Jaké jméno pro brášku Jana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.9.21 11:01

@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá věda ;)

Všem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla :?

• Citovat
  • Upravit
148875
27.9.21 11:12

Jan a Jiří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
27.9.21 11:14

U nás měl být případný druhý syn k Jeníkovi Jirka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
27.9.21 11:16

Máme Honzu a Vojtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
27.9.21 12:44
@Anonymní píše:
@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá věda ;)Všem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla :?

Tím pádem jsem to špatně pochopila. Ale pořád jde o to, že existuje mnoho jmen a je jen na vás, jaké vyberete. Takové jaké vás osloví a vám bude blízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 13:41

@Trojlístek to je jasné, vždy to je jen na nás a našem vkusu a preferencích. Ale třeba mi tady něco tak padne do oka, že si řeknu jakto, že nás to nenapadlo dřív, vždyť to je ono :)

• Citovat
  • Upravit
749
27.9.21 14:13

Mám bráchu Honzu a my další čtyři bráchové máme také jméno na J. Jaroslav, Jakub, Josef a Jáchym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
27.9.21 14:19
@Trojlístek píše:
A proč by se ta jména k sobě měla hodit? Každý člověk je individuální bytost, nechápu proč by někdo měl dostat jméno hodici se k jinému jménu. Proč to nedělat přesně naopak? Ty jsi snad Petra a manžela máš Petra? Prostě vyberu jméno, které se mi líbí a hotovo. Jeden bude Jan a druhý třeba Aleš. Je to něco, co se k sobě hodí? Je to něco, co se k sobě nehodí? Kdo to posoudí?

Tohle mě upřímně pobavilo, co víc rozesmálo. :mrgreen: :lol: :D

Mám totiž manžela. Jmenuje se Jan a že si netipneš jak se jmenuji já?
Ano správně, jmenuji se Jana. 8o

Ladí to možná až moc… Dokonce příbuzní chtěli, ať se dcera jmenuje po tatínkovi. :roll: To by to ladilo.

Upřímně tu snahu o sladění jmen sice nechápu, ale setkávám se s tím často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148875
27.9.21 14:26
@Ja-rekk píše:
Mám bráchu Honzu a my další čtyři bráchové máme také jméno na J. Jaroslav, Jakub, Josef a Jáchym.

Dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.9.21 14:47
@Anna766 píše:
Dobrý :lol:

A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106351
27.9.21 14:52
@Ja-rekk píše:
A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto :mrgreen:

Teda vas je 8o Vsichni vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148875
27.9.21 14:54
@Ja-rekk píše:
A tři ségry, všechny na A. Máme to podle rodičů, máma je Andrea a táta Jirka, tak proto :mrgreen:

Fakt dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.21 14:54
@Anonymní píše:
Maminky Janů, Jeníků a Honzíků, čekáme druhé miminko a přemýšlíme už dlouho nad jménem pro brášku. Pro inspiraci - jak se jmenují vaši synové? Jan a…?

Mne osobně se líbí Jan a Vlastislav :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.9.21 14:59
@Venetia píše:
Teda vas je 8o Vsichni vlastní?

Ano, rodiče jsou spolu stále, od nějakých 16, nedávno slavili oba 50tiny a 32 let od svatby. Stále jsou jak dva bláznivě zamilovaní puberťáci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
27.9.21 15:02
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mne osobně se líbí Jan a Vlastislav :srdce:

Pardon, ale zrovna tohle jméno je snad za trest. Neznám, že by se oslovilo jinak, než Vlasto. A to je i oslovení pro ženu. Znám dva nositele tohoto jména a nemá ho rád ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze