Jaká podlaha do kuchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2318
4.7.08 07:06

Dlažba je hodně hlučná, chudáci sousedi, a tvrdá, takže cokoliv Ti upadne, to se rozbije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
4.7.08 08:24

Holky, děkuju za rady, manža valil oči, co mu to házím za pojmy :lol: :lol:

Lasičko - pod náma bydlí kamarádi, co ještě nemají děti a sem tam nás „potěší“ nějakou tou pařbičkou, takže jim bych hrnce na zem někdy pouštěla i úmyslně třeba v 5 ráno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.7.08 10:02

Dagmar: no tak to chápu :-), ale ono stačí chození v tvrdších botech a lidi pod váma rádi nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.7.08 10:26

V tom případě taky hlasuju za dlažbu, já netušila, že to má bejt výchovný pro sousedy :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
4.7.08 11:00

Ahojte,

taky se primlouvam za LINO. My mame dlazbu a nehlede k tomu, ze se sklinka rozbije, kdyz na to spadne, tak hlavne to ti udela dirku v te dlazbe. Odloupne se supinka, nedejboze ti spadnout kastrol, tak mas tu dlazdici i prasklou. A chladna je taky. My mame velky studeny barak, tak to dost vadi pri malem diteti. Nam zas nevadi hlucnost, jedine, ze by vadila v garazi autu. Coz my bylo dost mozne, protoze manzel se nasira i kdyz se na nej blbe podivam a chytnu na kliku u dveri auta rukou s prstynkama. No, magor, co bych chtela :roll:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.7.08 11:17
Mišuna píše:Nad námi je podkrovní garsonka, majitelka nosí doma podpatky a hodně šoupe židlema, což je fakt dost slyšet (naštěstí je doma málokdy a její byt je jen nad naším obývákem), schválně jsem sondovala a má prý plovoučku. :nevim:

Mišunko - to je jednoduchý - při stavbě se šetřilo na zvukové izolaci :?

Jinak já vyrůstala v kuchyni, kde byl na podlaze lakovaný korek, úklid v pohodě, teplo a příjemně od nohou a když mi něco spadlo (byla jsem nešika, takže co chvíli), tak spousta věcí přežila :-)
Jinak marmoleum je skutečně kvalitnější lino, říká se že i dýl vydrží a brevnost je stálá

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.7.08 11:21

Sandrik: rozdíl je hlavně ten, že „lino“ je pvc, který vylučuje škodliviny, kdežto marmoleum je z lněnýho oleje, takže eko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.7.08 11:23

Lasička - jj, tys to řekla přesně, já si nebyla právě jistá z čeho to marmoleum je a porovnála to spíš po vzhledový stránce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.7.08 15:06

Jaká podlaha do kuchyně?

Máme 3 malé děti a v kuchyni lakovanej korek už 7 let.
Zatím naprostá spokojenost. Hřeje, dobře se udržuje, tlumí hluk, co Ti spadne, tak se většinou nerozbije. A jestě jedna pro mě důležitá podstatnost - nejsou na něm vidět drobky a další provozní binec.

• Citovat
  • Upravit
4823
4.7.08 18:45

Ahoj, do kuchyne jsme davali lino. Maji ted vyber takovych vzoru - plovoucka, dlazba..proste co si vzpomenes. My mame jakoby oblazky a vypada to dost zajimave :D
Studene nijak extra neni a udrzba je snadna. Jo a uz mi spadlo i par nozu a nikde neni nic znat :wink:
Od jara mame lino uz i v obyvaku, takze spokojenost fakt velika!!

Preji, at jste spokojeni, at se rozhodnes pro cokoli!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.7.08 17:57

My máme plovoucí a jsem spokojena.
Určitě ne dlaždičky, když se o ně něco rozbije, tak se ty střepy roztříští na milión kousků. Na plovoucí se to buď nerozbije nebo na pár střepů :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.7.08 22:34

Plovouček jsem na zakázku položila stovky metrů a i proto bych je nechtěla ani zadarmo…
Jsem pro dlažbu.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
38
11.9.08 10:16

Tak my vždycky měli koberec a vůbec mi to nepřijde divné. Na nohy je teplo a vše se dá vyluxovat (snad až na rozbité vajíčko, ale na to mám Vanisch na koberce :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.9.08 11:01

Lucko, a proč ne plovoučku?

Uriel: tak koberec si vůbec nedovedu představit. Hlavně kolem linky a kolem vysoké židličky obden vytírám šílený fleky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.9.08 11:13

Ahojky, nedávno jsem se rozhodovala jakou podlahu dát do bytu a strávila jsem několik hodin na internetu,abych zjistila výhody a nevýhody jednotlivých typů podlad. Taky jsem obešla několik podlahových studií. Snad vám tyto informace pomohou se rozhodnout.

Plovoucí podlaha: pokud nebudete šetřit na ceně, je to ideální volba. Podlahy quick step mají 15 let záruku,jsou odolné, tvrdé, nevýhoda může být hluk,ale i to se dá eliminovat správným podkladem. Jsou odolné i proti oděru od psa. Dělají se i typy rozebíratelné zprostředka. Je studenější

Korek: tento materiál mě překvapil, je teplý a dá se použít v jakékoliv místnosti a to i v koupelně. Dělá se i s povrchovou úpravou,která je odolná vůči oděru , obrousíte na ní i desetikorunu

PVC: vysoce hygienické, dobře se udržuje, studené, čím slabší tím lepší, jinak se vám v něm vytlačínohy od židle

Linoleum: hygienické, stejné jako PVC ,ale toto je přírodní materiál

Dlažba: špatně se udržují spáry, když vám něco spadne, může prasknout dlaždice a nikdo vám ji už měnit nebude. Spáry se musí často obnovovat, protože pokud vytíráte vícekrát do týdne, tak se vymejou

Osobně bych doporučila koupit vysoce kvalitní plovoucí podlahu. Ale opravdu to nechcešetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný