Jaké jarní boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
310
5.3.15 06:18

Jaké jarní boty?

Snad tady letos ještě tento dotaz nebyl, pokud ano, omlouvám se, ale nenašla jsem… Zajímalo by mě, jaké budete letos pořizovat, nebo jste už pořídili, dětem kolem dvou let jarní boty?
Koukala jsem na nabídku dvou obchodů v našem městě, kde mají certifikovanou obuv, a z výběru jsem docela rozpačitá. Měla jsem představu pevné celokožené jarní boty, ale vyšší kotníkové mají povětšinou do velikosti 26. Tu má syn (dva a čtvrt roku) nyní jen tak tak, takže sháním spíš velikost 27-28. V těchto velikostech mají obvykle botky sice pěkné a asi i kvalitní (Jonap, D. D. Step, Pegres…), jenže jen nízké.
Jsme hodně turisticky zaměření a na jaře a v létě bychom rádi trávili co nejvíc času v přírodě a na výletech. A jelikož máme ještě malé mimčo, tak syn hodně šlape po svých. Tudíž si myslím, že nízké boty by nebyly asi úplně OK. Koukala jsem i na nějaké trekingové od Protetiky, ale na pohled mi přijou hrozně mohutné a těžké - jaké s nimi máte zkušenosti? V ruce jsem je bohužel neměla. A nosí je vaše děti jen „do lesa“, nebo třeba i do města?
Možná je to blbej dotaz, ale furt tápu, zda vystačíme na jaře s jedněmi takovými obyčejnými městsko-turistickými, nebo mám rači koupit kvalitní trekovou botu a pak ještě botasky/nízké kožené do města a na lítačku? K tomu samozřejmě plánuji ještě holinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Barushe
5.3.15 06:24

Jsem pro koupit trekovou a pak tenisky ;)
Syn (2r) ma c.24, takze problem s kotnickovyma mit nebudeme, ale na teplejsi dny urcite koupim jeste latkove tenisky… ;)

• Citovat
  • Upravit
5724
5.3.15 06:27

Kupujeme DPK, české boty se žirafou, celokožené, kotníkové, nyní vel. 30. :nevim:

http://dpk.cz/…-obuv-25-30/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
5.3.15 06:32

Ahoj, starší měla v tomhle věku ještě kotníčkovou obuv (vel. 24), ale u mladší už vyznám názor „volný kotník“, takže teď dostane nízké tenisky od Superfitu - jsou lehoučké, ohebné, prodávají se i s goretexem. Značky, které jsi uvedla nekupujeme - na můj vkus mívají dost tvrdou podrážku, jsou těžké a neohebné (mám pocit, že noha se přizpůsobuje jim a ne bota nohám). Kupujeme většinou Superfit, Richter, Primigi - mají i u nás v kamenném obchodě. Někdy koupím i v Lidlu, pokud splňují mé nároky na kvalitní botu - starší je pak má jako náhradní do školky. Jinak boty mají většinou jen jedny, druhé budu kupovat až sandále.

EDIT: Pokud chceš kotníkovou botu, tak seženeš Superfit, Richter, Fare, DPK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
5.3.15 06:57

Ja u mladsi (2,5 roku, nozicka 25) koupila dvoje Superfitky ve 26ce, jedny nizsi s goretexem, a druhe kotnickove lehci (vypadaji jako kozene tenisky). Myslim, ze ji vystaci od jara do podzima plus pak sandalky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.3.15 06:59

Na dlouhé chození jsou nejlepší Superfity, jsou celokožené a lehounké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
5.3.15 07:00

Fare mají kotníčkové skoro až do dospěláckých velikostí a jsou celkem fajn. DPK už jsou takové těžší. Santé mívá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.3.15 07:02

Zrovna Jonap a další české značky (Fare, Essi) dělají kotníkové i ve velkých, ne? Máme teď Essi 27 - mají větší stélku takže odpovídají jiným 28. Já na kotníkových naopak netrvám, ale malý zase jako jediné sedly na šířku. A na jaro, podzim je to lepší. Na léto bude mít tenisky, plátěnky a sandále bez pevné paty. Je teda o rok straší, ale měla to tak vždycky, nohy ok až na tu šířku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.3.15 07:04
@Anael píše:
Na dlouhé chození jsou nejlepší Superfity, jsou celokožené a lehounké.

Jo malá v nich ječí jak protržená. Jsou prostě úzký… Mám ráda jen ty jejich zimní, ty jsou ok. Prodává se tu pár typu W jenže moc rozdílů upřímně nevidím. Prostě ty Essi co jsem jí nakonec koupila mají úplně jiný tvar kolem prstů a kloubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.3.15 07:08

@Run
To je možné, já kupovala na malého jen v menších velikostech, teď už je velký, a zimní měl ze Sportissima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.3.15 07:08

Jinak nechápu jak se mi to vždycky povede, ale malá má i 8 páru na sezonu. Jenže je to asi tím, že je holka. Teď přes zimu jí vyskočila noha, tak jsem už nakoupila - takže pevnější kožené kotníčkové, frajerské tenisky s tkaničkou, dvoje plátěnky, sandále co se můžou máčet, balerínky (spíš na blnutí doma), holinky, budeme kupovat pořádný tenisky a asi i nějaký páskový sandálky, jakože elegantní :mrgreen: Na zimu jí stačí jedny Superfity. A jestli bude zima jaká je poslední dva roky, nebudu už kupovat ani ty. Koupím celoročky s goretexem a fusekle a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.3.15 07:26

Tzv certifikovaná obuv je to nejhorší co může být. Kupuju lehké ohebné boty ne zatěžující dětskou nohu. Aby o ni skoro nevěděl. A bot musí mít víc na stridacku. Ted jsem kupovala lehounke kotnikove v HM a ještě jich hodně nakoupim. Většinou v módních řetězcíc. Taky ve sportu maj fajn boty. Nike jsou uchazejici, na stridacku v pohodě.

Příspěvek upraven 05.03.15 v 07:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
5.3.15 07:27

Naši maj od dvou let ceuperfity celoročky s membránou. nosí je podzim, zima jaro, když z nich vyrostou, koupím nové a maj je na další sezonu, nebo taky ne. Zimní nevedem, takže ano, jarní boty už maj od konce podzimu, kdy vyrostli z předchozích celoroček. Pak kupuji rovou už sandále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
5.3.15 07:33

Holky budou mít každá tenisky Pediped, jedny Pediped baleríny a pak na léto Crocs sandály. Kotníčkovou obuv nevedeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.3.15 07:35

@2121978
Můžu se zeptat jaké jiné kromě Nike jsou ze Sportissima dobré a vydrží? Budu tam poprvé kupovat na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková