Jaké máslo do pudinkového krému?

6444
16.7.14 10:39

jake maslo do pudinkoveho kremu

Ahoj holky potrebovala bych poradit. Slybila jsem tchyni ze ji upecu na oslavu nejake rezy a budu delat pudinkove kremy ale nevim jake maslo se tam nejlip hodi. Tak vas chci poprosit o radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
16.7.14 10:44

@Liddka Normální máslo. V tomhle nedělám rozdíl. Na podobné věci beru to, co je v akci.
Jinak si ráda dopřeju farmářské nebo jiné vážené, ale to na chleba, rozpečený rohlík apod. Do krému a na pečení tohle fakt neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
16.7.14 10:45

@Liddka já dávám klasické máslo, tu kostku 250g. zkoušela jsem to ošidit nějakým lacinějším žlutým tukem a nebylo to dobrý, padalo to na jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
16.7.14 10:47

Takze klasicke maslo jak je to napsane na obalu? Vim asi se blbe vyptavam ale radsi blbe nez abych to zkazila. ma tu bt doat lidi tak bych nechtela vypadat jak nejakej osel :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.7.14 10:55

Já bych teda koupila lepší- buď Olešnické, kunín, nebo tatra. Když dáš to polský (stříbrný obal) a levnější bude to mít takovou divnou chuť. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.7.14 10:56

@Liddka Jasně, máslo :-)
Jen si dej pozor, ať to je opravdu máslo. Výrobci rádi balí jejich výrobky stejně jako máslo, ale nazvou to „máslíčko“ nebo „třičtvrtěmáslo“ a je to něco úplně jiného - obvykle míň tučného.
Máslo má podle vyhlášky minimálně 82 procent mléčného tuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.7.14 10:57

@Dice Ve stříbrném obalu jsou i česká másla. Třeba dr. Halíř a ten myslím zrovna vyhrál dTest.

Máslo chutná jinak, protože je pod jiné krávy, z jiného chovu a pod. Odhcylka v chuti je normální. Nekdy ti může chutnat víc, někdy miň. Ale do krému je to fakt jedno, pokud jde opravdu o máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
16.7.14 10:59

@jessikka dkuji moc. Ja uz to maslo od dr. Halire kupovala malemu do brambor a do jidla a to bylo dobre. Dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
16.7.14 11:08

Mě se poslední dobou na krémy osvědčila nejvíc Zlatá Haná. Protože jak hera máslová, tak klasická másla - několik značek Pragolaktos, Jihočeská, Tatra, Milkopol,…jsou prostě,,vodová" už dávno to není co to bývalo dřív říká babička. Spousta cukrářek nadává, že se jim krémy nedaří, protože,,tečou" Z blbosti jsem zkusila tu zlatou hanou a krémy super. Takže krému zdar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.7.14 11:13

@Liddka Tak do kremu je to asi jedno, jestli je to maslo stolni nebo čerstvé apod., ale koukala bych, aby to bylo skutečné máslo = žádný ztužený rostlinný tuk. A to si stačí přečíst složení (respektive u másla je uvedeno množství tuku kolem 82% a o rostlinách tam není ani zbla :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
16.7.14 11:23
@Plska16 píše:
Mě se poslední dobou na krémy osvědčila nejvíc Zlatá Haná. Protože jak hera máslová, tak klasická másla - několik značek Pragolaktos, Jihočeská, Tatra, Milkopol,…jsou prostě,,vodová" už dávno to není co to bývalo dřív říká babička. Spousta cukrářek nadává, že se jim krémy nedaří, protože,,tečou" Z blbosti jsem zkusila tu zlatou hanou a krémy super. Takže krému zdar :palec:

Já tedy nevím, ale Heru na krémy je hloupost, dorty dělám hodně často, pudinkový krém do věnečků i 2× do týdne, protože mám mlsnýho chlapa a používám jen klasické máslo naše a vodové není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.7.14 11:27

@S.Ivanka Já to cítím podobně. Máslo je určené i k jídlu za syrova, kdežto Hera, Stela (Zlatá Haná taky? nevím, jistě, neznám osobně) jsou náhražky másla určené k pečení. Na pečení proč ne, ale jíst je za syrova? Nějak mi to jde proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
16.7.14 11:35

Na krémy používám vždycky máslo, nikdy žádnou náhražku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
16.7.14 11:39
@Liddka píše:
Takze klasicke maslo jak je to napsane na obalu? Vim asi se blbe vyptavam ale radsi blbe nez abych to zkazila. ma tu bt doat lidi tak bych nechtela vypadat jak nejakej osel :D :lol:

Jsi si jista, ze chces pect, kdyz nevis, co znamena „maslo“???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.7.14 11:51
@minkar píše:
Jsi si jista, ze chces pect, kdyz nevis, co znamena „maslo“???
:palec: :potlesk: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí