Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, já používala sirodehtove mýdlo a bylo docela fajn, čistí a stahuje pory. Vždy ráno a večer jsem si tím umyla obličej a od te doby se mi to hodně zlepšilo. Na běžné značky jsem měla vždy alergii, tak obli, ej vypadal ještě hůř.:-O
Tak já jsem toho vyzkoušela hodně a nakonec mi kožařka předepsala Cyteal - desinfekční mycí gel, který je sice na předpis, ale hradíš vše sama, + teda ještě Eryfluid a Eclaran, teď už používám jen Cyteal a jsem velmi spokojená, sem tam se objeví nějaký pupínek, ale rychle mizí ![]()
Já teda mýdlo nepoužívala nikdy, používám pleťové vody. Teď v těhu pleť totálně katastrofální a pomohlo oranžovo červené Clean and Clear. ![]()
@Anibas55 píše:
Ahoj všichni používáte některá mýdlo na akné? které vám vyhovuje? Je spoustu druhů a já nevím které by bylo tak nejúčinnější. Mám takové ty podkožní pupínky na obličeji a hodně červených skvrn nebo spíše stop po akné. Doporučte nějaké prosím.
Akne je strašně složitý a dlouhodobý problém. Mýdlo se na pleť obličeje nemá dávat vůbec. Pleť se pak vysušuje a reaguje na to tím, že se mastí ještě víc a to je podklad pro tvorbu dalšího akne. Doporučuji návštěvu dobrého kožního lékaře, který situaci posoudí individuelně (stav pleti, věk, zdravotní stav atd.) a doporučí ti jednak postup, jak se o pleť správně starat a jednak ti napíše přípravky, které zpravidla nesjou volně prodejné. Může ti pomoct, ale i tak je to běh na dlouhou trať. Určitě to neřeš sama, budeš se trápit a nevyléčí se to. Kozmetiku z drogerie bych na to nedoporučovala. Po poradě s lékařem nějakou z lékárny - mají i řady na problematickou pleť. Objednej se a uvidíš, že se dostaví výsledek a budeš se sebou spokojenější. Toť aspoň můj názor..
Souhlasím s Afrodité, já měla dlouho problémy s akné, na kožní mi nic pořádnýho nenapsala a tak ňáko to neřešila. Vyhledala jsem proto kožního dermatologa ke kterýmu dojíždím, všechno mi vysvětlil co se týče akné a předepsal mi antibiotika na měsíc a Duac gel a po akné ani stopy. A kosmetiku kupuju v lékarně od Biodermy a nemůžu si ji vynachválit sice je dražší, ale výsledek stojí za to a mají řadu na problematickou pleť, z drogerie bych také nedoporučovala.
Mýdlo s bílým ichtamolem je dobré i na akné, ale zkušesnot nemám.
Mám taky problematickou, citlivou pleť…používám kosmetiku La Roche Posay (výrobek Effaclar A.I. je skvělý na lokální pupínky, krémy taky super), pak jsou dobré pleťové vody od www.originalatok.cz (neobsahují alkohol…na aknozni pleť třeba s tea tree nebo hřebíčková, kamarádka od nich používá i krémy) a mytí - to jsem skončila u obyčejného Dove a to si chválí plno holek.
Caute mamicky, super mydielko. Zazrela som to na Kvacalovej, Slnecnica. Bio Obchod. Musim povedat, ze som velmi milo prekvapena. Stoji tusim 7 euro, ale je to paradicka, hlavne nam to mali dobre znasa, a nasmu pubertakovi to pomohlo aj s akne. Zevraj nejake tradicne z Arabskeho sveta.
Oživuji diskuzi a přidávám své zkušenosti. Nejlepší mýdlo na obličej je Johnson dětské mýdlo. Proč by se nemělo dávat na obličej, když se s tím umývají miminka. Zkoušela jsem miliony značek za tisíce a tohle mýdlo je opravdu fajn.
@annnettt rommy píše:
Oživuji diskuzi a přidávám své zkušenosti. Nejlepší mýdlo na obličej je Johnson dětské mýdlo. Proč by se nemělo dávat na obličej, když se s tím umývají miminka. Zkoušela jsem miliony značek za tisíce a tohle mýdlo je opravdu fajn.
To je věc názoru. Já bych tím neumyla ani to miminko.
Nejlepší mýdlo na akné je toto.eben - čisticí mýdlo na obličej s aktivním uhlím - doporučené manna
Eben - čisticí mýdlo na obličej s aktivním uhlím
Na ošetření mastné pokožky
Ahoj všichni používáte některá mýdlo na akné? které vám vyhovuje? Je spoustu druhů a já nevím které by bylo tak nejúčinnější. Mám takové ty podkožní pupínky na obličeji a hodně červených skvrn nebo spíše stop po akné. Doporučte nějaké prosím.