Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já používala Bepanthen na zadeček, fialový Johnson baby do koupele a olejíček na namazání celého těla po koupeli. Jinak nic.
Od narození do teď ( 7 měsíců ) koupeme v koupeli od Seba med, mažeme na střídačku měsíčkovým olejem od Saloosu a konopným krémem od Cutis help. Na zadeček a běžné otírání používám jen hadřík a vodu, vlhčené ubrousky minimálně, malá se mi z nich oprudila. Opruzeniny jsem léčila tak, že jsem si uvařila obyč pigi černý čaj a ten hadřík jsem v něm močila a otírala zadeček a natřela Imazolem krémpastou a opruzeniny byly za 2 dny pryč ![]()
Sebamed na mytí, Bepanthen na zadeček (jen když je červený, jinak jen omyji vodou a nemažu) na tělíčko slunečnicový olej (tak jednou za měsíc) a na obličej mám krém od Sebamedu a když měla potničky, tak nám dr. napsala Lipobasi, obličej mažu, jen když se mi zdá suchý.. Ale mám toho doma plno - Sudocrem, Weledu, Niveu, vše na zadeček, ale malá na nic netrpí, takže zatím nevyužito.. Takže bacha na zbytečný nákupy, čím méně, tím lépe! Já vlastně kupovala jen ten Bepanthen a slunečnicový olej - doporučili v porodnici.. Jinak jsem vše dostala..
Jo a v mrazech jsem mazala obličejík krémem do každého počasí od Bübchen a protikladem píšu hned i opalovací krém, aby malá byla chráněná proti slunku - Daylong pro děti ![]()
Ahoj, na opruzeniny Bepathnen. Mám i Aviril, pomohl na hodně opruzený zadeček, ale jinak je lepší Bepathen. A mažu sádlem. Ještě mám z DM krém na obličej proti větru a mrazu … jinak nic ![]()
Na stránkách naší porodnice nám doporučili bepanthen, ten jsem ale použila jenom na bradavky, malé se po něm opruzenina zhoršila. Dostali jsme nějaké vzorečky, nejvíce nám vyhovoval sudocrem a zkusili jsme i pudr z DM a u toho už jsem zůstala. Používám ho akorát po stolici, jinak nechávám malou s holým zadkem co nejvíce to jde ![]()
Zezačátku jsem koupala ve vodě, teď myju kosmetikou sebamed a střídám to. Jedno mytí voda, příští sebamed. Mažeme vším možným (malé by nevadil ani motorový olej) ![]()
Souhlasím s tím, že čím méně, tím lépe. Navíc takhle dopředu nikdy nevíš, jestli se tvůj prcek po něčem neoprudí. Tak aby ti pak doma zbytečně nezacláněla kosmetika, kterou nevyužiješ
Ahoj, tak já mám z kosmetiky jen bapanthen mastičku,tu využiji jak pro sebe, tak pro mimi.Jinak se mi kdysi velmi osvědčila rybí mast-ale ne ta v tubě,ale v kelímku dělaná v lékárně. A vynikající byl olej Balmandol.Jinak počkám, co mi doporučí v porodnici, či pediatr.
@Libza píše:
Jo a v mrazech jsem mazala obličejík krémem do každého počasí od Bübchen a protikladem píšu hned i opalovací krém, aby malá byla chráněná proti slunku - Daylong pro děti
Novorozenci by se neměli mazat opalovacím krémem. řeší se to tak, že je nevystavuješ sluníčku. V kočárku neustále krýt plínkou a pokud možno nechodit na přímé slunce.
Ahoj my používáme SEBA MED sice je to velmi drahá kosmetika ale dite se neoprudi.
@alviola píše:
Novorozenci by se neměli mazat opalovacím krémem. řeší se to tak, že je nevystavuješ sluníčku. V kočárku neustále krýt plínkou a pokud možno nechodit na přímé slunce.
Tak to určitě ji nebudu záměrně opalovat, to je jasné. Jenže tomu kontaktu se sluníčkem to mimi stejně na 100% neuchráníš. Novorozence jo, ale já mám už 7 měs žabku a ta mi pod plínou ve sporťáku sedět nebude, tak proto jsem ho koupila, abych jí namazala nožičky a obličejík…nebo u vody? Když se půjdeme namočit do bazénku, tak nad náma žádný sluha nebude nosit paraple
![]()
My používáme na prdku Bepanthen a na koupání Bübchen malinový sprch. gel a šampón v jednom a na mazání Bübchen, já olej, manžel mléko (vadí mu, dělat z prcka kulturistu
). Asi do dvou měsíců jsme myli jednou týdně „s chemií“
,jinak jen v čisté vodě.
Linola- přidává se do vody, když se budete více loupat. Na namazání Excipial, a na zadeček Sudocreme (doporučuji- je mnohem lepší než Bepanthen a použijete i když budete osypaní kamkoli jinam na tělo). Bepanthen mi nepomohl ani na popraskané bradavky- to jedině zabral Purelan od Medely.
A ten Excipial a Linolu mi napsal přímo doktor.
@Libza píše:
Tak to určitě ji nebudu záměrně opalovat, to je jasné. Jenže tomu kontaktu se sluníčkem to mimi stejně na 100% neuchráníš. Novorozence jo, ale já mám už 7 měs žabku a ta mi pod plínou ve sporťáku sedět nebude, tak proto jsem ho koupila, abych jí namazala nožičky a obličejík…nebo u vody? Když se půjdeme namočit do bazénku, tak nad náma žádný sluha nebude nosit paraple![]()
Tak to jo, já myslela, že se řeší nvorozeně. Já měla naštěstí květnové dítě, takže přes léto byl ještě mimi v kočárku a na zimu jsem to nepotřebovala. Takže jsem koupila první opalovací krém a doufám, že se mazání nebude prcek moc bránit.
My máme 3 týdny do porodu,ale byla nám hlavně doporučena Nivea,Babylove a Bepathen
Já bych teda bepanthen na dítě nepoužila, protože jsem zastánce přírodní kosmetiky a u dětí zvlášť.