Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zajímalo by mě jaké vitamíny dáváte dětem na posílení imunity. Tablety, cucavé želé bonbony, sirupy.. Popřípadě tipy s jakými jste nejvíce spokojeni. Moc děkuji ![]()
Žádné, dej jim ovoce a zeleninu
anebo pouze něco cíleného - když má špatné nehty - tak něco na nehty
ale dětem není při správné výživě nutné něco dávat
@Matylda.maty žádné. Jak píše výše- ovoce zelenina. Prostě pestrá strava.
Nic. Zkoušela jsem vše možné a nemožné a nepomohlo nic a to ani strava plná ovoce a zeleniny. Letos jsem se na to vykašlala a dítě onemocnělo až teď.
Je to v dítěti. Pokud má sklon k nemocem, tak to tak je. A naopak některé děti jsou zdravé, i když se stravují hrozně a vitamíny jsou pro ně sprosté slovo.
Roční jen Vitamín D, tříletému Vitamín D, C a vápník. Je to jako lipo bonbon, od Dr. Maxe, 50 tablet za 99 Kč. Dávám z důvodu růstových bolestí v noci a musím říct, že se to opravdu hodně zlepšilo. Loni jsem dávala Imunoglukan sirup, protože z jeslí přinesl každou nudli.
Já dávám od září do cca února sirup Imunoglukan. Samozřejmě denně ovoce, zelenina a pohyb na čerstvém vzduchu.
Ráno po snídani buď Vibovit nebo Marťánky, odpoledne Sirup Betaglukan od Dr. Maxe. Je na tom mravenec… loňskou zimu nám to takto fungovalo, že jsme se vyhnuli většímu marodění.
Taky bych chtěla zařadit něco víc, co se týče vitamínů. Ovoce a zeleninu sice syn (2,5 roku) jí, ale nevěřím, že v dnešní době z toho získá potřebné množství vitamínů. Ok, pokud má někdo domácí, tak ano, ale v běžně dostupné zelenině a ovoci to podle mě prostě není žádná hitparáda. Zatím dávám déčko a sirup Jack Hlívák. Ale nějaký ten multivitamín by určitě neuškodil.
Ji dost ovoce, zeleninu + jedno C v tablete rano. Litaji pravidelne venku. Kdyz to jde na slunci.
Chodi normalne obleceni a ne milion vrstev.
Zatim ani naznak rymy.
My mame i domaciho kocoura, ted mesic mame dva. Myslim si, ze i ta pritomnost a kontakt se zviraty dela sve, ze deti nejsou choulostive na kazdy bacil.
@Matylda.maty dávám už mnoho let Imunoglukan, rybí olej, Marťánky a Preventan. Syn je zdravej jako řípa, nachlazení pokud chytne, za 2 dny je pryč. Teplotu neměl už několik let, možná tak 4× za celý život. Nevím, jestli je to tim nebo ne. Mám z práce poukázky do lékárny, tak za to vždycky nakoupím zásoby pro syna i pro nás.