Jaké jogurty, od kolika měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já začala dávat Hollandii až v 8.m a tvaroh měl teď poprvé v 13m, tak nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hollandia je určo dobrý, ale já kupuju prakticky jakýkoliv polotučný, kde není žádná chemie, takže klidn i privátní značky, bílý samozřejmě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dávala jsem holandii ale mala mi ji moc nechtěla tak jsem přešla na chosenský smetanový jogurt a ten super papá. Ta holandia ma někdy hrudky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky. Já jsem se právě divila, že mi to řekla, že to mám dávat už teď…
- Citovat
- Upravit
@monca114 píše:
@lyrica no já se právě taky divím… Už začíná s mrkví, tak prý aby neměl zácpu
Já po třech dnech skončila s mrkví, zavedla švestky a k obědu dýni místo mrkve a byl klid.
Ta mrkev fakt zacpává. Jogurt dávám někdy od 7,5.měs. Začali jsme Hollandií a teď dělám domácí, ale taky z Hollandie. Tvaroh občas má, spíš ho dávám trochu a udělám mu pomazánku na chleba, takže žádný denní přísuny. Ale 5.měs je brzo, to radši uprav příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monca114 já dala jen první den mrkev samotnou, pak hned brambor, cuketa, brokolice, květák…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok. Malej totiž dostává na noc rýžový odvar, tak mám strach, aby ho ještě mrkev neucpala, ale problémy teda nemá, zatím…
- Citovat
- Upravit
@monca114 kdyžtak vyměň mrkev za dýni, pak přidej brambor, brokolici a tu mrkev až později.
Jinak teda by se nový druh měl dávat tak 3dny po sobě, ne každý den něco jiného. Za týden to jsou tak 2 max. 3 nové druhy.
Starší měl teda mrkev celý týden, než se trávení rozjelo.Pak jsem přidala na 3dny brambory, pak tuším pastiňák s mrkví, pak dýni s bramborem - to byl jídelníček na první 3týdny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 tak my jsme to tak neděli už proto, že bych mu to ještě znechutila, no a baští krásně a všechno
Ale nemáme žádnej předpoklad k alergiím na potraviny, takže jsem to nehrotila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lyrica proč znechutila? Já se tím docela řídím, když dávám něco nového, člověk nikdy neví jak tu věc dítko přijme, tak aspoň se pak ví, z čeho to bylo. Prcci obvykle jsou spíše konzervativní, než že by potřebovali každý den nové jídlo. Ale záleží na tobě, že jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 no už teď, když má jeden den dejme tomu zapečenou brokolici, tak druhej den z ní není už moc říčnej. Já se řídím citem, viděla jsem, že se mu nic neděje, takže jsme zaváděli takto a na kurzu mi bylo řečeno, že pookud je prcek v pohodě, nebolí ho bříško a tak, tak není problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, tak on už je větší, že jo. To už jsem taky vařila zajímavěji a každý den něco jiného (ale většinou se jídelníček po 2týdnech opakoval). Tu jde spíš o začátek přikrmování, než se vyzkouší různá zelenina.
Starší taky žádnou reakci na nic nemá, ale u mladšího i tak budu postupovat stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit