Jaké oblečení do Národního divadla?

227
28.5.11 10:13

Jaké oblečení do Národního divadla?

Ahoj, zdravím všechny při krásném sobotním dopoledni.
Bez mučení se přiznávám, že Národní divadlo jsem navštívila ještě jako žačka základní školy a nemám tudíž absolutně představu co na sebe… Pořád mám zafixováno, že přeci do Národního jedině v jehlách a šatech :roll: . Ale nevím, jestli zrovna na jehlách celý den vydržím. Jdeme s přáteli na nějaké odpolední představení, na činohru. Přeci jen jsem z práce nějaký ten rok, a se třemi raubíři to není zrovna obuv, kterou běžně vyhledávám :-D Budu vděčná za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21631
28.5.11 10:17

na odpolední představení bych si vzala boty na podpatku a kostýmek. tmavší, kalhotový nebo sukňový.
ale už jsem tam potkala i lidi v jeansách :-(
pokud nevydržíš na jehlách, tak něco pohodlnějšího. prostě společenské oblečení. nebo šaty a sako… záleží na tom, co máš ve skříni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.5.11 10:26

Opravdu bych se toho nebala, protoze jsem tam v dzinach uz videla spoustu lidi. :roll: Takze klidne elegantni kalhoty a nejaky hezky vrsek a muzes byt v klidu :)

• Citovat
  • Upravit
15074
28.5.11 10:44

Dneska už se to tak extra nebere. Takže něco slušného, ale nemusí to být megahodobóžové, ani boty na podpatku ani kostýmky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
28.5.11 10:48

Ahojky, do Národního divadla bych určitě nešla ani v kalhotovém kostýmu, vzala bych kostýmek se sukní nebo elegantní šaty a boty na podpatku ano, ale pohodlné, určitě nemusí být jehly. V tomhle jsem „konzerva“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.5.11 11:01

Ahoj, stačí určitě nějaká elegantní halenka a třeba společenská sukně nebo kalhoty. Určitě bych si ale nebrala jeansi, příjde mi to neslušné a nechápu, že tam někoho takhle pustí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
28.5.11 11:12

To jste mě potěšili. Mám tu takové pěkné šaty saténové ke kolenům se vzorkem a asi tedy zvolím balerínky a nějaké sáčko nebo svetřík. Přeci jen se ještě chceme stavit někde na obědě a po divadle projít Prahou. To bych na těch jehlách neušla. Moc děkuji všem za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
28.5.11 11:55

Byla jsem minulý víkend na činohře (čili minimum džínových cizinců) a mile mě překvapilo, že všichni byli oblečeni velice slušně. Možná na operu či balet, kam chodí mnohem víc turistů z ciziny, se těch džínů sejde dost, ale já osobně bych je do Národního (no, prakticky do jakéhokoliv divadla) nevzala. Na druhou stranu jehly určitě nejsou nutností - pokud uneseš boty na nižším podpatku (nebo nakonec i slušné baleríny) a k nim něco hodně slušného - kalhoty či sukni, to je jedno, prostě minimálně o třídu výš než běžně třeba do práce v kanceláři, bude to OK. Dlouhá večerní róba by se tam sice vůbec neztratila, ale rozhodně tam takto oděné ženy nepřevládaly :-)

V posledních letech jsem ale byla mnohokrát na různých muzikálech v Londýně, honosná divadla, nejlevnější lístky v přepočtu od 1000 víc, no a v džínech tam bylo tak 50-80 % lidí 8-o Pak jsem si na nějakém fóru přečetla rady Londýňanů - vždyť je to jen divadlo, jéje, turista se tu pozná tak, že se tam obleče jak na banket s královnou :roll: (u nás se turista naopak pozná, že si vezme do Národního džíny :-) ). Dost mě to mrzelo, přijde mi, že to tak nějak celou tu úžasnou slavnostní událost degraduje. I když nakonec jsme tam taky šli v docela sportovním oblečení, letěli jsme na pár dní jen s příručními zavazadly, kam se prostě další sada oblečení nevešla - no, sice jsme zapadli, ale necítila jsem se dobře. Jsem ráda, že v Národním se ta tradice slušného oděvu pořád dodržuje 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
28.5.11 12:01

Proč na jehlách? :lol: To bych se do národního nedostala v životě :lol:

Šaty, kostýmek, nebo společenské kalhoty a „slušné“ boty, klidně bez podpatku, ne? Né žabky, né tenisky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.5.11 16:07

Já měla klasický černý kalhoty co mám pro různý příležitosti a k tomu černé balerínky. Letěla jsem tenkrát rovnou ze školy a to bych v botách na podpatku fakt nezvládla. A měla jsem tuším košili a úplně v pohodě. Myslím, že v dnešní době už se na tolik nehraje. Taky jsem tam viděla lidi v džínách a nikdo je neodsuzoval. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
3.1.13 18:10

Dobrý den, obnovuji diskuzi. Také by mě zajímalo jak se obléci do ND, jen s tím rozdílem, že jsem těhotná a budu si muset pořídit něco nového, protože v 7.měsíci a prsama o tři čísla většíma se do svého společenského oblečení fakt nevlezu :-D Prosím, najde se tu někdo, kdo poradí, případně vloží nějaký odkaz na nějaký eshop? Jo a boty lodičky nebo můžou být i kozačky pod kolena? Zas tak se v tom nevyznám, tak ať nedělám faux pas. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7376
3.1.13 18:38

Já tam byla ve slušných černých kalhotech a k tomu jsem měla společenskou halenku. Byli tam i lidi normálně v jeansech a triku a nikomu to nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.1.13 18:44
@Michelle32 píše:
Dobrý den, obnovuji diskuzi. Také by mě zajímalo jak se obléci do ND, jen s tím rozdílem, že jsem těhotná a budu si muset pořídit něco nového, protože v 7.měsíci a prsama o tři čísla většíma se do svého společenského oblečení fakt nevlezu :-D Prosím, najde se tu někdo, kdo poradí, případně vloží nějaký odkaz na nějaký eshop? Jo a boty lodičky nebo můžou být i kozačky pod kolena? Zas tak se v tom nevyznám, tak ať nedělám faux pas. Děkuju :kytka:

Já byla v ND ještě v 9. měsíci na slavnostní opeře Libuši a měla jsem těhotenské černé společenské kalhoty (z C&A) a k tomu delší top s dlouhými rukávy - do svých oblíbených kozaček jsem se bohužel už kvůli otokům nevešla, tak jsem mrzla v lodičkách, ale fakt můžeš v čemkoli: Kozačky, balerínky, botky na podpatku, sukně, šaty, tmavší kalhoty, svetřík, košile, top - prostě v čem ti bude pohodlně. Jen tam může být dost teplo, tak se hodí i třeba vějíř (já jsem se ovívala programem :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
3.1.13 19:00

Já jsme jako těhule chodila do opery a divadla v černých společenských kalhotech a dlouhé těhotenské tunice s dl. rukávem-měla jsme jednu hnědou takže to vypadalo „slušně“. jinak pokud se nepletu tak obleení by mělo zakrývat kolena alokty, ale dneska už to nikdo neřeší. ale mě je na :poblion: když tam vidím sleny v džínových minisukních a topech co zakrývaj o chlup víc než podprsenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.1.13 19:05
@Michelle32 píše:
Dobrý den, obnovuji diskuzi. Také by mě zajímalo jak se obléci do ND, jen s tím rozdílem, že jsem těhotná a budu si muset pořídit něco nového, protože v 7.měsíci a prsama o tři čísla většíma se do svého společenského oblečení fakt nevlezu :-D Prosím, najde se tu někdo, kdo poradí, případně vloží nějaký odkaz na nějaký eshop? Jo a boty lodičky nebo můžou být i kozačky pod kolena? Zas tak se v tom nevyznám, tak ať nedělám faux pas. Děkuju :kytka:

Bohužel, díky komunistům, kteří zlikvidovali kulturu a pěstování společenské etikety dnes málokdo ví, jak se vhodně obléci (mimo jiné), takže na společenské události na Žofíně potkáte na jedné straně schodů chlapíka v manšestrákách a na druhé ženskou ve večerní toaletě s rukavicemi, která si to evidentně spletla s plesem v opeře :roll: Drtivá většina lidí mezitím to pak volí „univerzálním“ kostýmem či oblekem z práce :nevim:
Národní divadlo jakási vyšší prestiž, mělo by se tam chodit v „lepším“ než do oblastních. Pro muže jednoznačně tmavý oblek s bílou košilí a neextravagantní kravatou, žena např. v koktejlkách, uzavřené lodičky by měly být samozřejmostí - ovšem dovoluji si přiznat, že na koncert v trojském zámku jsem v třetím trimestru těhotenství šla v decentních černých šatech a.. a v Crocsech :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková