Jaké jméno pro brášku Jana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16961
27.9.21 15:04
@Anonymní píše:
Maminky Janů, Jeníků a Honzíků, čekáme druhé miminko a přemýšlíme už dlouho nad jménem pro brášku. Pro inspiraci - jak se jmenují vaši synové? Jan a…?

často u Honzíků potkávám opět J - Jan a Jáchym, Jiří, Jaroslav…

Mě se hned spojuje Jan a Pavel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
27.9.21 15:15

K Janovi se hodí snad cokoliv, znám bratry Jana a Tomáše, Jana a Petra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.9.21 15:21

Znám bráchy Jana a Jirku, pak Jana a Tomáše a Jana a Dana(Daniela). A to se mi líbí, Jéňa a Dáňa :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106393
27.9.21 18:22
@Ja-rekk píše:
Ano, rodiče jsou spolu stále, od nějakých 16, nedávno slavili oba 50tiny a 32 let od svatby. Stále jsou jak dva bláznivě zamilovaní puberťáci :mrgreen:.

Tak to je teda neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
27.9.21 20:20
@KeckaJ píše:
Tohle mě upřímně pobavilo, co víc rozesmálo. :mrgreen: :lol: :D

Mám totiž manžela. Jmenuje se Jan a že si netipneš jak se jmenuji já?
Ano správně, jmenuji se Jana. 8o

Ladí to možná až moc… Dokonce příbuzní chtěli, ať se dcera jmenuje po tatínkovi. :roll: To by to ladilo.

Upřímně tu snahu o sladění jmen sice nechápu, ale setkávám se s tím často.

Hele známí mají dvě děti Jana a Janu. Jako taky to nechápu, ale asi když holce říkají Janičko a klukovi Honzo, tak jim to tak nepřijde. Ale blbé to je teda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
27.9.21 20:58
@Sonmi píše:
Hele známí mají dvě děti Jana a Janu. Jako taky to nechápu, ale asi když holce říkají Janičko a klukovi Honzo, tak jim to tak nepřijde. Ale blbé to je teda. :lol:

Mám kamarády z dětství, jsou to tedy dvojčata a jmenují se Jaroslav a Jaroslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 11:08

@Ja-rekk jste obří rodina 8o jestli spolu i pěkně vycházíte, tak zasloužíte velký :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefilo :D a z Jožina taky :lol:

Jinak mně by asi nevadil Jakub, Eduard a Antonín, ale toho teď má hodně známých, tak nevím…

• Citovat
  • Upravit
749
28.9.21 11:42
@Anonymní píše:
@Ja-rekk jste obří rodina 8o jestli spolu i pěkně vycházíte, tak zasloužíte velký :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefilo :D a z Jožina taky :lol:Jinak mně by asi nevadil Jakub, Eduard a Antonín, ale toho teď má hodně známých, tak nevím…

Je spokojený, dokonce do takové míry, že má sám syna Josífka(8let) a i on je spokojený. Říkáme mu Pepčo, Pepíno, Pepe, „Jozí“. Mamča ještě dneska často Josífku, mluvím o bráchovi. Juniorovi říkáme stejně. Oslovení Pepa nemá rád, nevím o nikom, kdo by mu takto říkal. Malý Pepča zase naopak, ten se představuje jako Pepa. K velké radosti jeho maminky, která říkala, než se narodil, že doufá, že mu nikdo nebude říkat Pepo. Plány jí překazil on sám, jen co začal vnímat a trošku mluvit a zjistil, že se jmenuje stejně jak prasátko Pepa. No maminka si už dávno zvykla. Jožo, Jožin apod, to se u nás nepoužívá. To se používá na Moravě, jestli žijete tam, tak se tomuto oslovení asi nevyhnete ;). K tomu Kubovi, to je další brácha a ten jako jediný na své jméno nadává. Dneska už ani ne, je dospělý, ale v pubertě jsme mu nesměli říkat jinak, než přezdívkou. Říkal, že se nechce jmenovat jako ten hnusný vánoční pokrm. A taky mu vadilo, že jsou ve třídě tři. Což dneska nebude asi jiné, ale to je jeho názor. Určitě je plno nositelů, kteří jsou spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.21 17:43

@Ja-rekk maminčinu radost chápu :lol: děkuju za odpověď, musím říct, že u hnusného vánočního jídla jsem se pobavila :lol:

• Citovat
  • Upravit
30.9.21 13:53
@Anonymní píše:
@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá věda ;)Všem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla :?

Narvrhuji Ctirad, Dalibor, Dalimil, Vladan, Zbyněk, Bohdan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
2.10.21 21:07
@Anonymní píše:
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefilo :D a z Jožina taky :lol:Jinak mně by asi nevadil Jakub, Eduard a Antonín, ale toho teď má hodně známých, tak nevím…

Náhodou to je pěkné :wink:… Jeník a Toník, Jeník a Edík, Jeník a Kubík. Všechna jména by šla, nebála bych se toho. Spíš záleží na příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.10.21 18:32

Jméno

Co třeba Kristýna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.10.21 18:51

Máme doma Honzíka a Vašíka, Jendu a Vendu, znám ještě dva bráchy se stejnými jmény. Jinak nejčastěji se kolem nás vyskytuje Honzík a Kubík a Honzík a Tomík. Z mého mládí zase Honza a Jirka a Honza a Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
3.10.21 18:59
@28janaan píše:
Co třeba Kristýna?

To je sice krásné jméno, ale hledají jméno pro brášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
3.10.21 19:34

Líbí se mi Jan a Jakub - honzík a Kubík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze