Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, koukám mezi stavebnicemi a je tolik druhů, že mi jde hlava kolem…
všechno naše malá má, jen z Lega Dupla máme jen 1 sadu Legrace ve vaně a jednoho slona a pak takovou kočku jednorožce na kolečkách. s těmi kolečky si hraje nejvíc, dělá že jezdí s autem.
rozhoduji se a ráda bych věděla, co bylo ve 2 letech populární u vás
My jsme dali Duplo narozeninový vláček, je tam Mickey, Miniie a Goofy, i narozeninový dort ![]()
Hlasuji pro domeček. Mám taky dvouleťačku a hraje si s ním denně hodiny. Dává panáčky spát, koupat, vaří, přehrává si s nimi situace ze dne (třeba PPL s balíkem
), vydrží u toho fakt dlouho. Občas dům nějak přestavíme, dodělané schody a tak.
Všechny tři 😁 i když vláček je u nás oblíbenější neelektrický, syn nemá rád hry kdy sedí a kouká jak se něco děje samo (sama jezdí mašinka), ale chce si jezdit sám.
Z toho výběru asi domeček, my mame snad všechno na co si člověk vzpomene
nejradši mají autíčka, vlak, pak zvířátka a panacky, jen samotné kostky je moc neberou. Ale ono u jedne sady neskončíte, takže je celkem fuk čím začneš ![]()
Všechno
Hod si mincí, jestli domek nebo vláček, vedle s tím podle me neslapnes.
Máme vláček se zvířátky a vláček s mašinkou, dají se spojit, malou to baví.
Nicméně mě překvapilo, že malá nezvládne postavit kostky z lega dupla..
Z výběru bych koupila asi domeček. Kdyžtak do něj „doroste“.
Super. tak já se na univerzální krabici plnou kostek vyprdnu.
a asi teda domeček. Vláček by taky mohla rozbít…třískne s tím a je to
Díky.
P. kdybyste měli tip ještě na něco nelegového třeba z modelín playdoh, o tom jsem taky přemýšlela, ale sady jako zubař jsou na dvouletou složité
U dupla musíš vždy stavět s dítětem, dvouleté to fakt samo nepostavi. Určitě to nemůže rozslapnout, je to hodně bytelny. Vláček bych asi ještě nekupovala, spis třeba ten domeček
@Lil Kitkatt no jako dá to… ale nedělá to. Když si k tomu sednu já, tak jo, ale sama ne.
Asi nevidí v tom smysl, proč by ty kostky měla dávat k sobě. Jako sama nepostaví slona ani nic. Nejvíc používá ty kolečka Ještě ale v 18 měsících ji to teda nešlo. Teď to dá, rozpojí to, ale naučila se to až nedávno, asi ve 20 měsících ![]()
vlastně si říkám, jestli to Duplo ještě neodložit… Modelínu má teda radši než lego. A to jsem si myslela, že lego je jasná tpoka a trefa do černého. u nás zatím prostě nevím. Pořád je spíš ve fázi, kdy něco vyndavá a zandavá do kelímků, mne v ruce a zahazuje to. To se s legem moc nedá. otáčí stránky knížek, lítá na odrážedle a pořád prostě nejradši přenáší věci. nebo teda maluje a lepí samolepky. to jo.
p. s. dva roky bude mít až za měsíc ![]()
@Niemeyer to nerozbije, my ty vláčky mame tři a děti jsou ničitelé, ze fakt zničí všechno, občas s tím hodí, občas na to šlápnou a ti už jsou větší jak 2 roky a vlaku se nic nestane, celkove to duplo se snad rozbit nedá, ale je fakt, ze domek je lepší, z toho koneckoncu můžete stavět i něco jiného podle fantazie, vlak se jen postavi koleje a kouká se jak to jede
(ono je k tomu teda i nějaká apka, ale na to já už nemám buňky) ![]()
My ten vláček na baterky máme a hraje si s ním pětiletý syn. Je to jediné, co si z Dupla nechal. Vhodné je to ale fakt pro větší. Pokud bys chtěla levněji pořídit jen samotné kostky, koukni na stavebnici Unico. Je od Dupla k nerozeznání a perfektně sedí dohromady. Kupovali jsme takhle více Duplo sad a k tomu pak tyhle samostatné Unico kostky a podložky.