Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nám sedí akorát brit care a neřekla bych, že je to šunt… bezobilné mi pes nesnes…
@Šmoulice kolik sežere za měsíc? Já taky víc než 2,7kg brát nebudu. Naše moc nemusí jehněčí. ted má ten adult pak tam má v zásobě rybí a ty regionals
. Já brala vše po těch 300gr jestli jí to pojede. A obávam se že ted po orijenu se na acanu vyprdne
Já taky nemůžu brát větší balení ač by to bylo výhodnější když má necelé kilo na měsíc ![]()
@Meluzinecka no to byly jediné co jí nesedly. Měla šíleně odpadu, po změně se to hned upravilo ale chce to vyzkoušet. Složení co vim se poslední dobou taky zhoršilo ![]()
@Markéta80 píše:
@Šmoulice kolik sežere za měsíc? Já taky víc než 2,7kg brát nebudu. Naše moc nemusí jehněčí. ted má ten adult pak tam má v zásobě rybí a ty regionals. Já brala vše po těch 300gr jestli jí to pojede. A obávam se že ted po orijenu se na acanu vyprdne
Já taky nemůžu brát větší balení ač by to bylo výhodnější když má necelé kilo na měsíc
Jak kdy, ale minimálně to jedno balení padne. Těch 2,27 kg. Plus sušené pamlsky, uši, střívka, sušené maso ( občas teda suším i v sušičce ). Má hodně pohybu, takže mu dopřáváme
A maso s kostmi. Střídáme všechny druhy masa.
Chceš poslat vzorek té Tundry? I kdyby kilo granulí stálo 500, tak s tím malým psem se to dá
Vlkodavovi bych Orijeny asi nekupovala
![]()
@Markéta80 píše:
@Meluzinecka no to byly jediné co jí nesedly. Měla šíleně odpadu, po změně se to hned upravilo ale chce to vyzkoušet. Složení co vim se poslední dobou taky zhoršilo
U nás úplně to samo a nehledě na fakt, že mu nejely a i když jsme mu nic jiného nedali, tak je skoro nejedl. Takže jsem je odvezla do útulku a koupila opět Orijen a Platinum.
Mám dva pesany a ani jeden nejí granule. Taky nechtěli žrát granule když jsme si je přivezli, tak jsme to vyřešili masem a kostmi. Dodnes jsou na Barf stravě a neměnila bych. Pohodlnost a rychlost krmení je stejná jako u granulí, jen je třeba mít místo pro skladování masa a kostí ![]()
@g.sandova denně mají ovoce (přes zimu a na jaře většinou jen jablka a přes sezonu cokoli co na zahradě vyroste - milují angrešt, třešně, rybíz, ostružiny), pak listovou a kořenovou zeleninu. Když mají dietní den, tak dostanou jogurt s vajíčkem, krupkami a zase k tomu ovoce a zelenina.
Navíc dostávají doma dělané psí sušenky a nebo nějakou pochutinu, kterou jim někdo z rodiny koupí.
@kaackaaa naši taky dávají barf, já furt nejsem schopná se dokopat, taky ot om přemýšlím. Vyšlo by mě to pro dva psy asi levněji a je to lepší než granule, ale bojí, se tý přípravy a přechodu
@kaackaaa
Můj ovoce nesežere v žádném stavu. Ani když je v něčem zabalený. A ze zeleniny pouze mrkev a hrášek ![]()
@g.sandova tak levněji to teda opravdu vyjde (aspoň u nás). Granule Orijeny (které bych byla schopna akceptovat) by nás vyšli měsíčně na 4000,–, Barf nás vychází v průměru na 2200,– pro oba psy na měsíc
@Šmoulice netrvdím, že každý pes jí ovoce a zeleninu. Naši psi žijí na zahradě a mají přístup kdykoli k ovoci, které spadne na zem a děti ho nestihnout zabavit jako první
Minulý týden nám vykopali a sežrali půl úrody česneku
![]()
Vím že se ovoce a zelenina dá nahradit, ale tím, že to nemusím řešit, tak po tom víc nepátrám ![]()
@kaackaaa jak máš velký psy? Váhově?
@Šmoulice myslím, že mrkev je ok a klidně stačí, kořenová zelenina je výborná jako prevence nádorovejch onemocnění
@g.sandova váhově mám doma 35-40 kilové psy. Starší je Labradorský retrívr a mladší je Hovawart