jaká přílba na kolo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jaká přílba na kolo?
Nedávno jsme koupili cyklosedačku a ještě nám chybí dětská přílba. Podle jakých kritérií vybrat? Čemu se naopka vyhnout? Máte, prosím, někdo zkušenosti?
díky za odpovědi
Veru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já zatím zkušenost nemám, ale má se zkoušet na dítě, nekupovat bez něj, aby dobře seděla. Je dobré sledovat velikost a počet otvotů, aby se nezapařovala hlavička a větrala. A hlavně síťku v těch otvorech, proti hmyzu…kdyby tam něco za jízdy vlítlo.. ![]()
Někde na netu jsem i viděla test, ale bohužel nevím kde. třeba něco najdeš přes vyhledávání.
Alenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my jsme našemu Kubovi koupili přilbu ve čtvrtek. Kritériem pro nás byl odborný obchod. Chci jen poradit - při prvním zkoušení mu prodavač na:,–(il velikost S od Autora, prej dobrý. Při druhým zkoušení nám jiný prodavač rovnou řekl, že je zbytečný kupovat takhle malou, že bysme za chvíli kupovali jinou. Takže zkoušel myslim M a pak to vyhrála vel.52-56 od firmy Bell. Hlavu má asi 49 cm, je mu skoro 15 měsíců. Tak asi takhle, aby Vám vydržela dýl než jednu sezónu. Mimochodem, tahle velikost je i mě! Asi mám malou hlavu.
Přeju veselé vyjížďky! ![]()
P.S. Síťky proti hmyzu má!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my máme Giro, je nastavitelná do více velikostí, stála bratru 1200, ale zase dlouho vydrží.
Abaja
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
To byl ale zvláštní prodavač, Baboon. Měl by koukat spíš na to, aby jste za rok nakoupili další ![]()
Větší helma je dobrá, ale nasmí být větší o moc. To by potom neplnila svůj účel. My jsme vloni kupovali první přilbu Ked, šla pod ní dát i bavlněná čepička, nebo dotáhnout na holou hlavu. I když byla větší, tak letos už Radimkovi vůbec není, takže jsme kupovali novou od Authora. Vel.M. Klidně za rok koupím zase novou, na těchto věcech nešetřím. Určitě bych nekupovala neznačkovou někde v supermarkrtu ![]()
Almerka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,starší syn má Olpram.Stála asi 500,–,ale byly tenkrát akce s přilbou na kolo tak tam byla nějaká sleva.Je nastavitelná,má síťku proti hmyzu a normální dítě by se vní asi nijak moc nepotilo.Ale Mirda se opravdu hodně potí,takže je pořád mokrý.Ale to není přilbou ![]()
Za chvíli ji zdědi Vojtíšek a Mirdovi se koupí nová,ale určtě zase půjdu do stejné značky i typu.
Dana a 2raubíři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi mame jednu „berusku“ z letaku, co dostala k vanocum a nez do ni doroste, tak jsme ted poridili prilbu i se sedackou Hamax Kiss. V necelem roce je ji i tahle nejmensi helma dost velka. Davame pod ni satek. Dulezity je hlavne system utahovani, do cyklosedacky pry nejsou dulezite ani ty sitky proti hmyzu, protoze sedi za zady, ale stejne to vetsina prileb uz ma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
naše přilbička neni rozhodně moc velká - vzadu má dotahovací kolečko a po dotažení je Kubovi akorát tj. když drcne hlavou, nespadne s nezapnutými pásky pod bradou. A čepička se mu pod ní taky vejde. Tím jsem jenom chtěla říct, že i větší velikost může pásnout na menší hlavu. Jednu helmu jsme z výběru vyřadili např. proto, že ač Kubovi sedla, byla moc velká a zdálo se nám, že mu převažuje hlavičku. Tolik na vysvětlenou pro Almerku ale i ostatní.
Na bezpečnosti taky nešetříme, ale když to jde… Jinak BELLuška stála necelých 500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak my jsme před 2 roky kupovali helmu od Authora, stála asi 500 Kč, měla jsem pocit, že sedí dobře, ale vždy pod ní něco měla (šátek, klobouček), vzadu má kolečko na dotahování. A s podivem jsem zjistila, že jí může mít stále a v pohodě. Nevím, jak je to možné, možná jsme udělali první rok chybu a koupili moc velkou. Ale Kája měla velikou hlavu už jako miminko, tak jí možná teď tolik neroste. Velikost je to S/M.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit