Jaké golfky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
85
9.1.06 01:31

JAKÉ GOLFKY?

Prosím dívky, mám obrovský problém … chci si (vlastně nám) koupit golfáč. Nemáte někdo zkušenosti (hlavně jsou-li nějaké negativní)s Chicco C1 ? Také by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi Zippy a Zippy New (Zippy jsem viděla a připadal mi oproti Peg Peregu Plico takový odfláknutější). Ještě mi poraďte, jestli je pro mimčo pohodlný kočár Maxi Cosi Birdi - zda má dost široký a dlouhý sedák. Moc děkuji za reakce. Pavli a Tedi (9měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
9.1.06 07:17

Ahoj,

nedávno tady byla diskuze. Zkus se kouknout na
https://www.emimino.cz/modules.php?…

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.1.06 09:16

Ahoj Pavli,
my máme Zippy New, tak Ti ráda poradím.
1/ Rozdíl mezi Zippy a Zippy New - větší kola (je to super na nerovném povrchu), pak pláštěnka v pytlíku (detail, ale aspoň se nikde neplete), lepší odpružení (jezdí se mi s ním líp než ze začátku s trojkolkou) a lepší brzdy na kolečkách u maminky (dřív se o ně zakopávalo, teď jsou jakoby víc nahoru). To je asi vše podstatné. Zjišťovala jsem to, když jsem ho v létě kupovala.
2/ S tím odfláknutím od Peg Pérega bych rozhodně nesouhlasila: Kamarádka také hledala golfky, já jí úplně vybásnila Zippy, a oni nakonec koupili Peg Pérego, protože se jim líbil víc a byl asi tak stejně drahý (myslím ale že bez nánožníku) a když tu byli naposledy na návštěvě, tak mi tak úžasný ten jejich kočár rozhodně nepřišel. Na to, že ho měli kratší dobu, měl pěkně vyviklané rukojeti, designově se mi taky moc nelíbil, ale hlavně už ho reklamovali, jelikož jim zajížděl ke straně, takže měli na furt zaaretovaná přední kola, aby nezatáčel vůbec. Bez toho bych byla ztracená. Právě Zippy zatáčí naprosto perfektně, skoro na místě si ho otočíš k sobě. Znám od kamarádek ještě dvoje jiné golfky (Hauck a Jané Energy) a neměnila bych.
3/ Já jsem se Zippy prostě max. spokojená. Hlavně to odpružení je prostě super. Jedou po kostkách a nerovnostech úplně plynule, líp než kdejaký sporťák. V ceně je i nánožník. Dokoupili jsme ke kočárku i sluneční stříšku, která se fakt osvědčila.
Jo, ještě chci pochválit stříšku, která se dá sklopit skoro až na nohy, takže když prší, tak mu připnu pláštěnku jen za cvočky uprostřed a dolů a zbytek chrání stříška, kterou má hodně staženou, aby líp dejchal. Nelíbí se mi, když jede dítko v kočáru totálně utemované v pláštěnce. To pak toho čerstvého vzduchu moc nemá. Jo, Zippy dává pláštěnku jen za lem střechy, zbytek je nepromokavý.
4/ Nevýhoda: Měřím 170 cm a to je myslím maximální výška pro pohodlné vození. Rukojeti se nedají vytáhnout (je to proto, aby bylo na kočáru co nejméně vyviklatelných částí), takže jsem ze začátku občas zakopávala o kolečka. Už je to ale dobrý, zvykla jsem si. Je to jediná závada, která mě napadá.

Kdybys měla jakýkoli dotaz, tak klidně napiš, ráda poradím.
Jak to tak po sobě čtu, je to pěkná agitka na Zippy New, ale já jsem po půl roce pořád nadšená a spokojená a neměnila bych. Je dokonce i dost široký, že se tam vejde nabalenej i s fusakem. Pravda, je tam hodně na těsno, ale některé jiné děti mají vystrčené ruce, aby se tam vůbec vešly :P :P :P .
Pa pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.1.06 09:33

Ahoj Meduzo, golfky Zippy New se mi moooc líbí, chtěla jsem si je koupit, ale ted jsi mě odradila tou výškou rukojetí. Já měřím 178 cm, takže to pro mě asi moc nebude. Letos je nový model, Inglesina Zippy 4seasons, ty jsou nádherný. Ale asi budu mít smůlu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.1.06 10:03

Ahoj Bibo,
koukala jsem na ten nový model a kromě té přeměnitelné stříšky mi přijde úplně stejný. Rukojeť bude tedy asi taky tak nízká. Já jsem na tohle při koupi vůbec nemyslela a kdybych byla vyšší, asi bych ten kočár taky nechtěla. Je to škoda.
Jinak jsem taky uvažovala o Jané Slalom, ale to není přímo golfáč. Chci si ho ale koupit pro druhé dítko i s korbou a pak tu sportovní verzi vozit do parku a Zippy na cesty.
Jinak ještě docela dobré golfky jsou Jané Energy. Stojí kolem 4000,–
http://www.a-zbaby.cz/good.php?…
Má je kamarádka a je s nima spokojená. Hlavně mají mnohem vašší rukojeť! Mně na nich ale vadilo, že nebyl v ceně nánožník, ale to se dá dokoupit. A taky oproti Zippy trochu hůř zatáčí.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.1.06 22:24

glofky

děkuji za rady (zvlašť Meduze), ještě uvidím, jak se to mé vybírání vyvine, od včerejška mám totiž pocit, že bych radši trojkolku Spedy SX od Quinny. Dá se docela skládat a je pohyblivá, jenom tam chybí madlo před mimčo - tak nevím, jestli je tak nutné?? - a hlavně ta cena (na zimu bych musela koupit ještě fusak + pláštěnka + taška …). Prostě nevím a manžel už začíná být nevrlý, protože poslední týden celý večer do noci sedím u pc a hledám kočárek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.1.06 09:23

Ahoj Pavli,
tak se Speedi SX Ti můžu poradit taky, jelikož ten jsme měli od narození do 6 měsíců.
Byla jsem s ním docela spokojená, hlavně to zatáčení téměř na místě bylo senzační. Jak už jsem psala v jiné diskusi, tady mi vadila ale ta korba, která byla děsně prťavá. Naštěstí jsme měli listopadové miminko, takže v zimě nebylo tak velké. Ale kdyby se narodil v létě, tak s fusakem ani omylem. Korba je hlavně dost úzká kvůli dírám na adaptéry.
Co se týče odpružení, tak je u toho Zippy lepší, než u téhle sportovní trojkolky, ale to mně moc nevadilo.
Jo, jeden z důvodů, proč jsme už v 6 měsících vyměnili tento kočár za golfky, byl mimo mála místa i ten fakt, že se sportovní sedačkou už se ten kočár dal složit mnohem hůř, myslím tím, co se týče velikosti složeného kočáru. Zdaleka už nešel složit do takové placky. Do kufru se pak toho vešlo jen málo a to máme kufr fakt obrovskej.
JO, a teď mě ještě napadlo, co mi na něm trochu vadilo - byl hrozně širokej, tj. musela jsem si i u doktorky otevírat druhé křídlo dveří a do výtahu jsem se rozhodně nevešla. Paní, která si ho od nás kupovala, tak té se vešel do výtahu jen o fous.
Případné dotazy opět ráda zodpovím.
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
15.1.06 22:19

Speedy SX

Ja bych ten kočárek používala jako sporťák do města. Jenom mám pochybnosti, jestli je sportovní sedačka dost velká pro mimi - na šířku je až až, ale na hloubku sedu?, navíc kdybych tam dala ještě fusak?. (Synovi bude 10 měsíců.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
16.1.06 10:51

Ahojky,
tak já jsme měla normální 3kombinaci a po 4 měsících jsem ho vyměnila za Quinny Speedi SX. Já si ho nemůžu vynáchválit. Je ale pravda, že mít větší dítě, tak se do té korbičky nevejde. Malej ještě neseděl a byl tam asi do 7 měsíců. Pak jsme ho dali do sporťáku. Má tam hodně místa. Zimní fusak je super teplý a bude nám i příští rok. Skládá se mi dobře a vejde se i do malého auta.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.1.06 12:52

golfky

tak jenom, aby to mělo hlavu a patu, po několika týdnech jsem učinila velké rozhodnutí a koupili jsme kočár. Vyhrály to ty C 0,1 od chicco, v loňské barvě Alaska (barvy k kolekce 2006 jsou, promiňte mi tu upřímnost, hnusné). Vypadá krááásně, zkoušela jsem už jezdit venku - po ledu- docela to jde, tak možná brzo někde nabídnu „starý“ bebecar.
Ale nějaká trojkolka mě pořád láká - docela se mi zalíbil Traxx Jaguar 3 - příjde mi pohodlnější pro dítě než speedy.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.1.06 13:36

ještě něco

naučila jsem se vložit obrázek :D :D

http://www.ddmalfa.cz/kkkk.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
30.1.06 13:46

Trojkolka?? My jsme po předchozí zkušenosti s obyčejnou čtyřkombinací, která se trochu „nepovedla“ koupili trojkolku od Knorru, Circle. Veeeeeliká spokojenost. Jako sporťák dostatečně prostorný, perfektně ovladatelný.

http://www.kocarky.com/…_circle.html

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
30.1.06 17:51

Ahojky, tak mě schodou okolností má zítra dorazit PEG PEREGO PLIKO A3 COMPLETO 2006. Dokud jsem sama neřídila můj starý mi nevadil, ale co mám auto k dispozici, tak ten starý je těžký, špatný přístup do koše..... Takže jsem chtěla lehký, bytelný, s měkkým polstrovaným, lehkým skládáním a s kolama, který snesou i mírnej terén a samozřejmě hezkej :D. Takže výběr padl na výše zmíněný. Zkoušet ho budu až pozítří.Jestli tato diskuze bude ještě aktuální, tak můžu napsat, jak dopadla zkušební jízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.1.06 18:46

jj, určitě napiš,
pavli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.1.06 19:31

Ahoj,
zajímalo by mě, co bylo důvodem, že sis nakonec vybrala Chicco C1, v čem bylo lepší než Zippy? Já taky vybírám a rozhoduju se mezi právě mezi Zippy a Jané Energy.
Předem díky za informace.
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí