Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pepřenka píše:
A vy jste fakt dali dceři jméno Hermenegilda, nebo je to vtip?
Hádej. ![]()
@Clarkia píše:
Hádej.
Myslela jsem, že vtip, ale vypadá to, že asi ne
![]()
@Hr4sek22 píše:
@pepřenka Já jsem se nad tím taky teď pozastavila, ale nechtěla jsem do nikoho rýpat pokud by to myslela vážněJméno Hermenegilda jsem nikdy neslyšela. Znám jen Hermínu. Ale jestli je Hermenegilda jméno, tak bych se tak fakt jmenovat nechtěla..
![]()
No proti gustu žádný dišputát, ale u nás dát takové jméno, mi přijde jako pomsta rodičů
Já znala jednu Hildegardu (zdá se mi to podobného ražení), měla předky Němce a ta si teda užila rýpanců na základce.
My mame Sofinku a neprijde mi, ze by jich bylo prehrsel jak tady nekdo psal.. Ale z tech co jsi napsala co se hodi nejvic k Maxova je Tereza
Ale asi je to tim jak je to zname ![]()
My máme Vendulku
jinak se mi moc líbí Terezka (ale spíš jako Terezie), Štěpánka, Libuška, Maruška… taková tradiční a nemoderní no ![]()
@cutebaby píše:
Zdravím ženy
vybíráme jméno pro holčičku k příjmení Maxová, doma už máme Natálii a Nellujak se jmenují vaše dcerky nebo jaká jména se vám pro holčičku líbí? budu ráda za jakékoliv typy, je jedno jestli to budou jména netradiční nebo normální
hlavně aby byla hezká
předem moc děkuji za typy
Alaia, Alanis, Alice, Alis(on), Alma, Amelia, Angelika, Antonie, Aisling, Ariadné, Aurora
Beatris, Bereniké, Běla, Berta, Celia, Celeste
Daphne, Dagmar, Danica, Darina, Diana, Dorota, Doubravka, Drahomíra, Drahomila
Erin, Erlea, Esmé, Ester, Etel, Evelin
Fiona, Freja, Františka, Gaia, Gita, Hedvig, Helen, Henrietta
Ida, Idunn, Ingrid, Iris, Isolde, Isabel, Ivona
Jarmila, Jaromíra, Jasna, Jolana, Jolantha, Justina, Josefina
Kleo, Konstance, Kyra, Květa
Lada, Lara, Leontina, Libuše, Liběna, Lily, Lilian, Liv, Livia, Ludmila, Luna, Lydia
Maite, Malvína, Marina, Maris, Matilda, Maia, Meda, Medea, Melanie, Melissa, Melita, Milada, Milena, Miluše, Mirabel, Miranda, Mahulena, Mabel
Olivia, Ofelia, Odetta
Radana, Radmila, René, Regina, Robyn, Rosarie, Rut(h)
Selena, Silvia, Slavěna, Svatava, Světlana, Šárka
Terra, Tara, Thea, Tanja, Tatiana
Valerie, Valentina, Vesna, Viola, Vjenceslava, Vlaďka, Vlasta, Viera, Vanda, Wilma
Xenia, Zdeslava, Zdenka, Zina, Zlata, Zoe, Zora, Žofia
Od N:
Naděje, Nerys, Niké, Nikita, Noemi, Nola, Niamh, Nevena
@monika25 píše:
My mame Sofinku a neprijde mi, ze by jich bylo prehrsel jak tady nekdo psal.. Ale z tech co jsi napsala co se hodi nejvic k Maxova je TerezaAle asi je to tim jak je to zname
taky máme Sofii a já znám jen jednu, píšou, že je jich u nás 7 což mi nepřijde až tak moc
Ja znam taky jen jednu
Fakt jenom 7 jo? Ja jsem si tohle teda nezjistovala, ale nikdy jsem na zadnou nenarazila jen u detskeho doktora je jeste jedna:-)
Ahojky. Až my budeme mít jednou miminko tak jestli se poštěstí a bude to holčička tak se bude jmenovat Jana.
@ikyki píše:
Máte Nellu, Natálie takže mě napadá jen Nikol nebo Nina ale ta Nina se mi líbí vícpro mě ale nejhezčí jméno je Beátka
![]()
Nina je hezké, ale jak říkat zdrobněle? Ninuško? Ninýsku? Líbí se vám to?
@Roobin Podle mě stačí Nina, je to jemné a krátké samo o sobě. Co bych dala za to, kdyby mi mé jméno v obyčejném tvaru neasociovalo průšvih. ![]()
@cutebaby Ahoj chci se zeptat, když máš doma Natálku zkracujete to nějak? Máme to jméno s manželem v úzkém výběru pro holčičku, druhá možnost je Eliška, ale přemýšlíme jak to pak hezky zkrátit až bude větší ![]()
Naše holčička se jmenuje Zikmunda, s tímto jménem jsem nanejvýš spokojená. Je krásné a velmi originální
Toto jméno jsme s Václavem vybrali dva měsíce po porodu a oba jsme se ihned schodli, že je nejllepší
![]()
@pepřenka Já jsem se nad tím taky teď pozastavila, ale nechtěla jsem do nikoho rýpat pokud by to myslela vážně
Jméno Hermenegilda jsem nikdy neslyšela. Znám jen Hermínu. Ale jestli je Hermenegilda jméno, tak bych se tak fakt jmenovat nechtěla..