Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat, jaké auto byste mi doporučili, máte ho a jste spokojené.
Potřebujeme, aby mělo 3 x isofix ve druhé řadě sedadel, aby byla možnost 4×4 (v zimě na chatě jezdíme přes sjezdovku) a má velký zavazadlový prostor, kam se vejde pes (25 - 30 kg) a věci s sebou třeba na dovču. Už se začínáme smiřovat s menší dodávkou typu Multivan (VW) nebo Traveler (Pegueot). Znáte někdo ještě jiné auto, které by toto vše splnilo?
@Šarlota4 píše:
No toto by urcite splnovala vetsina SUV
To právě ne, 3 samostatné sedačky se 3 isofixy má jen pár aut. Už jsem toho prohledala opravdu hodně a pokud auto splňuje jedno, tak potom nesplňije něco jiného.
Předtím jsme ještě uvažovali o Sharanovi, se 3 dětmi by stačil, ale nevím, kam bysme naložili psa, kdyby jsme jeli třeba na dovču a vezli spoustu věcí.
@AlphaOmega píše:
Kdyby to byli 4 děti a pes tak tank.
Jo, to si taky myslím ![]()
Mne dodavky vyhovuji. VW Multivan mame uz nekolik let a jsme s nim max. spokojeni, i kdyz deti by radeji variantu California. A jako mensi auto mame Ford Galaxy, tam se taky vejde celkem dost lidi i veci.
Sharan je to same jako Galaxy, pokud vyndas zadni lavici tak je ulozny prostor akorat. Ale se psem uz ne. To jedine rakev na strechu na veci.
@Havran007 píše:
My máme S-maxe. Ale nevím jestli se dělá 4×4
Dělá, máme, ale teda pro tři děti a psa je podle mě malý
.
Příspěvek upraven 09.03.18 v 09:24
Teď máme nový Citroen C4 grand Picasso a naprostá spokojenost. Vzadu krásné 3 sedačky na nich Isofix a vzadu místa i pro našeho 40 kg psa. Jen nevím jestli ho dělají 4×4, ten nemáme ![]()
Většina multivanů se nedělá ve verzi 4×4. Takže asi budete muset upustit z nějakého kritéria. Nevím, jak staré máte děti, ale buď z jednoho isofixu (ale i tak je problém narvat 3 autosedačky do aut), anebo z 4×4.
My máme Dacia Dokker, vzadu je 3× isofix a v reálu se mi tam 3 sedačky vešly, v kufru mám dvě boudy pro psy 30kg, po nainstalování mříže kufru nad boudami máme větší kufr, než ve většině MPV. Jediné co, tak na sníh jsou třeba řetězy, protože pohon 4×4 nemáme, ale bydlíme u Jizerek a s řetězy jsem se zatím dostala všude, kde jsem potřebovala. I bez řetězů toho auto dost zvládne, tuhle zimu jsem je s sebou neměla(náhle spadlý sníh, vyjížděla jsem za sucha, po hodině angličtiny všude bílo a neprotaženo) a tak jsem jeden kopec musela vycouvat, sice to bylo náročnější, ale dostala jsem se domů, manžel by to asi vyjel normálně po předu, ale já mám těžkou nohu na plyn a spojku.
Tak ja se k Vam take pridavam s dotazem, ja nechci hlavne MPV, takze hledame jinou alternativu. Momentalne jezdim octavii a pro me dokonale auto, ktere je super na dalnice, Jen vzadu je jen 2 a pul sedacky. Pak mame citroen grand picasso a to je absolutne hrozna popelnice, sice prostoru je tam dost, ale nacesty je hrozny a cesta s nim je utrpeni. Nemate nekdo zkusenost se Superbem nebo Kodiakem? Hlavne drzaka na dalnice.
@Janina81 píše:VW multivan, Mercedes V nebo starší Viano se určitě 4×4 dělají
Většina multivanů se nedělá ve verzi 4×4. Takže asi budete muset upustit z nějakého kritéria. Nevím, jak staré máte děti, ale buď z jednoho isofixu (ale i tak je problém narvat 3 autosedačky do aut), anebo z 4×4.
@Adelka951 chapu na toto mame 7 mistne volvo xc90. Vzadu jsme vozili 40kg labradora a veci na dovcu bezne. Teda kdyz se vytahla 3 rada tak to uz bylo jen na nakup. Jestli ma 3× iso nevim, ale ma integtovany podsedak pro vetsi deti.
Příspěvek upraven 09.03.18 v 09:51