Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, jaké jméno se vám líbí nejvíce? Marie Plošková, Marieta Plošková, Marion Plošková, nebo Mariana Plošková? Dík
Marie. Případně Mariana.
Jej, no koukám že je to tak 50:50 Marie a Mariana. Vůbec nevím co vybrat, není moc s kým to probrat a už jsem dost bezradná
.
No tak mozna, ze bys mela se podivat jeste po jinych jmenech. Vis, jako s chlapy, nemuzes se rozhodnout mezi dvema…pust je k vode a najdi tretiho:-)
![]()
@Patricia89 píše:
Musis to citit. Ja to pri klukovo citila. I ldyz jsme pak resili x ruznych jmen, tak proste pres todle vlak nejel… Takze tak..Zkus vybrat jeste jiny
@Patricia89 No já bych to zas nepřeháněla. Já sice vím, co znamená jméno mojí dcery (je po babičce), ale třeba u kluka jsme to neřešili… popravdě, ZTOTOŽNIT se s ním musí hlavně dítě. Je krásné, že si matka vysní jméno Lettycia, možná si to i vybojuje na matrice, ale bude to za výhru považovat to dítě…?
Samozřejmě si nemyslím, že bychom všichni měli být Janové a Terezy, ale na druhou stranu - když obšas slyším, co si „vysní“ ti rodiče, a pak s tím to dítě musí trávit život, tak je mi těch malých fakt líto. Kdybych měla nějakou extravaganci, na které bych visela (třeba moje prababička byla Ernestina, a jednu tobu jsem to fakt chtěla dát), tak bych to dala jako druhé jméno - a ať si dítě vybere, jestli chce používat to „vyčnívací“, nebo to „normálnější“.
Příspěvek upraven 06.12.15 v 21:13
@Slečna Ferka Tak jasne, ja ti rozumim. Taky pri vyberu myslim, jestli to jmeno dite neposkodi. Nekde jsem cetla docela hezkou vetu, ze vlastne jmeno je prvni darek, ktery detem davame
![]()
@cutebaby píše:
Zdravím ženy
vybíráme jméno pro holčičku k příjmení Maxová, doma už máme Natálii a Nellujak se jmenují vaše dcerky nebo jaká jména se vám pro holčičku líbí? budu ráda za jakékoliv typy, je jedno jestli to budou jména netradiční nebo normální
hlavně aby byla hezká
předem moc děkuji za typy
Když jsou dvě holčičky od N, měla by být určitě i třetí. Co třeba Nina, Nikola/Nikol/Nikoleta, Nataša? K příjmení by šlo i něco méně obvyklého, Nora nebo Noemi. ![]()
@Anonymní píše:
Jej, no koukám že je to tak 50:50 Marie a Mariana. Vůbec nevím co vybrat, není moc s kým to probrat a už jsem dost bezradná.
Hlasuji pro Marion ![]()
@Anonymní píše:
Jej, no koukám že je to tak 50:50 Marie a Mariana. Vůbec nevím co vybrat, není moc s kým to probrat a už jsem dost bezradná.
Čistě z těchto dvou jmen se mi o chlup víc líbí Mariana, ale k příjmení Plošková se mi víc líbí Marie. Mně nejvíc pomohlo říct si to nahlas a zkusit tak oslovit miminko (mám Gabrielu). A také si představit, jak se podepisuje v první třídě apod…prostě představit si i etapy života. Malá holčička, puberťačka, mladá žena, střední věk i starší paní - ikdyž nemusí být celý život Plošková, tak s křestním žít pravděpodobně celý život bude. Také jestli máš ještě jiné děti, nebo do budoucna plánuješ, tak pomůže, jak se to třeba bude hodit i k potenciálním sourozencům (třeba máš klučičí jméno, nebo další holčičí, které bys dala další holčičce). Je víc takových vodítek, kterých se dá chytnout. Chtěla jsi náš názor, tak já tedy za sebe hlasuji pro Marii Ploškovou ![]()
@Patricia89 @KayaRepublic Moc se mi líbí jméno Barbette (http://www.nordicnames.de/wiki/Barbette), ale to k příjmení nejde ani trochu
.
@Anonymní píše:
@Patricia89 @KayaRepublic Moc se mi líbí jméno Barbette (http://www.nordicnames.de/wiki/Barbette), ale to k příjmení nejde ani trochu.
A co Babeta?