Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Lucka158 Mám Fidellu a perfektní už od malička, kontaktní, malý ho má moc rad a nosí i manžel, nebojí se… dobre a jednoduše se nastavuje, jak mimco roste. Za mě to jsem nevýhody nenašla
tak držím palce při výběru
Mám fidellu fusion 2.0 je to měkoučké šátkové nosítko rostoucí, nemůžu ale posoudit protože ho mám na mimčo co se mi narodí za měsíc, na začátku bych chtěla nosit v šátku
jinak jsem se radila na fb skupince nosíme děti
taky jsem dnes koupila fidellu a spokojenost, mela jsem ji vybranou uz dyl, dneska s 20% slevou na veletrhu
uz se tesim na noseni ![]()
jinan na fb mas skupinu nosime deti, holky ti tam poradi, je tam velky prehled ktere nositka jsou vhodna, ktera ne a proc + fotky jak navazat, podsadit…i satkovani…doporucuju ![]()
Diky holky, do skupiny na fb se urcite podivam
jinak na fidelu jsem taky koukala, jen jsem ji asi vyradila, protoze tu znacku vubec neznam a nemam ani nikoho v okoli, kdo by znal. Tak ja ji zas asi hodim zpatky a budu premyslet dal
![]()
nejpohodlnější je šátek, tak bych určitě volila šátkové nosítko, pokud nechceš šátek.
já mám KiBi a šátek a opravdu šátek je top ![]()
@Lucka158 urcite koukni na ten fb, za me nejlepsi fakt ta fidella, od narozeni, mam half buckle satkove nositko a super! satky me jen otravovaly a nebavily, jeste je dobry nositko storch(neco), ale to mi nesedlo a je jen na chvili.
Lenka a Monilu, které máš v seznamu, jsou naprosté mercedesy mezi nositky. Pokud nemáš problém s finanční stránkou a uvažujes, že budeš nosit hodně, šla bych do nich. Fidella není špatná, ale tento dvěma se nevyrovná.
Neporadím, háčkuju se. Taky váhám mezi Monilu a Lenkou, i když bych preferovala jednovelikostní miniverze. Momentálně je mimču měsíc, takže zatím občas nosím v šátku. Jako dobrý, pohodlný, ale to motání mě moc nebaví, mám i ring sling, ale výhledově od těch 3-4 m chci nosítko hlavně pro chlapa. První jsme taktéž odnosili v manduce, ale to byl nosicí pravěk a manduca a ergo byly jediný sehnatelný ergo nosítka, takže člověk neměl moc na výběr, dnes je doba jiná ![]()
FB skupinky mě dosti děsí
ale naživo by to ochmatat a vyzkoušet chtělo. Na druhou stranu - počkat, až do toho dítě doroste - vyzkoušet - rozhodnout - nechat si to ušít z vlastního šátku… to by mi z té miniverze dítko asi brzo vyrostlo
Jasně, můžu koupit bazarový nebo hotový, ale ten šátek už tu na to mám a parádní.
@ugluk Počkej, to už byl středověk. Pravěk jsem zažila já, to tu byl na výběr pouze šátek Indie a Qatemala. A pak spousta klokanek. ![]()
@modravlocka tak to jo
A to je to pitomejch sedm let. Podobnej vývoj v látkovkách. No nic, mám hlavu jak pátrací balón, nejradši bych sousedku se třema nosítkama, co bych u ní zkusila, vybrala, zařídila a bylo by. Ale zatím kdekoliv se ptám, tak má každej mi k tomu co říct svou zkušenost, mám deset různých tipů a představa nosicího srazu s hromadou nadšenkyň a dalšíma dvaceti tipama mě děsí
Plus vyberu něco pro sebe a pak to stejně napůl bude nosit jinak tvarovanej chlap, tak jestli prostě něco kvalitního nevybrat a pak v tom v klidu neodnosit, však s manducou jsem byla taky spokojená, než se na mě lidi sesypali, že je dneska dávno překonaná a může být něco mnohem lepšího
No nic, pardon za výlev, zakladatelce jsem příliš nepomohla. Ale byl-li by tu někdo z Prahy, kdo by mě nechal ochmatat povícero kousků, budu mu vděčná ![]()
@ugluk vazne zkus tu skupinu na FB nosime deti. vsak to tam jen proctes s zas opustis
. maji tam prehledy nositek, vhodnost, nevhodna visitka, jak poznat padelky na bazarech, plus spravne navazani a hromadu polozenych dotazu, kde se lecos dozvis, ani se nemusis ptat.
Jinak k zakladatelce - co se týče mého, zatím pouze teoretického pátrání, tak Lenka4ever by měla být rostoucí od cca 3 měsíců do 3 let. Monilu uni start od narození do cca 1 roku, takže má každá jiný rozptyl - ta první vydrží déle, druhou bude časem nutno nahradt, ale zas líp sedne??? U Lenky se volí, zda s možností křížení popruhů, pak jsou takové hodně ploché, u monilu jsou normál polstrované a křížit se dají vždy. Obě jsou šátková, obě se dají ušít i z vlastního šátku na míru.
Tula, těch je taky několik druhů, jednovelikostní i rostoucí. Není šátková.
Diva milano nevím, že dělá nosítka, znám je jako značku šátků.
Ta poslední dvě jsou normálně v obchodech prodávaná nosítka, výběr z toho, co výrobce ušije. Prvá dvě jsou (ve velkých uvozovkách) „doma“ šitá, velmi kvalitní, tudíž možnost výběru dle představ, našití doplňků na míru, atd., ale zas nejsou tak rozšířená a v běžných obchodech k sehnání.
Ale vše by to měla být správná ergonosítka.
Příspěvek upraven 16.03.19 v 18:43
@debra.morgan tak já jsem přehledů nosítek četla spoustu, i jsem mluvila s dost lidma, vhodné nosítko od visítka rozeznám, padělky neřeším (neb značky, po kterých koukám, se nepadělají, navíc zvažuju ušití z vlastního šátku), prvé dítě jsem odnosila (v rámci tehdejších možností maximálně ergonomicky), teď motám šátek, já to spíš potřebuju „naživo“ vidět a udělat si vlastní názor. Neb kolikrát jsem se setkala s tím, že xxx je fakt super a skvěle sedí, na což někdo oponuje, že u xxx mu ale nevyhovuje bederák, křížení popruhů či kdovíco ještě, zatímco yyy má tohle mnohem víc promakaný. Na což se ozve ještě někdo jinej, že ale yyy má jiný mouchy a ať mrknu po www nebo zzz ![]()
@ugluk tak to jo
, v Brne je treba misto, ted z hlavy nevim, jak se to jmenuje, ale je to nejake centrum a maji tam kdejake nositky a satek (pry) a vse si tam muzes vyzkouset nebo za mensi poplatek i pujcimt domu. tak koukni jestli v okoli taky neco takoveho nemas
koncentrace silenych nosicek tam bude mensi nez na srazu, teda snad
ja byla z fidelly nadsena uz na obrazku, sla jsem si spis pro celoprezkovou, ale ta halfbuckle, kdyz jsem si ji uvazala vedela jsem, ze jinou nechci, sedla krasne, tak dobry vyber preji
![]()