Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Traccy No, já to u dvouletáka praktikuju tak, jak ti radí tchýně ![]()
@Amabilis77 tak zimní jim koupím, ale tady u nás to jde rovnou z léta na sníh…nějaké jaro a podzim to máme málokdy…hned ten sníh…koupim teď na 2měsíce troje drahý boty, který mi příští rok už neobojí a já je pak dám zadarmiko do dětskýho domova…furt mi to vrtá hlavou…
@MUFICE píše:
@Traccy No, já to u dvouletáka praktikuju tak, jak ti radí tchýně
a nožky jsou v teple? Našim klukům je 3,5 a 2roky
@Traccy píše:
a nožky jsou v teple? Našim klukům je 3,5 a 2roky
Konečně vidím věk
No já první zimní boty kupovala loni a to byly synovi tři roky. Největší sranda j v tom, že jsem koupila č.27, takže mu budou i letos
A to jsem furt měla strach, jestli mu nejsou malé, jenže pak jsem viděla, jak se obul do sandálů č.26 a sklaplo mi. Ono to dost zkresluje
I v těch sandálech měl na jaře hafo místa. Takže tuhle zimu mu budou akorát. Ale nadměrek 2cm není nijak závratný, takže zas taková hrůza to sand nebyla, beztak jsem měla tendence mu tam v těch obrovských mrazech strkat froté ponožky, takže v pohodě ![]()
není nad to, pokoušet se nohu změřit sama, ale mně přijde, že každý výrobce je s číslováním někde jinde ![]()
Taky to resim. Dcera ma momentalne jen jedny pevne balerinky ale trochu otevrene z vrchu. Aktualne nema ani holiny
. Ze vsech bot mi ted vyrostla. My tu ale nemame kopce snehu, tak chci koupit goretexove superfity, ze je ted bude nosit furt…ale zase bych rada aby to vydrzelo nejakou dobu, tak s koupi jeste cekam a vaham, jestli nevzit neco levnejsiho podzimniho a pak dle situace.
jsem trochu bezradna, hlavne tady u nas jsou boty celkem drahy a do cr se ted nedostanu ![]()
@Amabilis77 ze bych prubla misto 23 24? Uz je tam ale rozdil v cene.
Posledni boty jsou 21, pak jdem kupovat backory a pani na nas vytahla 23. tak jsem koupila jinou znacku ve 23 a ta je jeste krapet vetsi, takze 24 nase tradicni superfitka by nemusela byt tak obrovska. No asi naklusu do obchodu a budu se tvarit ze premejslim, pac je chci kupovat na netu.
@Black_Orchids az diteti vydrzi bota pul roku, zacnu slavit ![]()
ja jsem teda clovek jedne boty nez vice.
Moje skoro triletacka ma zatim uzavrenejsi sandalky od leta + tenisky. Podle pocasi to vypada, ze s tim do konce zari vystaci
A pak kupuju kotnickove zateplene kotnickove goretexove superfitky, ty jsme vloni nosili od rijna az do dubna (ale mala je zmrzlina)
Vloni jsem nadsene v zari koupila i podzimni (superitky bez gtx, jen tenci semisove) a nosila je asi 6 tydnu, fakt vyhozene penize ![]()
@suik píše:
@Amabilis77 ze bych prubla misto 23 24? Uz je tam ale rozdil v cene.
Posledni boty jsou 21, pak jdem kupovat backory a pani na nas vytahla 23. tak jsem koupila jinou znacku ve 23 a ta je jeste krapet vetsi, takze 24 nase tradicni superfitka by nemusela byt tak obrovska. No asi naklusu do obchodu a budu se tvarit ze premejslim, pac je chci kupovat na netu.
My to děláme taky tak. Nejsme milovanými zákazníky - botky ozkoušíme a pak si je doma objednáme po netu
Jinak koukám, že se všude na diskuzích potkáváme ![]()
Tak my kupujem v kamerný prodejně, ale většinou to je tak že holám ze dne na den skočí noha takže na rychlo
jinak já dělám to že doma obkreslím nohu an tvrdý papír a ten dávám do boty abych věděla jak velký, pak až je zkouším holkám. u sandálků to je poznat hezky jestli jsou nebo ne ale u zavřenejch bot se mi to nepodařilo
@spiky01 píše:
Tak my kupujem v kamerný prodejně, ale většinou to je tak že holám ze dne na den skočí noha takže na rychlojinak já dělám to že doma obkreslím nohu an tvrdý papír a ten dávám do boty abych věděla jak velký, pak až je zkouším holkám. u sandálků to je poznat hezky jestli jsou nebo ne ale u zavřenejch bot se mi to nepodařilo
Jojo, taky obkreslujeme obě nohy ![]()
@suik píše:
@Black_Orchids az diteti vydrzi bota pul roku, zacnu slavitja jsem teda clovek jedne boty nez vice.
no já to spíš myslela tak, že některé matky koupí dětem boty o 3 čísla větší, narvou jim tam dvoje tlustý fusekle a na půl roku mají vystaráno ![]()
ještě jsem se chtěla zeptat zakladatelky: tchýně ty botky bude platit, že do toho tak mluví?
no i kdyby, v prvé řadě bys měla rozhodnout ty, co budou nosit tvé děti, ne? ![]()
Zdravím maminky, jaké botičky na podzim kupujete dětem? Syn (v lednu 3 roky) má momentálně jedny botasky, které teda už dodělávají a pak až zimní boty s kožíškem. Přemýšlím, zda koupit nějaké trekové, které mají vyšší podrážku a mohl by je nosit i když bude kolem nuly
V botaskách by mu byla od země určitě zima. S jakými sportovními botami na podzim jste spokojené pro vaše děti? Děkuji ![]()
@Lizzi Já koupila oboum klukům tyto… http://www.a-mania.cz/…mid-i-B22859?…
Mladší k nim má sněhule do školky, staršímu se hodně potí nohy, takže tomu budou na zimu stačit, max s vlněnou vložkou.
Zdravím Vás, ráda bych oživila tuto diskuzi. Chci se zeptat na boty na podzim. Malá má 1,5r. včera bylo docela dost chladno a byli jsme celé odpoledne pryč. Měla na sobě teplé punčocháčky a tenisky, když jsme přijeli domů a já ji převlékala, tak měla úplně ledové nožky. Rozhodla jsem se tedy koupit teplejší boty a dnes jsem koupila tyto https://www.deichmann.com/…%C4%8D%C3%AD*koza%C4%8Dky. prod? econdaemcs2=&econdaemcs3=&imgFmt=&econdaemcs1=&econdaemcs0=&positionInList=9. Přijeli jsme domů a tchýně mi říkala že to jsou zimní boty, že aby mi neschoulostivěla a že stačí zatím tenisky. Mě se ale jako zimní nezdají, myslím že kdyby mrzlo, tak jí v tom bude zima. Ale nahlodalo mě to, tak se chci zeptat jak to máte vy. Dáváte dětem na podzim tenisky, nebo kupujete teplejší?
Děkuji