Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, tak mám ani ne dva týdny do porodu a tak už nakupuji i krémíky, atd. pro malého. Chtěla jsem se zeptat co vše používáte (pudr na opruzeniny, krém na opruzeniny, tělové mléko, olejíček, co na koupání,…?) a s jakou značkou máte dobré zkušenosti…moc děkuju za odpovědi… ![]()
Pudr nepoužíváme žádný. Krém na zadeček ze začátku Bepanthen (je i na poškozené bradavky a nemusí se omývat před kojením), na koupání jsem používala olej do koupele Balneum nebo Linolu (po té koupeli se již miminka nemažou, popř. jen suchá místa), olejíček bez parfemace používám na odstranění zbytků masti z kožních záhybů a prcky)…
@Kaczenka píše:
Pudr nepoužíváme žádný. Krém na zadeček ze začátku Bepanthen (je i na poškozené bradavky a nemusí se omývat před kojením), na koupání jsem používala olej do koupele Balneum nebo Linolu (po té koupeli se již miminka nemažou, popř. jen suchá místa), olejíček bez parfemace používám na odstranění zbytků masti z kožních záhybů a prcky)…
Nejlepši nání novorozenců je, si myslím, excipial u lipilotion, mazala jsem malou po koupání a mažu tím i tedˇmalou a to jí je 5 měsíců, ale sestřička u doktora říkala, že ji mám už mazat něčím jiným, tak jsem koupila normálí tělové mlíčko. Při koupání nepoužívám mýdla ani olejíčky, maximálně jen pěnu do koupele a to ti řeknou i v porodnici ( říkali to i mě), protože mýdlo vysušuje. Zadeček jsem mazala Sudocremem nebo betantenem, ale to nepomahalo na opruzeninu, tak nám doktor napsal Imazol a ten pomáhá po prvním natřením. A olejíčky prej nepoužívat, vyvolávají dost často alergii na kůži. ![]()
Já měla jen Bepanthen na zadeček a ze začátku jsem koupala jen v čisté vodě, o něco později Sebamed mycí gel na zadeček, pod bradičku a pod pažičky jinak opět jen vodou. Až postupně jsem přidávala kosmetiku - 1× týdně olej do koupele a obden tělové mlíčko, protože měl sušší pokožku.
Na koupani pouzivame uz od porodnice Nivea Baby Nutri sensitive myci gel a velka spokojenost. Po koupani jsem ze zacatku mazala slunecnicovym olejikem z lekarny a opet zadny problem, pouziva se i na hlavicku a mala nikdy nemela problem se supinkami. Ted uz mazu jenom sucha mista niveou pro deti.
Na zadecek bud Bepanthen nebo Sudocrem, pudr nepouzivame vubec.
Krém na opruzeniny máme od alverde, na špinavý zadek mycí pěnu rovněž alverde, po koupání mandlový olej od eoné. To je vše…
čím míň, tím líp. Stačí ti něco na mytí, krém na opruzeniny a olejíček na mazání tělíčka. Toť vše.
Mi Bepanthen přišel předražený. Na bradavkynezabral vůbec a na zadek normální. Kvalitní a přitom levná je Rybilka, docela dobrý Sudocrem, ale mi doktorka předepsala tzv. Ondřejovu mast, míchájí ji v lékárně (bílá vazelína, levandule a ještě nějaká přísada, te´d si nepamatuju). Tady na Moravě se to používá odnepaměti
Perfektní na zadek i na tělíčko.
Namazání tělíčka nějký olej. Já jsem měla z lékarny slunečnicový. Některé maminky si jej nemůžou vynachválit, jiné tvrdí, že to dobré není. Já jsem pak měla ještě měsíčkový od Weledy a rozdíl jsem neviděla
Excipial taky dorbý, používám po plavání. Pokud není žádný problém, tak mi přijde zbytečný.
No apokud si chceš dopřát něco voňavého, takještě měsíčková koupel od Weledy, je drahá, ale my ji měli skoro půl roku
Tohle už je ale nadstandart.
bepanthen. Na běžnou péči je plně dostačující.
Na suchý dítě bambucké máslo, stačila malá krabička od Saloosu.
Dítě myju čistou vodou a občas mycím gelem od Cutis help (je konopný). S tímhle jsem si vystačila celý první rok dítěte…
čím mín, tím líp ![]()
zadeček jen když má načervenalý nebo když se hodně po… - bepanthen, ted mam vzorek sudocreamu
potom jen linola do koupele, občas mandlový olej po koupání a ted když je starší jsem začla používat mycí gel od nivei místo linoly
Příspěvek upraven 24.04.12 v 19:35
@alviola ondřejovka se dá koupit v lékárně už hotová v tubě. jinak souhlasím, že je dobrá, používala jsem ji na dvouleťáka, co kadil do plíny v noci a ani necek, pak ten zadek vypadal ![]()
Zezacatku taky Bepanthen a kdyz mel maly opruzeninu na zadecku tak sudocream.A ten pouzivame doted.Jinak jsem myla johnsonem a mastila slunecnicovym olejem…
Tak já koupu v čisté vodě,ze začátku jsem po koupání mazala tělíčko mastí z lékárny Leniens,teď už nemažu ničím.Používám pouze občas krémy na opruzeniny Sudocrem,Rybilku nebo Bepanthen a když nic nepomáhá tak Imazol.
@kotaska91 píše:
Nejlepši nání novorozenců je, si myslím, excipial u lipilotion, mazala jsem malou po koupání a mažu tím i tedˇmalou a to jí je 5 měsíců, ale sestřička u doktora říkala, že ji mám už mazat něčím jiným, tak jsem koupila normálí tělové mlíčko. Při koupání nepoužívám mýdla ani olejíčky, maximálně jen pěnu do koupele a to ti řeknou i v porodnici ( říkali to i mě), protože mýdlo vysušuje. Zadeček jsem mazala Sudocremem nebo betantenem, ale to nepomahalo na opruzeninu, tak nám doktor napsal Imazol a ten pomáhá po prvním natřením. A olejíčky prej nepoužívat, vyvolávají dost často alergii na kůži.
Před porodem jsem neměla koupenou žádnou kosmetiku. Vyzkoušela jsem v porodnici co mu sedí a to pak koupila. Navíc jsem dostala hodně vzorečků.
Jinak ze začátku jsem malýho myla v čisté vodě, pleť mazala leniens a na zadek rybilku. Později jsem přidala sprchový gel od sebamed, modrou indulonu na mazání. A ze vzorečků jsem užívala na opruzeniny sudocream.