Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Maminky Janů, Jeníků a Honzíků, čekáme druhé miminko a přemýšlíme už dlouho nad jménem pro brášku. Pro inspiraci - jak se jmenují vaši synové? Jan a…?
často u Honzíků potkávám opět J - Jan a Jáchym, Jiří, Jaroslav…
Mě se hned spojuje Jan a Pavel ![]()
K Janovi se hodí snad cokoliv, znám bratry Jana a Tomáše, Jana a Petra.
Znám bráchy Jana a Jirku, pak Jana a Tomáše a Jana a Dana(Daniela). A to se mi líbí, Jéňa a Dáňa
.
@Ja-rekk píše:
Ano, rodiče jsou spolu stále, od nějakých 16, nedávno slavili oba 50tiny a 32 let od svatby. Stále jsou jak dva bláznivě zamilovaní puberťáci.
Tak to je teda neco
@KeckaJ píše:
Tohle mě upřímně pobavilo, co víc rozesmálo.![]()
![]()
![]()
Mám totiž manžela. Jmenuje se Jan a že si netipneš jak se jmenuji já?
Ano správně, jmenuji se Jana.Ladí to možná až moc… Dokonce příbuzní chtěli, ať se dcera jmenuje po tatínkovi.
Upřímně tu snahu o sladění jmen sice nechápu, ale setkávám se s tím často.To by to ladilo.
Hele známí mají dvě děti Jana a Janu. Jako taky to nechápu, ale asi když holce říkají Janičko a klukovi Honzo, tak jim to tak nepřijde. Ale blbé to je teda. ![]()
@Sonmi píše:
Hele známí mají dvě děti Jana a Janu. Jako taky to nechápu, ale asi když holce říkají Janičko a klukovi Honzo, tak jim to tak nepřijde. Ale blbé to je teda.
Mám kamarády z dětství, jsou to tedy dvojčata a jmenují se Jaroslav a Jaroslava.
@Ja-rekk jste obří rodina
jestli spolu i pěkně vycházíte, tak zasloužíte velký
![]()
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefilo
a z Jožina taky ![]()
Jinak mně by asi nevadil Jakub, Eduard a Antonín, ale toho teď má hodně známých, tak nevím…
@Anonymní píše:
@Ja-rekk jste obří rodinajestli spolu i pěkně vycházíte, tak zasloužíte velký
![]()
![]()
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefiloa z Jožina taky
Jinak mně by asi nevadil Jakub, Eduard a Antonín, ale toho teď má hodně známých, tak nevím…
Je spokojený, dokonce do takové míry, že má sám syna Josífka(8let) a i on je spokojený. Říkáme mu Pepčo, Pepíno, Pepe, „Jozí“. Mamča ještě dneska často Josífku, mluvím o bráchovi. Juniorovi říkáme stejně. Oslovení Pepa nemá rád, nevím o nikom, kdo by mu takto říkal. Malý Pepča zase naopak, ten se představuje jako Pepa. K velké radosti jeho maminky, která říkala, než se narodil, že doufá, že mu nikdo nebude říkat Pepo. Plány jí překazil on sám, jen co začal vnímat a trošku mluvit a zjistil, že se jmenuje stejně jak prasátko Pepa. No maminka si už dávno zvykla. Jožo, Jožin apod, to se u nás nepoužívá. To se používá na Moravě, jestli žijete tam, tak se tomuto oslovení asi nevyhnete
. K tomu Kubovi, to je další brácha a ten jako jediný na své jméno nadává. Dneska už ani ne, je dospělý, ale v pubertě jsme mu nesměli říkat jinak, než přezdívkou. Říkal, že se nechce jmenovat jako ten hnusný vánoční pokrm. A taky mu vadilo, že jsou ve třídě tři. Což dneska nebude asi jiné, ale to je jeho názor. Určitě je plno nositelů, kteří jsou spokojeni.
@Ja-rekk maminčinu radost chápu
děkuju za odpověď, musím říct, že u hnusného vánočního jídla jsem se pobavila ![]()
@Anonymní píše:
@Trojlístek já někde píšu, že se k sobě mají hodit?
Prosím o inspiraci, protože jsme se s manželem trochu zasekli a nějak nás nic neoslovilo. Proto se ptám, co vymyslely jiné mamky s tím, že se nám třeba něco zalíbí, že nás třeba někdo na něco navede. To je celá vědaVšem ostatním děkuju. Jáchym se mi líbí, jen mi to nejde úplně přes pusu malému dítěti. Jáchymek, Jáša, tak bych mu asi říkat nechtěla
Narvrhuji Ctirad, Dalibor, Dalimil, Vladan, Zbyněk, Bohdan.
@Anonymní píše:
@Ja-rekk jste obří rodinajestli spolu i pěkně vycházíte, tak zasloužíte velký
![]()
![]()
Co brácha Josef? Je spokojený se svým jménem? Jak mu říkáte? Nad Josífkem totiž uvažujeme, ale z Pepy by mě asi trefiloa z Jožina taky
Náhodou to je pěkné
… Jeník a Toník, Jeník a Edík, Jeník a Kubík. Všechna jména by šla, nebála bych se toho. Spíš záleží na příjmení.
Máme doma Honzíka a Vašíka, Jendu a Vendu, znám ještě dva bráchy se stejnými jmény. Jinak nejčastěji se kolem nás vyskytuje Honzík a Kubík a Honzík a Tomík. Z mého mládí zase Honza a Jirka a Honza a Petr.
@28janaan píše:
Co třeba Kristýna?
To je sice krásné jméno, ale hledají jméno pro brášku.