Jaké hračky pro 1,5-2letého chlapce, aby ho bavily?

3963
24.8.09 12:59

jaké hračky pro 1,5-2chlapce,aby ho bavily ????

Zdravím všechny maminky :D ,
potřebuji poradit s hračkami,máme 1,5ročního syna můžu se snažit sebevíc ale nedokáže chvilku sedět a hrát si s hračkami-různé kroužky které se učíme navlíkat na tyčku,hrající hrnec od Fisher Price,kostky a z nich komín,auta,kostky s obrázky,dřevěné hračky,.....- ikdyž jsem s ním,vydrží max.2minuty a hned leze pryč,takže ho něco naučit je kolikrát nadlidskej úkol,paci paci jsme učili denně asi 2 měsíce,jsme docela často venku,baví ho ježdění v sedačce na kole,kočárek nebo občasné chození pěšky-dodám že ještě úplně sám nechodí,s tím bojuju už asi 6měsíců,od 1roku chodí za ruku a ne a ne se pustit,takže nějaké lítaní u nás zatim taky nehrozí :cry: :oops: .
mám kolikrát pocit,že se na mě dívá a říká si:,,já prostě po tobě opakovat nic nebudu a učit se taky nic nechci.,, :roll:
děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2681
24.8.09 13:07

Klorane, mám stejně starého syna. Mám pocit, že s hračkama si hraje málo a baví ho to jen chvilku. Mnohem víc si hraje s reálnýma věcma, co máme doma, tzn. hrnce, měchačky, kleště, polena od krbu - dnes ráno je přenášel snad hodinu po bytě, stavěl vedle sebe a tloukl umělohmotným kladívkem. Nebo jsem mu dala 2 neoloupaný syrový brambory a on je na lžíci přenášel z jednoho hrnce do druhýho, vždycky zamíchal kvedlačkou a přiklopil poklicí. Pak odklopil a znovu. Asi hodinu Mám pocit, že chce dělat to, co my, tzn. vařit a kutit :lol: Ale víceméně si začně hrát sám - tedy ne, že by si vydržel hrát nějak dlouho. Teď o víkend jsme vytáhli stavebnici po Báře, hráli si spolu jednou a líbilo se mu to, tak jsem zvědavá. Už mám koupený duplo od 1,5 roku, ale nechci mu ho dát moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
24.8.09 13:21

Ahoj, mám stejně staré dítko, jako Emanka (zdravím :D :wink: ) a u nás teda v současné době je nejoblíbenější motorka Enduro. Taháme jí ven, pak přijdeme domů, malý už hlásí, že umyjeme kola, a pak zas drandí po bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
24.8.09 13:21

Tobík je o něco starší, nicméně až na nějakou zaručenou samohrací hračku přijdete, dejte mi vedět :lol: Sám si začíná hrát trošku až teď (nakládá jiné hračky na nákladní auto a vozí náklad), ale vydrží mu to tak max. 20 min. - a to už se divím.
Se mnou je ochotný hrát si s duplem (vede stavení garáží pro auta) nebo prohlížet knížky, jinak taky nic moc… Všechno ho baví jen chvíli.
Taky ho baví se mnou vařit, míchat těsto apod., ale toho bordelu pak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.09 13:38

Sejně starý syn je pořádnej divoch, vydrží si hrát jen s legem duplem a s velkou tatrovkou (převáží věci po bytě). Taky u ničeho moc dlouho nevydrží. časem se to určitě změní, doufám.

• Citovat
  • Upravit
2681
24.8.09 13:48

Holky a jak si s tím duplem hrajou? Už něco staví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
24.8.09 14:47

U nás jsou to: krabice na hračky na kolečkách, tatrovka, knížečky, houpací koník, balon, hromada autíček u kterých jdou otevřít dveře nebo se jim něco jiného hýbe či se dají rozebírat, tahací hračky, zvukové hračky (piánko + různé co hrají nějaké písničky), zatloukačka, „sekačka na trávu“, odrážedlo auto, provázek a korálky, kostičky, mazací tabulka na kreslení, kelímky a plastové misky, pomáhá vyklízet myčku, dávat prádlo do pračky, podává mi kolíčky nebo i ponožky když věším prádlo. Miluje vysavač - hraje si že vysává, mop - snaží se vytírat :lol: :lol: :lol:

jestli chceš aby se pustil ruky, tak mu zkus do ruky něco dát - hračku nebo kus něčeho dobrého k jídlu. Pak se třeba zapomene a udělá pár kroků. Pak už to půjde samo. Když se syn učil chodit sám, tak před sebou něco tlačil - to mu vydrželo jako zábava taky dost dlouho. Já ho ale doma od začátku odmítala stále vodit za ruku - nejlepší způsob jak si zadělat na bolesti zad.
Netrap se určitě existuje něco v čem je lepší než jeho vrstevníci. Podporuj ho v tom co v tu chvíli trénuje - je malý má čas všechno natrénovat než půjde do školky. (syn dlouho nejevil zájem o knížečky a zajímal ho jen pohyb, pak se to změnilo… teď čekám na další skok kdy začne jevit zájem o mluvení - žvatlá, ale zatím to není ono, jemná motorika ho zatím zajímá víc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
24.8.09 14:59

ahoj,
tak u nás taky nejvíc frčí motorka, máme ji teprv měsíc a i doma také musíme umýt kolečka (nejradši by sám, pořád někde něco utírá, nejlíp, když mi ukradne vlhký ubrousek :-) )
jinak autíčka, mašinka, vše, co jezdí, tatrovka a duplo také…zatím rozebírá, ale už se i snaží to na sebe stavět.
a chodit se naučil až v 17 měsících a teď všechno dohání o to víc, mám pocit…do té doby pořád za ruce - měla jsem pocit, že mi už utrhne ukazováčky! :D

a navíc, máme „botofila“, celý den hraní si prokládá obouváním, zouváním, bot a ponožek a prostě pořád dokola! u toho vydrží dlooouho, to u žádné jiné hračky jak u bot :lol:

to vaření taky pomáhá… všude je holt něco! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.09 16:24

Taky zouvání a nandavání bot a ponožek. Pak společné věšení prádla. Zametání. Nandavání věcí do igelitky a vyndávání. Vyhazování odpadků do koše. Houbička, hadr a „mytí“ všeho. Vždyť je jedno, jestli se trénují na hračkách nebo na kuchyňském vybavení.

• Citovat
  • Upravit
4155
24.8.09 18:26

Mám holčičku, ale asi stejný problém.

Hračky neřeší od malička, nejraději je, když může dělat to co já. Uklízet, vyndavat prádlo z pračky, podávat kolíčky, zametat, luxovat, umývat nádobí, utírat cokoli čímkoli a jakkoliv dlouho (čím víc vody je k tomu potřeba, tím lépe, ale stačí i „ukradený“ vlhčený ubrousek), vyndávat cokoli odkudkoliv a vracet to zpět tak jak chce ona (běda jak ji řeknu, že takhle by to bylo lepší), svlékání a pokusy o oblékání pořád dokola.

Jediný dvě hračky má v oblibě a to je obyčejné „puntíkaté“ domino (máme tři :,-(y, takže je ho moooc), ze kterého staví ohrady, komíny a „bourací hady“ a taky počítáme tečky, takže ji pak najdu jak sedí na zemi a počítá - dva tři pět osm :lol: , a pak plastové nádobíčko (to když ji nechci půjčit naše opravdové). Pak ještě miluje knížky a čtení. Ale ne ty její dětské knížky a leporela, ale ty „opravdový“, různé encyklopedie se zvířátky atd. U toho vydrží třeba dvě hodiny, ale musí být někdo s ní a vypravovat stokrát dokola (hledáme dobrovolníka :lol: )

Je zajímavý, že všude čtu, že děti milují odstrkovadla a různá „jezdítka“, a ta naše potvora nic :nevim: . Máme dvě a jestli na nich seděla tak dvakrát a když jsem ji vzala odstrkovadlo ven, tak si ho taky ani nevšimla a já ho celou cestu nesla a malá řvala nechci nechci :roll: Bábovičky, lopatičky a kbelíčky na pískovišti ostatním dětem krade (i když má svoje) ale ani cizí odstrkovadla ji nezajímají.

Takže vem synka a ať ti pomáhá. Bude ti to trvat dýl a nebude to tak dokonalý, ale on bude štěstím bez tebe, že pomáhá a dělá důležitý věci jako máma a ty v něm snad vychováš do budoucna ochotného pomocníka (haha, já vím sama tomu nevěřím :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
24.8.09 22:21

Ahojky,
pokud si dobře vzpomínám, nám se v roce a půl nejvíc z hraček osvědčila následující
http://www.maxikovy-hracky.cz/…b_7021_1.jpg /> jedná se o plastové vláčky, které se dají jednoduše napojovat, střecha se dá zvednout, vsunout nějaké zvířátko plastové (figurky z Lego Dupla). To napojování se postupně naučil malý sám. Tahala jsem to všude i do čekárny lékaře.

A ještě auta, které po zmáčknutí houká, dají se otevřít dveře apod. Např.
 http://www.mihaj.net/…b_i19731.jpg

odrážedlo si taky ze začátku neoblíbil, ale já jej po:,–(ila na autíčko venku na mírný kopec a dolů frčel sám, do kopce jsem ho tahala za šňůru, než přišel na to, že je lepší si to řídit sám…

a ještě tady toto auto - po zmáčknutí jakoby nastartuje a jede samo nějakým směrem

http://www.babylife.cz/hracky-chicco/

existuje ještě jedno, které funguje na stejném principu a do kterého se dají dát i panáček apod., ale nevzpomenu si na firmu

Jinak souhlas, pomáhat se vším, to jej bavilo nejvíc!

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
24.8.09 22:28
Emanka píše:
Klorane, mám stejně starého syna. Mám pocit, že s hračkama si hraje málo a baví ho to jen chvilku. Mnohem víc si hraje s reálnýma věcma, co máme doma, tzn. hrnce, měchačky, kleště, polena od krbu - dnes ráno je přenášel snad hodinu po bytě, stavěl vedle sebe a tloukl umělohmotným kladívkem. Nebo jsem mu dala 2 neoloupaný syrový brambory a on je na lžíci přenášel z jednoho hrnce do druhýho, vždycky zamíchal kvedlačkou a přiklopil poklicí. Pak odklopil a znovu. Asi hodinu Mám pocit, že chce dělat to, co my, tzn. vařit a kutit :lol: Ale víceméně si začně hrát sám - tedy ne, že by si vydržel hrát nějak dlouho. Teď o víkend jsme vytáhli stavebnici po Báře, hráli si spolu jednou a líbilo se mu to, tak jsem zvědavá. Už mám koupený duplo od 1,5 roku, ale nechci mu ho dát moc brzo.

:lol: :lol: Emanko , ja se tu smeju, protoze si predstavuju jak prenasi ty brambory a priklapi poklici, u nas je to kazdy den uplne stejne, vykramari posledni suplik s miskama a skrinku s hrnci a vari a micha a prenasi a podobne :lol:

Jinak k zakladatelce, Klorane , ja mam sice Domcu o neco mladsiho, ale jeho hracky skoro vubec nezajimaji, ani vkladacky, ani navlikacky, knizky chvilicku, proste skoro nic :roll: Pouze realne veci, kolicky, hrnce, ovladace, mobily, lahvicky z koupelny, obcas ho bavi hazet micky a sedet s nimi ve stanu a povidat si s nima 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.8.09 22:40

tak už jsem si vzpomněla
http://www.caryfuk.cz/….250x250.jpg

Věk: 12m+Veselé elektrické auto pro Tolínka nebo Tolinku. Při zatlačení na řidiče auto bliká, troubí, nastartuje a jede. Po zastavení bliká a směje se. Autíčko jezdí i volně, je skvělým doplňkem ke kolekci První přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
1.9.14 16:35

@maminka159 syn dostal v cca 2 1/4r na Vánoce šroubovací auto např. http://www.nejbaby.cz/…aci/d-92994/ a bylo velmi oblíbené dlouho, ještě te´d ve 4 letech ho občas rozdělá a smontuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.9.14 20:13

Škoda jen, že je z plastu.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie