jak hačaj, koukaj po okolí - připadám si jak totální neschopenka ![]()
budu ráda za každou radu. děkuji
Moc Ti asi neporadím, ale řeším to tak že když jdeme na dýl nebo je takhle zima rovnou jde do kočáru, pokud by šel po svých a pak by musel do kočáru tak spustí slušnej hysterák ![]()
holt si chce rozvíjet svoje schopnosti, jsem zvědavá co poradí ostatní, určitě nějakou radu také využiji..
ja myslim, ze to je ruzny, nektery deti proste kocarek zacnou bojkotovat a nenadelas nic ![]()
dcera tam sedi jak puclik a libi se ji to, ale ja proto neudelala nic. Je to povahou.
Ty taky necheš být v kočárku?
A to já bych se ráda vozila s dcerkou, po obědě hodila šlofíka, problém je, že by nás nikdo nevozil a kočár má nosnost asi jen 15 kg ![]()
holka, osobně myslím, že to je marný
.
Co se moje dcerka naučila chodit, tak jsem jí v kočáře neudržela. Jediný, co na chvíli zabíralo, byla nějaká ta mňamka. Když už jsem toho měla dost, táhnout kočárek a ještě dcerku za ruku, tak jsme ho prostě začaly nechávat doma a bylo. Jiný děti na něm sedí ještě na třech letech, my ho na dvou prodali, akorát nám doma ležel ![]()
můj synek když začal chodit (v roce) též nechtěl být v kočárku, to chtěl štrádovat po svých, nyní už se zase i rád povozí (17m) ![]()
Vysvětlila jsem si to tak, že chtěl zdokonalit a ukázat svou novou dovednost a až ho to přešlo, zase se i rád povozí ![]()
do roka a půl to byl s kočárkem boj,v hlubokym byla snad jen 3 měsíce,pak jsme ven chodili v šátku,pak od 11 měsíců chodila sama a pak přišel zlom ze dne na den a z kočárku jí nemůžem dostat,je schopná se v něm svést i když jdem vynést odpadky,takže za mě ANO zlomit se to může
Tak myslim,ze s tim nic nenadelas..Nas malej teda sedi a neprotestuje,ale kamaradka ma stejne staryho kluka,a ten od te doby co se naucil chodit proste v kocarku nebude..Zkusila uz snad vsechno a vse marny.Ted v zime ho jeste obcas primeje zustat v kocarku na dobu nutnou k prevozu,ale to je tak asi vse..Jedine,co fungovalo byli uplatky…Pamatuju,ze za lentilky se nechal dovezt az na namesti.. ![]()
jj říkala jsem si, že buď se to zlomí nebo se zlomim brzy já
je pravda, že tam vydrží tak 5 minut a je po legraci…zkusila jsem vytáhnout krosnu, jenže kdo těch 12kg co vážíme tak to prostě v 55kg dlouho nevydrží mé záda
takže nejspíš vydržet a uvidíme co bude. Ale bylo by to příjemný, kdyby zase na nějaký čas chtěl do kočárku povozit, pak bych mu někde zastavila aby se proběhnul. Zkrátka uvidíme. Jste hodný a moc děkuji za rady ![]()
Syn asi d 15ti měsíců nechtěl koščárek ani vidět. Pak by si vyvážel zadek pořád. To jsem už ale bojkotovala zas já . ![]()
Ahoj … nevím jestli to pomůže, ale my od 1,5 zásadně bez kočárku (vlezla do něj od té doby jen jednou a to když měla 39° horečku
). Ale nám tohle začala dělat v létě, tak to nevadilo … ale takhle v zimě je to blbý. Nezbývá než doufat, že se umoudří počasí a budete moct být venku dýl …
On si to zase rozmyslí, uvidíš. Můj taky v tu dobu nechtěl kočár ani vidět, ale bylo léto, tak to bylo fajn a teď by pěšky šel sám dobrovolně jen vyjímečně. Zjistil, že buď půjde nebo půjde, nic jiného nebude a tak vzal kočár na milost…
No nevím, malá nikdy nebyla kočárková. Občas tam chvilku vydrží, ale jak je delší cesta, tak tam řve a řve, takže pak taháme kočárek a malou na ruce. Upozorňuju, že malá má v roce 12 kilo a nechodí, takže já už odtahala tuny.
U nás pomohla mladší ségra-když viděl, že se veze tak chtěl zas taky ![]()
Měla jsem podobný problém kolem 15m, kdy se sám rozchodil. Holt většinou do kočáru musel, takže jsem ho tam lámala jak vzduchovku za ukrutného řevu
(totéž bylo v té době s autosedačkou). Přikurtovala jsem ho, někdy řičel ještě část cesty, někdy se rychle zklidnil. Teď má 2r a že by kočár miloval to ne, ale už aspoň neřičí. Ale nevydrží v něm dlouho. Nutnost brát teď kočár je samozřejmě už menší, ale málokdy jde pěkně sám.