Jaké nosítko pro 8měsíčního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5148
28.2.13 11:43

Jaké nosítko pro 8 měsíčního?

Zdravím maminky
Mám dotázek byla jsem hodně odrazovaná od toho si pořídit ať už átek nebo nosítko no a teď chce malej bejt dost na ruce, máme velkého psa (Irský vlkodav) a venčení ( kor v tomhle marastu ) s kočárem je náročné, proto bych chtěla pořídit nějaké nosítko protože se šátkem už se učit nechci. Máme skoro 10 kg a 75 cm asa tak ocením rady nosících maminek jaké by bylo vhodné. Moc děkujeme budu ráda za odkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
28.2.13 11:52

Až budeš hledat, tak hledej ergonomické nosítko - je to takové nosítko, kdy ti dítě nevisí za rozkrok a neupadnou tě z toho záda. Na trhu už toho je docela dost. Ergo, Manduka, Beco… Každý má zkušenost s něčím jiným. Já mám třeba Ergo a nedám na něj dopustit. Kamarádka má Manducu a nedá dopustit zas na ní. Chce to prostě vyzkoušet - každý máme jinak tvarovaná záda, jinak široká ramena, jinou výšku, šířku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.2.13 11:56

Spousta maminek je až třeba do 2let spokojených s mandukou, ergem atd, mě nevyhovují, v roce, nejpozději 15m přesedlávám na batolecí nosítko. Z mého pohledu jste tím pádem zrovna v takovém „blbém“ věku, kdy klasické ergonomické nosítko už bych moc kupovat nechtěla, protože by mi to na těch pár měsíců přišlo skoda peněz a na batolecí je dítko podle rozměrů ještě moc malý, prostřední měl v roce nějakých 80cm a v naší batolecí mechulce byl jak zapadlej vlastenec, Jako na spaní to bylo fajn, na bdělost se vztekal, že nevidí ven, navíc teda měl látku od kolínka ke kolínku, kdyby měl míň, tak by mu to asi moc příjemné nebylo.
Takže bych řekla koupit použité nosítko, nejčastěji se objevují manduky a erga, pokud jde fakt jen o venčení a krátké pochůzky, tak by mohlo stačit i nějaké meitai a pak ho prodat, dosypat prašule a koupit pořádné batlecí, které vám vydrží velice pohodlně tak do 3let.
Ale uznávám, že na nošení jsem vybíravá, pokud je dítě spokojené, tak nosím dlouho, klidně i výhradně místo kočáru, tudíž chci mít hlavně na ramena pohodlíčko. Prvorozený byl spavec a klidně mi 2 hodiny chrněl v nosidle a já chodila po městě, po nákupech atd a prakticky o něm nevěděla, měla jsem ho tehdy schovaného pod nosící kapsou a hlavu měl pod opěrkou, byl na zádech a když se vyspal a začal se klubat zpod té opěrky, tak pár lidí celkem vyděsil, protože si ho nevšimli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1159
28.2.13 12:02

@Gladys
prosim, od kolika mesicu se v tom ergo nositku muže nosit dítě na zádech??? mám ho doma od 3 mesicu malé, nechtela v nem být, ted je ji 7mes, tak bych to chtela vyzkoušet na těch zádech až se oteplí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
28.2.13 12:08

No já teda ještě asi dodám že ségra čeká v červenci miminko a nosit bude chtít takže ono klidně můžu pořídit něco pro menší a pak nosítko pořádné protože se to užije. Já ho chtěla od malinka jenže Vojta byl nemazlič a nenosič a byl naštvanej když byl v náručí a nebyl k tomu důvod takže jsem byla štastná že je štastnej v kočáře no jo jenže napadlo hory sněhu na madýho de asi separačka, rostou mu najednou 4 horní zuby a když ho mám 4 denně ládovat do kombinézy a fusaku a skládat kočár ( není místo a tak je kočár rozloženej) tak mě dost hrabe teda. Ještě k tomu v Lidlu nemaj malé košíky jen vozejky a tahat kočár + vozejk díky nechci takže nic pořádně nekoupim :D alespoň neutratím ja vím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.2.13 12:12

@pylinka klidně hned, předpokládám, že hlavu ti udrží, že už má taky trochu pevnější záda, tak bys ji tam měla dostat bez problémů. Pokud bylo dítě nespokojené ve 3m, tak to neberu jako směrodatné, všechny moje děti v tomto věku nošení moc nemuseli, obě starší v cca 5m otočili a nehcají se celkem nsoit v pohodě, u třetího na „otočení“ teprve čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.2.13 12:18

@wewa pokud bys měla případného „odběratele“, tak bych se neomezovala a vybírala v běžných ergonomických nosítkách. Každému sedí něco jiného, manduka je asi tak průměr, ergo má hamatější polstrování na ramenních popruzích, beco naopak subtilnější, je potřeba to vyzkoušet. Spousta internetových obchůdků nabízí možnost zápůjčky. Pak je například ještě bondolino, to je fajn, jen má na můj vkus moc krátkou zádovou opěrku, ale zase je to šikovné, že vše plynule dotáhneš zavázáním popruhů a nenastavuješ přesky, pak mám manduku, na běžné nošení univerzál.
Estetická stránka celé věci je taky důležitá, neboj se vybírat i podle svého osobního vkusu, co se líbí tobě a ne jenom podle ceny ;) Když na to přijde, tak je to náhrada kočáru, ten sis určitě taky vybírala, jak se ti líbil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.2.13 12:39

@wewa, vím že je to trochu mimo téma, ale taky chodím do Lidlu a nikdy si neberu vozík.. Vše si cpu na nebo pod kočár a nikdy nikdo mně tam neosočil, že by to vadilo..a že to dělám už s druhým. To jsi poctivka, tlačit kočár a ještě nákupní vozík ;) S nosítkem neporadím..souhlasím s Gladys..na takoé to od mimi už jste velcí a na nosičku ještě malí. My po řizovali na výlety pro 14ti měsíčního Deuter a jsem maximálně spokojená. Pohodlné pro mrně i nosící záda a ramena. Ale to ti neřeší momentální situaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
28.2.13 12:44

Určo oskouším osobně ptotože jsem relativně malá 164 cm 60kg tak abych si neobjednala krosnu jako krava :D jinak určo se nebojím do toho investovat protože už začínám být zoufalka teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
28.2.13 12:46

Ahoj ja mam satek i Ergo. Mela sem pujcenou manducu ale vic mi vyhovuje Ergo. Kocarek pouzivam tak 1× do mesice. Co doporucuju je si v obchode treba www.branakdetem.cz nebo www.ditevsatku.cz pujcit(i ti poslou) treba manducu i Ergo vyzkouset a pak to jedno koupit,2.vratit. Nebo co ty rostouci nositka? Beco? Ja nevim nemam zkusenost, ale vim ze jsou. Jinak teda musim rict jako nosim denne (16 mes) mala ma 11kg a bejvavalo ji podle me pohodlnejsi, takze dokazu si predstavit batoleci ale nestezuju si. Ted nosim uz pres obleceni ji oblecenou na zadech a stridame s tapanim. Doba kdy na zada prisla tak nejak sama asi pred 3 mes ale i tak nosim obcas vpredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.2.13 12:47

Mam 158cm a 47kg a mam Beco a super..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
28.2.13 13:00

Ahojky, začala jsem nosit ve 4.měsíci v manduce a jsem moc spokojená. Od 6. měsíce nosím malou na zádech. Je to jediné místo, kde se nevzteká a kolikrát tam i usne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
28.2.13 13:04

A mam 167 a 55 kg a pritel ma 80kg.. a nosime oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
28.2.13 13:07

Děkuji za rady zrovna obědváme tak se nervuju s kuřetem vemnutým do oka…určo se podívam to bondolino se mi celkem libí ale ještě to určo prostuduju :). @lekarnicka28 no já se snažim nakupovat jen tak jako housky něco na to protože jsem se tam setkala s prodavačkou která mi řekla že je velmi neslušné si cpát nezaplacené zboži pod kočárek a řekla mi to tak že na mě spíš zařvala, no lekla jsem se a od té doby už nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
28.2.13 13:08

Ahoj,
já za sebe mužu doporučit KiBi. Je to ergonomické nosítko české výroby a jeho velkou výhodou je, že je rostouci, takže se nemusíš bát, že ti z něj dítě po pár měsících vyroste. Nosítko by mělo být až do tří let a co vím z recenzí, tak to odpovídá.
Dceři je rok a pul a jsme spokojení maximálně. Dřív jsme měli Beco a z toho vyrostla, pak jsme pořídili KiBi a opravdu spokojenost největší. Na všech stranách.
Kdybys měla nejaké otázky, tak klidně napiš.
tady jsou stránky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko