Jaké očkování pro měsíční mimi?

alama
8.11.11 07:00

Jaké očkování pro měsíční mimi??

Ahojda Maminky, chci se s Vámi poradit jaké očkování jste dávaly v jednom měsíci?? Nevím si rady, někdo dává na rotaviry, někdo zase ne. stojí nyní 2000,–, což také není málo. Určitě dáme Synflonix. Prosím jaké máte zkušenosti??díky za reakci.Dr. říkala, že je nyní poslední možný termín.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
697
8.11.11 07:08

to je sranda? ŽÁDNÉ! :lol:

EDIT: tedy pokud je to „měsíční“ správně. Pokud tam nemělo být třeba X-měsíční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
8.11.11 07:09

nevim jestli se nepletu, ale v měsíci se mi zdá hrozně brzy na synflorix a rotaviry. Mám pocit, že má být jen hexa a to dokonce ve dvou měsicích. Nezdá se mi přístup tvé lékařky, ale možná mám popletený jen očkovací schéma v hlavě. Mě se to prostě zdá nějak moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
8.11.11 07:24

Ahoj,
mám před sebou očkovací průkaz maldšího syna. Jako první dostal hexavakcínu ve třech měsících. Naše Dr. očkuje zásadně až je zhojená ranka na ramínku po očkování TBC. Další jsme dávali Synflorix až půl roce a to jeno proto, že starší šel do školky. Starší ho dostal až ve 2,5, právě taky kvůli školce. Já teda nevím, ale měsíční miminko očkovat mi přijde zvláští a taky začínat něčím jiným než hexou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
8.11.11 07:25

na rotaviry jsme byli nějak v 7.týdnech ale to není klasické očkování ale jen do pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
8.11.11 07:44

rotaviry jsem nedávala, nepřijde mi to jako život ohrožující onemocnění. spíše nepříjemné…
jinak podle nového očkovacího kalendáře, když se neočkuje v porodnici TBC, tak se opravdu začíná s hexou dříve. Viktor teda jel ještě podle starého schématu s TBC v nemocnici, takže jsme měli hexu společně s prevenarem 13 ve 3 měsících. takhle malému dítku bych dala jenom tu hexu a se synflorixem (a nebo prevenarem 13, který je za mírný doplatek) bych dala až v těch 3 měsících. jinak není pravda, že je poslední možnost na rotaviry. ty se musí „naočkovat“ do 6 měsíců věku. ale je jen na tobě, zda do toho půjdeš.
a nic si nedělej z negativních reakcí ;-) občas je to tady ostřejší a nováčka by to molo odradit. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.11.11 07:47
Kacka2 píše:
Ahoj,
mám před sebou očkovací průkaz maldšího syna. Jako první dostal hexavakcínu ve třech měsících. Naše Dr. očkuje zásadně až je zhojená ranka na ramínku po očkování TBC. Další jsme dávali Synflorix až půl roce a to jeno proto, že starší šel do školky. Starší ho dostal až ve 2,5, právě taky kvůli školce. Já teda nevím, ale měsíční miminko očkovat mi přijde zvláští a taky začínat něčím jiným než hexou.

Teď se TBC neočkuje, takže nemusí čekat na hojení.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.11.11 07:48

My tedy rozhodně žádné. První očkování dostaly obě děti až první dávku hexavakcíny ve třech měsících… (Teda syn vlastně v porodnici TBC, to se ještě dávalo automaticky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
8.11.11 07:52

rotarix se dává od 6.týdnů do 6měsíců. jsou to dvě dávky jedna stojí okolo 2000kč takže celkem 4000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
8.11.11 07:58

My už taky neměli TBC a první očkování malý dostal až ve 4 měsících - hexu, čím později, tím lépe, taky musí mít tuším nějakou minimální váhu, aby mohl být očkovaný - asi 5kg, ted si nejsem jistá.
Někde jsem četla, že účinnější než rotavirové očkování je dávat probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
8.11.11 08:18

žádné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
8.11.11 08:20

jak už bylo psáno, tbc už se v porodnici neočkuje, takže netřeba čekat na hojení. nicméně očkovat měsíční dítě je opravdu brzy. pokud chceš dát rotarix, očkuje se většinou v těch šesti týdnech. hexa a pneumokokové infekce od dvou měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 08:32

TBC se neočkuje jako dřív, já ani očkovat zatím neplánuju. Jinak malej dostal po 6ti nedělí 1. hexu, ve cca 3m 2.hexu a Synflorix (žádná reakce), ve 4m 3.hexu a 2. Synflorix, nyní v 5m jdeme na 3.Synflorix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
8.11.11 08:40
alama píše:
Ahojda Maminky, chci se s Vámi poradit jaké očkování jste dávaly v jednom měsíci?? Nevím si rady, někdo dává na rotaviry, někdo zase ne. stojí nyní 2000,–, což také není málo. Určitě dáme Synflonix. Prosím jaké máte zkušenosti??díky za reakci.Dr. říkala, že je nyní poslední možný termín.

Moje dítě mělo první očkování v 8. měsíci.
Očkovat novorozence, to je … :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.11.11 08:51

V měsíci je vážně brzo. my dostali první hexu až ve 3m. Očkovali jsme to společně se Synflorixem ve 3, 4 a 6m. Vše naprosto bez reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek