Aktuální očkovací kalendář

1254
7.11.11 19:10

Aktuální očkovací kalendář

Ahoj :mavam:

Máme doma 7týdenního chlapečka. :srdce: Chtěla bych se zeptat, čím jste očkovali a očkovat plánujete? Hlavně bych chtěla radu od maminek s podobně starými miminky. Řekla Vám Vaše doktorka co všechno je možné, či něco sama od sebe nenabízí a musíte si říct? Taky jsem slyšela, že některá očkování jsou nově bezplatné.

Děkuju moc za rady! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
7.11.11 19:18

Tak už se neočkuje TBC, já jí ani očkovat nebudu, dala jsem pouze povinné hexavakcíny a k tomu Synflorix (zdarma)…
Jinak toto je dost ožehavé téma, takže opatrně :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.11.11 19:31

Příspěvek upraven 03.05.16 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
7.11.11 19:37

při první návštěvě naší doktorky u nás doma mě informovala o možnostech očkování( povinná a nepovinná) a začali jsme s očkováním ve třech měsících hexavakcínu a prevenar13 s doplatkem 360kč,za 14 dní půjdeme na třetí dávku,máme už i naušničky a v budoucnu plánuji očkování proti klíštatům( bydlíme kousek od lesa) a žloutence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 20:07

Ahoj, mam trochu starsi holcicku, ale ty podminky mame myslim uz stejne.
Ockujeme HEXU a SYNFLORIX.
Doktoka nam nabidla Rotarix, ten jsem odmitla, nedoporucovala mi ho, jen mi proste rekla, ze je tady ta moznost.
TBC jsem ockovat nechala ted nedavno dobrovolne.
Nad zloutenkou a klistatama uz jsem uvazovala, ale to se myslim ockuje az po druhem roce a to uvidim jake to bude, abych toho do ni necpala zbytecne moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.11 20:16

Ahojda naše malá byla dnes na prvním očkovaní…vše dopadlo s křikem ale v pořádku a bez teplot …máme základní očkování plus PRoti rotavirum a příště budem dávat i prevenar což se obojí platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
7.11.11 20:27
MonnyDee píše:
Tak už se neočkuje TBC, já jí ani očkovat nebudu, dala jsem pouze povinné hexavakcíny a k tomu Synflorix (zdarma)…
Jinak toto je dost ožehavé téma, takže opatrně :lol: :kytka:

smím vědět,proč nedáš TBC???????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
7.11.11 20:29

Aktuální očkovací kalendář je třeba tady:http://www.khszlin.cz/…kalendar.pdf

Co dávat navíc, neporadím, my navíc nedali dosud nic. :think:
TBC jsme měli ještě „povinně“ - ale i teď bych ho chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 20:32
Tasemnice píše:
MonnyDee píše:

Nekdo nedava, je na to celkove dost negativnich nazoru, taky hodne maminek rika, ze staci to co do deti musi cpat a zadna chemie navic, ze nadela vice skody nez uzitku, ze tubera uz u nas neni a tak… :think: myslim, ze to je i hodne o tom, co doporuci osetrujici lekarka miminka.
Ja jsem dala a myslim, ze jsem udelala dobre. Kazda to ale citime jinak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.11.11 20:35

U nás byl malej ještě očkovanej na TBC, pak Hexa a Prevenar 13. Teď nás čeká Priorix. V lednu budeme mít další mimi a už teď uvažuju, že místo Prevenaru dám Synflorix. ještě si musím nastudovat rozdíl. Ale TBC bych chtěla očkovat taky.
Holky nevíte někdo jak zrušili to přeočkování 11 letých proti TBC, jestli je to jako že to zrušili úplně, nebo se to dá naočkovat na požádání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
7.11.11 20:37
Barca12345 píše:
Tasemnice píše:
MonnyDee píše:
Nekdo nedava, je na to celkove dost negativnich nazoru, taky hodne maminek rika, ze staci to co do deti musi cpat a zadna chemie navic, ze nadela vice skody nez uzitku, ze tubera uz u nas neni a tak… :think: myslim, ze to je i hodne o tom, co doporuci osetrujici lekarka miminka.
Ja jsem dala a myslim, ze jsem udelala dobre. Kazda to ale citime jinak. :think:

jasný,proto se ptám,protože když vidím,co je tady v republice přivandrovalců a navíc,TBC se tu zase ukazuje a lidi jim s tím utíkají z nemocnic a lítají po venku mezi zdravýma,tak by bylo na místě,tohle očkování zase pěkně rychle obnovit!!My budem taky dávat TBC-už to mám s dr.domluvený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 20:43
Anabellka píše:
U nás byl malej ještě očkovanej na TBC, pak Hexa a Prevenar 13. Teď nás čeká Priorix. V lednu budeme mít další mimi a už teď uvažuju, že místo Prevenaru dám Synflorix. ještě si musím nastudovat rozdíl. Ale TBC bych chtěla očkovat taky.
Holky nevíte někdo jak zrušili to přeočkování 11 letých proti TBC, jestli je to jako že to zrušili úplně, nebo se to dá naočkovat na požádání?

Ockuje se na pozadani, kdyz jsem byla s malou, byla tam holcicka a pani rikala, ze to malem prosvihli, ze nevedeli, ze uz jim neprijde pozvankka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.11.11 21:13
Tasemnice píše:
MonnyDee píše:

nejsme v rizikové skupině, a přijde mi to teď zbytečné, nač přehnaně očkovat hned proti všemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.11.11 21:31

Taky my zatím u nejmladšího nemáme očkovaný nic. Má ekzém, tak mám strach, jak by to s ním po očkování dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.11.11 21:33

Tasemnice a už jsi někdy četla o tom, kolik dětí očkování proti TBC poškodilo? A že vlastně proti kmenům TBC z východní Evropy nefunguje? Že je např. v Rakousku kvůli neúčinnosti a škodlivosti dávno zakázaný? Že se tubera v tramvaji chytit nedá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek