Jak zvládnout emoce

287
5.6.14 22:43

jak zvládnout emoce

Zdravím všechny :mavam:,
Rada bych privitala nějaké rady, tipy, zkušenosti jak zvládnout nával vzteku :oops: jsem občas nervak s když bouchnou, je mi to později líto, ale v ten moment se nedokážu ovládnout…je na tom někdo podobně? :oops: s co vám pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
5.6.14 22:47
@kikibibi píše:
Zdravím všechny :mavam:,
Rada bych privitala nějaké rady, tipy, zkušenosti jak zvládnout nával vzteku :oops: jsem občas nervak s když bouchnou, je mi to později líto, ale v ten moment se nedokážu ovládnout…je na tom někdo podobně? :oops: s co vám pomáhá?

To znám, mě pomáhá kousnout se do jazyku, jít na zahradu a tam zůstat aspoň 5 minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.6.14 22:54

A ceho se ten vztek konkretne tyka?
Treba ti poradim… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
5.6.14 22:57

Jsou to blbosti, např když malá (11m) stávkuje s jídlem a hazi to po mě, po koberci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
5.6.14 22:59

Nic nepomohlo, cim jsem starší tak je to lepší, uz mám trochu nadhled a uz vím že si rozcilovanim zbytečně beru energii a hodně me zklidnily děti :)takže za sebe doporučuju otěhotnět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.6.14 23:03

Aha :-D. Tak to nevim s timhle zrovna zkusenost nemam, deti totiz zatim nemam :-)
No jinak me hodne pomaha tanec a hlasita hudba. Pokud teda zrovna mam tu sanci a jsem zrovna doma, pustim si nakou pecku co mam rada a proste ten vztek " vytancim" :-D horsi je to nekde na ulici, nebo tak. To uz je horsi :-D.
To se bud proste ovladnu, ze zatnu zuby otocim se a jdu pryc, nebo proste bouchnu, ale to uz musi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
5.6.14 23:06

U mě je to taky hlavně dítětem :oops: A bohužel nějak se neumím ovládnout a odejít třeba pryč :nevim: A kolikrát mě naštvou už i blbosti :cert: Co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.6.14 23:13
@Turante píše:
U mě je to taky hlavně dítětem :oops: A bohužel nějak se neumím ovládnout a odejít třeba pryč :nevim: A kolikrát mě naštvou už i blbosti :cert: Co s tím? :nevim:

Znas serial Comeback? Jak Mamba vzdycky rikala „mmm vitr odvane“, byla to takova mantra proti vzteku… zkus to :-) je to misto pocitani do desiti.
Tohle je jen neco pro odlehceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
5.6.14 23:24

@kikibibi Přijmi malou přesně takovou jaká je. Je to ještě mimino. Přečti si nějakou rozumnou literaturu, jak se děti v tomto období chovají a že to, co dělají je zcela normální. Uč se chápat - rozumět svému dítěti a věř, že bude-li se ti to dařit, poznáš podle toho, že nebudeš propadat vzteku, když tvé dítě bude rozhazovat jídlo po bytě. Doporučuji například knihu Dítě a já Od narození do pěti let od Penelope Leachová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.6.14 23:49
@kikibibi píše:
Jsou to blbosti, např když malá (11m) stávkuje s jídlem a hazi to po mě, po koberci :mrgreen:

když už hází jídlo na zem, nemá hlad… normálka, náš to taky dělá. Konkrétně na toto doporučuju říct: aha, nemáš hlad, tak si jdi hrát. Uklidíš, dáš jídlo později.
A když tě něco naštve, tak já doporučuju si začít zpívat a soustředit se na ten zpěv a říkat si, že mi to za to nestojí vypěnit, protože pak mi to je třeba líto.. najít něco pozitivního - udělat srandu - zkusit otočit situaci - přejít na jiné téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
5.6.14 23:57

@kikibibi mně pomáhá podívat se jinam, pomyslet na něco jiného, vzpomenout si a en pocit štěstí, když mi ji v porodnici dali do náruče :srdce: a říct si: „fakt je taková tragédie, že mi vylila polívku na čisté kalhoty? fakt je tragédie, že tohle hází na zem?“…ježiš, dyt o prd jde, ej to dítě..kalhoty se vyperou, podlaha vytře, papírky seberou…atd ;) navíc, čím větší emocionální reakce z mé strany, tím větší „zlobení“ ze strany dcerky. Když malou krmim (plus ona má svou lžičku a pokouší se jíst), tak pořád něco zpívám nebo říkám říkanky…ono ji to trochu zabaví, odvede pozorost..zpívání a říkanky vlastně používám při každém nějakém problému :kytka: a tak jsem ráda, že je prostě zdravá a poznává svět a jeho fyzikální zákony ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.14 23:59
@kikibibi píše:
Jsou to blbosti, např když malá (11m) stávkuje s jídlem a hazi to po mě, po koberci :mrgreen:

to vuuuuuubec neres :lol:.Rekni mi, co se stane???Nic. Jidlo bude na zemi tak jako tak, stejne to budes muset uklidit. Klidne ji zacni rikat,,si delas srandu? Kdo to bude uklizet? No kdo asi, maminka, ze? Fajn, super, uzasny,,…klidne bud ironicka, pobrblej si pod nos, ale neres to!!!Dite tim aspon rozesmejes. Vytahni ji ze sedacky a mas to. Opravdove stresy teprve prijdou s rozbablane jidlo po zemi nic neni :lol: :hug:.Je malinka, i tim hazenim se uci :).Dobre je, ji opakovat neustale, kdyz to dela, fuj fuj, ne ne ne. Klidne si ji vem a at to s tebou uklidi. Cokoli. Treba kdyz rozlije cajik, mej po ruce ubrousky, vem ji, dej ji ho do ruky a utri to s ni. Rozdrobi susenku, postav si ji pred sebe a zamette to spolu.Ale neni duvod se stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.6.14 07:44
@staisi píše:
Znas serial Comeback? Jak Mamba vzdycky rikala „mmm vitr odvane“, byla to takova mantra proti vzteku… zkus to :-) je to misto pocitani do desiti.
Tohle je jen neco pro odlehceni.

To by kolikrát musela být pěkná vichřice, aby to odvála. Malá mě taky dokáže vytočit. Hlavně večer, když mám dělat ještě spoustu věcí a ona nechce spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 07:58

Ahoj, mě normálně pomohlo kreslení. Měla jsem hrozný vztah s matkou. Nepomáhalo nic - vypovídání, vypsání těch emocí do imagin. dopisu, rozumové zdůvodnění, proč se tak chová, nic. Paní psycholožka mi navrhla namalovat obrázek, to jsem odmítala - nebudu trapčit s pastelkama jak ve školce :mrgreen:. Ale nakonec to fakt pomohlo. Ony to byly takové zvláštní míchané emoce - láska a nenávist v jednom, dalo se to slovy blbě vystihnout, tak jsem se nechala unést a vyřádila se na papíře. A super, nechápu to, ale pomáhá to. A umělec žádný teda nejsem. :)

• Citovat
  • Upravit
6726
6.6.14 19:13
@WERISKA píše:
To by kolikrát musela být pěkná vichřice, aby to odvála. Malá mě taky dokáže vytočit. Hlavně večer, když mám dělat ještě spoustu věcí a ona nechce spát.

přesně, to je snad jediná situace, kdy jsem někdy vytočená fakt doběla (ale většinou ej to proto, že už mám hlad, žízen, těším se PC… :oops: ) a je mi jasný, že malá tím spíš bude usínat o to dýl. Takže volám SOS a jde uspávat tatínek a než začne malá pobrekávat a chtít zase maminku, tak já se stihnu aspon napít a trochu uklidnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová