Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
potřebovala bych poradit, jaká je vhodná obuv na podzim a nebo nemám kupovat žádné podzimní boty a mám koupit jen už zimní boty
…jsem úplně stracená, boty kupuji už 3rok
ale tchýně mi řekla, že jim stačí tenisky a když bude mokro, tak gumáky a teplá ponožka a že mám rovnou koupit boty zimní
…tak teď vůbec nevím
…jaký na to máte pohled Vy?
No, ono záleží odkud si, já zas nekupuju zimní boty, v Praze se nijak moc nevyužijí, takže celoroční goretexy fungují jako jarní, podzimní i jako holinky…
@j.a.n.i1
Presne,
bydlime u Pradedu a mame trekove outdoor kotnikove boty vsichni- vcetne te nejmensi…Jsou jaro, leto, podzim a zima/dokud nenapadne pulmetr a vic sneho, coz je tak pulka listopadu/-
![]()
Synovi strašně rychle roste noha… a nechci, aby chodil v jedněch botech půl roku. Takže teď na podzim ještě nosí sandále z léta, pak má tenisky a kožené kotníčkové nezateplené boty. Na zimu dostane nové - dle aktuální velikosti nohy.
Holinky má taky, ale to nejsou boty na delší nošení, takže to bych nepočítala.
@Black_Orchids píše:
Synovi strašně rychle roste noha… a nechci, aby chodil v jedněch botech půl roku. Takže teď na podzim ještě nosí sandále z léta, pak má tenisky a kožené kotníčkové nezateplené boty. Na zimu dostane nové - dle aktuální velikosti nohy.
Holinky má taky, ale to nejsou boty na delší nošení, takže to bych nepočítala.
Přesně to stejné jsem chtěla napsat
Zakladatelko, a minulé 3 roky to bylo teda jak? ![]()
Kupuju celoroční boty a ty pak střídáme s těma sezonníma - takže k tomu pak pantofle (po zahradě lítají v crocsech, respektive spíš bosí, takže se jim to dobře odhazuje a tak
), pláťáky, sandálky a zimní boty. Celoroční dávám i přes léto. Ne pořád je chladno a pak v zimě, když je teplo. Na podzim a jaro jsou ideální
Je to buď kotníčková nebo i nekotníčková kožená obuv. Takové typické firmy typu Ecco, Essi, Fare a spol bohužel ty kotníčkové dělají jen do velikosti 26 ![]()
@farska Já jsem právě chtěla koupit outdoorové boty, ale tchýně viděla tu cenu, pak to propočetla na 3× a už byl její verdikt jasný a hned mi i řekla, že ať vrazim ty prachy do zimní výbavy, že zimu máme dýl než podzim(jsme z Aše nejzápadnější město)…měli jsme minulý rok, také kožené a zeteplené podzimní boty a tak nevim, zdali mám věřit tchýni, že ty boty pořádně nevyužijí a nakoupit spíš zimní…
@burgundy první rok pořádně boty nic, jen kožené capačky se spevněným kotníčkem a pak už to jelo jarní, tenisky, sandále, gumáky, zateplené na podzim, zimní, bufy…a tak dokola, ale teď jim roste noha jak z vody…
@Traccy
Ale outdoorove se daji nakoupit i v prima cenach!!!
na poste me ted ceka balik, troje outdoorove botky, dvoje zn. Merrell a jedny nevimjak/pro nejmensi dvouletou/,a cena dohromady je asi 1900…Coz bych rekla, ze je tak akorat!!!
Nakupovala jsem tyto:
http://www.zbozi.cz/…1-juniorska/
Akorat teda cena byla polovicni
![]()
Koukni sem, maji jeste dost vyber a ceny 50% na vse-ty nase jsou na prvni strane…
Jako podzimní/zimní do města kupuju lehce zateplený goratexový kotníčkový a pak klasický sněhule do sněhu. jiank teda mě by umrzla noha na podzim v teniskách, taky nosim zateplený pohorky
@Traccy píše:
@spiky01 však tchýně řekla teplejší ponožku
Tak pokud koupíš celoroční s nadměrkem 2cm (což není nijak moc), tak tam teplejší ponožku skutečně nacpeš. Popravdě já si zimní boty nekoupila už několik let. Nějak to vždycky pořeším těma teplejma ponožkama. No jo, no, dětem je koupím a na sobě šetřím, jak jinak. Ale lítala jsem tak i normálně po horách a dobrý, nezmrzla jsem ![]()