Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mam rada jmena s R, takze vsechny moje deti ho tam maji. U vas mate ale uz dve jmena ber R, takze bych volila take neco mekciho
. K tomu, co mate, by se mi hodila nejaka Emilie, Mia, Sofie (i kdyz to nejsou jmena, ktera by zrovna me nejak oslovovala, ja nejradsi cesky znejici mene casta).
Talia. Ale tady ti napíšou, že je to auto. Nebo pes.
Loren se mi nelíbí a Elvíru bych nedala, i když samo o sobě to jméno špatné není. Znám jednu, které se říká Elvi, to celkem jde.
Talia. Když může mít jedna dcera jméno po másle, proč ne po autě. ![]()
Za sebe mužů říct, ze jsem byla rada, ze na vybíráni jména mám fakt 9 měsíců.,,Muset” mit vybrano po prvnim screeningu, to bych nedala ![]()
Navíc je možný ze se vám to ještě rozlezi v hlavě a po par mesicich budete chtít jiné jméno.
Ale dobře …
Z tvyho vyberu se mi vůbec nelíbí ani jedno, promiň ![]()
Za mě hodně záleží na příjmení, na jménech ostatních sourozenců už min.
Jinak kazdymu se líbí něco jinyho. Jestli jsou děti už větší, nechte je vymyslet, třeba vás něco zaujme ![]()
@Anonymní píše:
Krásný den, prosím o radu. Čekáme 3 ti holčičku. Rodina to ještě neví, zaciname 2 trimestr po screeningu je jasno. No a teď k dotazu chceme to oznámit tajenkou. K tomu už potřebujeme jméno.
První dcera Stela druhá Lili no a třetí favoriti jsou:
Elvíra, Talia, LorenPomooooc❤️️ moc děkuji.
Taky čekáme Lili
![]()
@Hobitka Já zase moc nechápu to, aby jména ladila. Pro mě je nejlepší, když jsou právě jména rozdílná, hlavně v rychlém zavolání. Tady by to bylo Steli-Lili-Elvi/Tali… no z toho by se mi zamotal jazyk. Podle mě právě třeba to jméno s R by to krásně rozbilo, a třeba na Miriam kdyby volali Miri a k tomu Lili, tak se to od sebe pozná.
Za mě jsou optimální holčičí jména, kde jedno končí na -inko (Lilinko třeba) a druhé na _ičko (Janičko), případně -álko (Amálko, Rozálko). Tyto koncovky mám, když se potká dcera a dvě neteře, a je to pro mě parádní, holky reagují dobře. Pro mě osobně jsou podobně znějící jména za trest, kamarádka má Elenu, její brácha Elišku a Emílii, no tam se zavolá a holky stojí v pozoru všechny tři.
Stela a Lili jsou hezká jména. Takže ani jedno z vámi navrhovaných se k nim nehodí. Nelíbí se mi ani jedno. Líbí se mi Evelyn, Evelína místo Elvíra, Laura, Leonor místo Loren. Místo Talia tedy nevím.
Jako jména to jsou pěkná, ale já bych se řídila i příjmením. Ty první dvě jsou takové celkem exotické a k českému příjmení bych je asi nedávala. (A ne, argument, že se stejně jednou vdá, neberu)
Pokud by se tam objevilo jedno z těch tří, doporučuji i nějaký prášek na nevolnost nebo uklidnění.
Gratuluji ke třetímu ďoučátku ![]()
Asi se vám libi nezvyklá jména. Tak tu jsou nějaké navrhy do vašeho seznamu: Vesna, Imogen, Ingrid, Freja, Dagmar, Danica, Milena, Zora, Zdenka, Líba, Lada, Běla, Brigid, Jenovefa.
Krásný den, prosím o radu. Čekáme 3 ti holčičku. Rodina to ještě neví, zaciname 2 trimestr po screeningu je jasno. No a teď k dotazu chceme to oznámit tajenkou. K tomu už potřebujeme jméno.
První dcera Stela druhá Lili no a třetí favoriti jsou:
Elvíra, Talia, Loren
Pomooooc❤️️ moc děkuji.