Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zeptám se tu. Pro dítě necelé 4 roky. Jde poprvé do školky, hledám bačkory a nevím jestli na suchý zip nebo ty nazouvací.
Dokáže si tak nějak obout boty… teda, umí to když má náladu… ![]()
Ale ty rozepínací se mi zdají lepší než aby se rval do nazouváků nebo naopak? Děkuji.
Syn si třeba nazuje botasky, sandále na sucháč, ale ty „kroksy“ tak s tou přeskou, strčit ji za patu, to má problém.
Nás ve školce prosili aby dětem nemuseli furt zapínat papuče, ale přece do rozepnuté boty se lépe těm dětem leze, ne? Potom to dítko jen zalepí ten sucháč tak fakt nevím.
Už u takhle malých dětí jsem v obchodě chtěla, ať se dítě samo obuje a zuje. Podle toho jsem pak vybírala. Kupovala jsem většinou na ten široký suchý zip. Dítěti, které nastupovalo v necelých třech a občas ještě pletlo levou a pravou, jsem fixou na textil nakreslila na každou bačkoru půlku smajlíka. Když se obulo správně a dalo nohy k sobě, vidělo smajlíka, když špatně, smajlík tam nebyl.
Prodysne cvicky z Decathlonu.
Jedina bota siroko daleko, ve ktere to dite muze pohodlne klecet na zemi a hrat si, aniz by se mu to zarizlo do achillovek.
A obuje si to uplne kazdej, jsou na suchac.
@Lucie_Sx no ale ty mají na podrážce jen takové dva gelové ostrůvky, zvládnou mokro v šatně? Nebo myslíš ty trochu tvrdší s celogumovou podrážkou?
@dracula-s starší děti měly kožené tikky na suchý zip. Barefoot, velmi ohebné. Ale ty teď pro třetí dítě nemůžu úplně sehnat. V každém případě problém se suchým zipem nikdy nebyl.
Já dávám do školky bačkory Faře na suchý zip. Má je i doma, obout i zapnout umí (3 roky). Nazouvaci neumí, navíc má úzkou nohu a ty nazouvaci ji na níže lítají, tím zipem se to stáhne.
Já jsem kupovala barefoot Pegres a vepředu mají suchý zip s takovou gumou. Podle mě se to nedá vytáhnout celé, jen povolit. Ale hlavně bych vyzkoušela, protože malá zkoušela asi čtvery a seděly jen jedny a přeci jen v tom bude celý den, tak ať sedí a jsou pohodlné. Crocsy bych určitě nedávala, jednak je to děs na nohy a hlavně když se namočí, šíleně kloužou.
Dávám Barefoot bačkůrky a značku, jaké ji sedí…to přeci nemůžeme vědět, jakou nožičku má Tvoje dítě…a čtyřletý kluk už si přeci obuje cokoliv, dcerka si všechny boty obula od 2,5let, akorát si občas prohodila levou a pravou…
Kupuju Fare na nazouvaní, dítě má ve skříňce malou plastovou lžíci. Suchý zipy přestávají po chvíli pořádně fungovat a jiný bačkory se do dvou měsíců roztrhají.
@Cuddy píše:
@Lucie_Sx no ale ty mají na podrážce jen takové dva gelové ostrůvky, zvládnou mokro v šatně? Nebo myslíš ty trochu tvrdší s celogumovou podrážkou?
No nesmis tim projit vylozene vodou.
Mokro v satne me nikdy nenapadlo resit
. Tak to asi probLem nebyl.
@Liška32 píše:
Já jsem kupovala barefoot Pegres a vepředu mají suchý zip s takovou gumou. Podle mě se to nedá vytáhnout celé, jen povolit. Ale hlavně bych vyzkoušela, protože malá zkoušela asi čtvery a seděly jen jedny a přeci jen v tom bude celý den, tak ať sedí a jsou pohodlné. Crocsy bych určitě nedávala, jednak je to děs na nohy a hlavně když se namočí, šíleně kloužou.
Original Crocsy neklouzou. To jen ty od virtnamcu.
@Lucie_Sx je pravda, že ta guma (pěna) je jiná, ale mám oboje a klouže i originál. I když pravda méně. Dítěti bych to na nohu nedala, podle mě pro dětský nohy a ještě do interiéru jsou nejlepší maximálně ponožky. Ve školce trvají na bačkorách, tak barefoot mi přijde v pohodě. Navíc jak zakladatelka podotkla, crocsy se dost blbě obouvaji. A už jsem viděla i zvrtlý kotník u dítěte právě z crocsu, asi jak jsou volnější a děti lítají, skáčou v tom, tak mi to nepřijde jako dobrá bota pro děti ![]()
@Liška32 píše:
@Lucie_Sx je pravda, že ta guma (pěna) je jiná, ale mám oboje a klouže i originál. I když pravda méně. Dítěti bych to na nohu nedala, podle mě pro dětský nohy a ještě do interiéru jsou nejlepší maximálně ponožky. Ve školce trvají na bačkorách, tak barefoot mi přijde v pohodě. Navíc jak zakladatelka podotkla, crocsy se dost blbě obouvaji. A už jsem viděla i zvrtlý kotník u dítěte právě z crocsu, asi jak jsou volnější a děti lítají, skáčou v tom, tak mi to nepřijde jako dobrá bota pro děti
V pohode, ja s tebou souhlasim.
Jen pisu o tom klouzani. Kolikrat jsem si nabila pusu na mokrym nez jsem si koupila konecne original Crocsy a fakt jsem nadsena.
@dracula-s píše:
Zeptám se tu. Pro dítě necelé 4 roky. Jde poprvé do školky, hledám bačkory a nevím jestli na suchý zip nebo ty nazouvací.
Dokáže si tak nějak obout boty… teda, umí to když má náladu…
Ale ty rozepínací se mi zdají lepší než aby se rval do nazouváků nebo naopak? Děkuji.
Syn si třeba nazuje botasky, sandále na sucháč, ale ty „kroksy“ tak s tou přeskou, strčit ji za patu, to má problém.
Nás ve školce prosili aby dětem nemuseli furt zapínat papuče, ale přece do rozepnuté boty se lépe těm dětem leze, ne? Potom to dítko jen zalepí ten sucháč tak fakt nevím.
Spis suchac. Do tech s gumickou pres nart si musi vic dopomoct a kolikrat je to spis horsi nez suchac.
Koukam na to denne, tak vim, o cem pisu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.