Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá vědaVšem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla
Tím pádem jsem to špatně pochopila. Ale pořád jde o to, že existuje mnoho jmen a je jen na vás, jaké vyberete. Takové jaké vás osloví a vám bude blízké.
@Trojlístek to je jasné, vždy to je jen na nás a našem vkusu a preferencích. Ale třeba mi tady něco tak padne do oka, že si řeknu jakto, že nás to nenapadlo dřív, vždyť to je ono ![]()
Mám bráchu Honzu a my další čtyři bráchové máme také jméno na J. Jaroslav, Jakub, Josef a Jáchym.
@Trojlístek píše:
A proč by se ta jména k sobě měla hodit? Každý člověk je individuální bytost, nechápu proč by někdo měl dostat jméno hodici se k jinému jménu. Proč to nedělat přesně naopak? Ty jsi snad Petra a manžela máš Petra? Prostě vyberu jméno, které se mi líbí a hotovo. Jeden bude Jan a druhý třeba Aleš. Je to něco, co se k sobě hodí? Je to něco, co se k sobě nehodí? Kdo to posoudí?
Tohle mě upřímně pobavilo, co víc rozesmálo.
![]()
Mám totiž manžela. Jmenuje se Jan a že si netipneš jak se jmenuji já?
Ano správně, jmenuji se Jana. ![]()
Ladí to možná až moc… Dokonce příbuzní chtěli, ať se dcera jmenuje po tatínkovi.
To by to ladilo.
Upřímně tu snahu o sladění jmen sice nechápu, ale setkávám se s tím často.
@Ja-rekk píše:
Mám bráchu Honzu a my další čtyři bráchové máme také jméno na J. Jaroslav, Jakub, Josef a Jáchym.
Dobrý ![]()
@Anna766 píše:
Dobrý
A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto ![]()
@Ja-rekk píše:
A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto
Teda vas je
Vsichni vlastní?
@Ja-rekk píše:
A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto
Fakt dobrý ![]()
@Anonymní píše:
Maminky Janů, Jeníků a Honzíků, čekáme druhé miminko a přemýšlíme už dlouho nad jménem pro brášku. Pro inspiraci - jak se jmenují vaši synové? Jan a…?
Mne osobně se líbí Jan a Vlastislav ![]()
@Venetia píše:
Teda vas jeVsichni vlastní?
Ano, rodiče jsou spolu stále, od nějakých 16, nedávno slavili oba 50tiny a 32 let od svatby. Stále jsou jak dva bláznivě zamilovaní puberťáci
.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mne osobně se líbí Jan a Vlastislav
Pardon, ale zrovna tohle jméno je snad za trest. Neznám, že by se oslovilo jinak, než Vlasto. A to je i oslovení pro ženu. Znám dva nositele tohoto jména a nemá ho rád ani jeden.
@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá věda
Všem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla