Jaká podlaha do kuchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
14.9.08 14:21

vrbice: tak o tom PVC je to trošku nepřesné. Nášlapná vrstva (ta nahoře) má být co největší (aspoň 0,35-0,40) a podkladová vrstva co nejmenší. jde o to že nášlapná plocha ti dělá „tvrdost“ lina proti otěrům a škrábancům, podkladová plocha ti dělá měkkost nášlapu…tzn. pokud je ta vrstva hodně velká tak se tam rýsují ty kolečka.

Jinak já mám v kuchyni dost kvalitní lino (našlapka 0,40 - spodní opravdu tenká - číslo už fakt nevím) mám ulítanýho psa a děsně šikovného chlapa. Po psu nejsou žádné škrábance i když na tom linu brzdí ťapkama (když mu pod linku hodíme hračku) a co se týče manžela, už mu nože a v pohodě, taky děsně nasvinčí když smaží a vaří a taky pohodka.

Mamka si do paneláku do kuchyně nechala položit dlažbu za 20tis. (taky dost kvalitní dlažba, spodní nivelační vrstvy, aby to měla opravdu rovné) no a během půl roku má dlažbu z většiny popraskanou. Když si na to zvala dva různé odborníky, tak ji řekli jasně, že dávat do paneláku dlažbu je blbost. Protože paneláky dost pracují (ono ty špáry mezi panely jsou a prostě vlivem teploty se zvětšují a zmenšují) a proto ty dlažby hodně často praskají a nezáleží jak máte kvalitní dlažbu a kvalitní podklad.

Jo jinak v bývalém bytě (panelák) jsme měli taky dlažbu a nevzpomínám na tom nijak v dobrém. Nemám ráda ten zvuk když se šlápne na nějaký malý kamínek a ozve se to škrábání o dlažbu…navíc je to studené a mě osobně vadili při chůzi ty špáry (nemluvím o tom, že se v nich drží mastný bordel a občas se to musí vzít něčím agresivním).

Co se týče koberce, tak to jsme měli běhoun kolem linky (na té dlažbě) a musím říct, že se musel prát tak co měsíc až dva, protože to bylo děsně urousané…(člověk se až divil co z toho teče za černou vodu). Takže koberec přes celou plochu si neumím představit (teda by mě to ani nenapadlo).

S ostatními krytinami nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
15.9.08 08:37

Vrbice, já bych ještě doplnila, že PVC je plast, ze kterýho se při zahřátí odpařují škodliviny - např. při mytí teplou vodou. Marmoleum je přírodní, ale zase je háklivější na údržbu. No jsem sama zvědavá, co do naší kuchyně vyberem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.9.14 11:53

Ahoj, poradíte prosím?
Budu mít bílou matnou kuchyni s pracovní deskou, odstín mramor bílošedý. Jakou byste zvolili podlahu? Děkuji za tipy. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.17 14:57

Ahoj jakou dlažbu byste dali do teto kuchyně? Ja bych byla spise pro tmavsi, vzhledem k prac desce a dekoru dreva. Tlaci nas cas a nemuzu se rozhodnout. Kuchyne bude v lesku krome dreva a prac desky, tak spis mat? Prosim anonym, mam tu rodinu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2205
8.1.17 15:06

Šedivou… jednu dobu jsem koukala na Gebriana, jestli znáš a on tam říkal, že tmavá, přírodní světlé dřevo a šedivá jsou takový základy pro všechny architekty, prostě to tak nějak k sobě ladí. I mě to tak přijde, že to ladí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.17 15:23

Máme světle šedivou dlažbu 60×60 cm. Navrženo architektkou. Obklad máme v barvě dřeva dub a desku podobnou v barvě jako dlažbu. Moc jsem si to nedokázala představit, ale dohromady to vypadá moc pěkně. Máte kuchyni jaké barvy magnólie? Vypadá totiž podobně jako naše. ;)

• Citovat
  • Upravit
6024
8.1.17 15:31

Ja bych dala sedy vinyl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.17 15:37

Diky za tipy. Kuchyne je magnolie ano.. Dekor dreva horsky dub a deska je kámen černý s lehce bilym dekorem. Takze bude tmava v kazdym pripade aspon jsem se posunula dal :)

• Citovat
  • Upravit
959
8.1.17 15:45
@Anonymní píše:
Diky za tipy. Kuchyne je magnolie ano.. Dekor dreva horsky dub a deska je kámen černý s lehce bilym dekorem. Takze bude tmava v kazdym pripade aspon jsem se posunula dal :)
úplně tmavou bych nedala, je na tom absolutně vše vidět, včetně kapek vody! dala bych spíš nějaký dekor dřeva - lina taková jsou super! a nebo něco šedého „flekatého“… pokud budete mít tmavší dlažbu, volte spárovačku v barvě skříněk, bude to vypadat skvěle! :-) jinak já byhc si dlažbu nedala pokud nemáte podl. vytápění, pak leda lino, my máme a každý chválí… i na údržbu je super! ale já byhc si nedala ani kuchyň lesk taky je na ní každý dotek vidět, což mi vadí… ale jinak krásná velká kuchyň! a přijde mi i dobře vyřešená…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.17 15:46
@Anonymní píše:
Diky za tipy. Kuchyne je magnolie ano.. Dekor dreva horsky dub a deska je kámen černý s lehce bilym dekorem. Takze bude tmava v kazdym pripade aspon jsem se posunula dal :)

Spíše bych byla pro světlejší barvu, ač je to paradoxní, tak na tmavé je všechno vidět. Ta šedivá co máme my, tak je taková trošku prskaná s bílou. Není to úplně jednolitá šedá, takže vypadá jako „umazaná“ normálně. A trváte na té tmavé desce? Asi bych to ladila s tou deskou, ale já bych volila světlejší barvu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný