Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zajímalo by mě, jaké letní botky kupujete / budete kupovat svým holčičkám.
Nám letos vychází velikosti 27 / 28. Doteď jsem kupovala botky Essi, vyhovují nám ve všem, mě navíc i z toho důvodu, že je můžu kupovat už téměř naslepo, protože vím, kam se nám noha posune (tím, jak každý výrobce čísluje trochu jinak, jednou jsem koupila sandálky santé 22 a o 2 měsíce později Essi opět 22, přitom rozdíl v délce výrazný, znáte to
..).
Ve vel. 27, resp. 28 už Essi jednak nemá nic moc výběr (mluvím-li o kotníčkových botkách), takže nevím, jestli už nekoupit v létě čtyřleté holce sandálky nízké. Ale jaké? Chtěla bych, aby byly taky trochu holčičí, k šatičkám, sukni, ne jen sportovní na sucháče… Aby samozřejmě splňovaly i ty ostatní hlediska, co měly essi botky… Vím, že spousta dětí už i ve dvou letech nosí nízké botky, toho já zastáncem nejsem, nicméně teď myslím že už přichází doba, kdy nízké boty nebudou problém…
Jaké tedy kupujete svým holčičkám?
Ahoj Marti, dceři jsme koupili už na loňské léto crocsky, ty originály, letos má takové bylerínkové Mary Jane, na mimibazaru se dají například sehnat kolem 200-250kč. Vzhledem k tomu, že moje malá nejradši chodí bosa a to kdekoliv, takže i doma na dvoře, na kamínkách, na trávě, na písku, na chodníku, tak si nožičku posiluje a je to pro ní to nejlepší, že právě ty nízké botky neřeším a žádné kotníčkové na jaro, léto nekupuju. Tyhle krásně větrají a jsou pohdlné.
My kupovali původně Fare, pak jsme přešli na DPK, ty jsou takové víc k sukýnce, mají i nižší, koupila jsem i krásné u Bati (mají ale mizerný výběr v celokožených) a ty nám tu nakonec zůstaly ležet, dcera si řekla o DPK (po necelém měsíci nošení baťovských, bylo jí pět let), že ty baťovské nechce, těch 800,–, co stály, byly vyhozené peníze, Crocs máme taky, ale spíš k bazénu, k moři a tak, protože v tom se nedá tak dobře běhat, občas ta bota sklouzne. Nemyslím, že by se v dpkáčkách potila noha víc jak v crocskách. A DPK jsou narozdíl od Fare měkoučké. Kolekci mají na netu, tak můžeš mrknout, jestli jsou dost holčičí. ![]()
S dovolením oživím diskuzi. Holky poraďte jaké sandálky na léto pro dvouletou holčičku? S uzavřenou špičkou nebo bez? Jaké kupujete?
Dvouletým jsem kupovala s „chráničem“. Odvětratelné jsou v poho a když zakopnou, tak si aspoň neukopnou palec.
Ahoj, potřebovala bych od vás nějaké tipy na letní sandále pro kluka, přibližně vel. 25. Prošla jsem dost obchodů a nic nevybrala. Existují ohebné, lehké, s uzavřenou špičkou a pevným opatkem na širokou nohu? Na která jsem narazila byly buď prkna, úzké (superfit), bez opatku (keen) nebo s otevřenou špičkou. Ideálem jsou barefoot kompromis s aspoň nějakým opatkem, ale už mi dochází inspirace.
Moc děkuji za tipy
@bartoel1 primigi. Loni je syn mě a byly super! Taky má širokou nohu a vysoký nart.. a mám stejne požadavky na boty
@Emisis píše:
@bartoel1 primigi. Loni je syn mě a byly super! Taky má širokou nohu a vysoký nart.. a mám stejne požadavky na boty
A které? Nemohla bys mi poslat foto nebo odkaz? Od Primigi měl zimní a celoročky, byla jsem s nimi spokojená, ale na sandále jsem koukala na Chodově a nic vhodného jsem nenašla. Buď úzké nebo tvrdé.
@bartoel1 Jaká je délka a šířka nohy?
S opatkem by měli být například Filli, KidOfit, Froddo, možná Jack and Lily, DD step 015 nebo Vivo. Ale jde o to, jak široké, ne všechny mnou zmíněné budou na širokou nohu.
Primigi jsou moc fajn. Taky jsme meli, koupili jsme je ve Fashion arene, maji tam kram. A nebo ty Fare, ale tam nemam odzkousene sandalky. Ale oboje jsou na sirokou nohu.
Já jsem teď synovi koupila sandálky Ciciban a jsem docela nadšená. Kožené, lehoučké, měkké, špička částečně chráněná, pata taky, dobře sedí. Oproti Protetikám (měl minulý rok) o MOC lepší.
Já jsem minulý týden koupila Richter s uzavřenou špičkou a zatím se mi zdá, že jsem vybrala dobře
@Gituš píše:
@bartoel1 Jaká je délka a šířka nohy?S opatkem by měli být například Filli, KidOfit, Froddo, možná Jack and Lily, DD step 015 nebo Vivo. Ale jde o to, jak široké, ne všechny mnou zmíněné budou na širokou nohu.
délka cca 14,5, šířka skoro 6,7 ![]()