Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maminky, jaké pleny na noc by jste mi doporučily pro děti? Mám 18 - ti měsíční dvojčata, chodí spát večer okolo 17:30, vstávají mi tak mezi 5:00 - 6:00 ráno, na noc dávám Pampers active baby, dávala jsem i sleep and play a oboje mi pročůrají, že se ráno vzbudí turch mokrý a mají mokré i prostěradla. Tak nevím, jestli je spíš v noci vzbudit a přebalit, nebo vyzkoušet jiné pleny. Poraďte. ![]()
A jakou davas velikost ten Pampersek? Co zkusit vetsi velikost?
Zkus dat o velikost vetsi (a radne utahnout
). ja mam teda daleko mensiho prcka, ale resili jsme podobny problem a pomohlo dat na noc o velikost vetsi nez ma pres den. ty vetsi maji i vetsi saci kapacitu.
@74paja píše:
A jakou davas velikost ten Pampersek? Co zkusit vetsi velikost?
právě že kupujeme 5, vel.4 je jim malá. Ještě mě napadlo koupit ty speciální pampersky pro holky a kluky, jestli by to nepomohlo. A nebo úplně jinou značku, ale nevím jakou. Huggies nám nevyhovujou.,
@Ali-Ali píše:
Zkus dat o velikost vetsi (a radne utahnout). ja mam teda daleko mensiho prcka, ale resili jsme podobny problem a pomohlo dat na noc o velikost vetsi nez ma pres den. ty vetsi maji i vetsi saci kapacitu.
Kupuju 5, 4 jim jsou malé. Tak si říkám, jestli nevyzkoušet spíš jinou značku, ale nevím.
@Daniela85 Mi máme tedy jednoho kluka, ale s pamperskama jsme měli stejný problém zkoušeli jsme všelijaké plínky a zkončili jsem u obyčejných plínek z Alberta jsou to euroshopery, jsou levné(150kč) a super savé. Jo a jsou papírové, aby jsi si nemyslela, že to jsou nějaký takový ty igeliťácký, to by mi malej nevydržel má citlivou pokožku. ![]()
A kolik ti toho pred spanim vypijou? To jdou vazne spat v 17.30? ![]()
@Beruskex píše:
@Daniela85 Mi máme tedy jednoho kluka, ale s pamperskama jsme měli stejný problém zkoušeli jsme všelijaké plínky a zkončili jsem u obyčejných plínek z Alberta jsou to euroshopery, jsou levné(150kč) a super savé. Jo a jsou papírové, aby jsi si nemyslela, že to jsou nějaký takový ty igeliťácký, to by mi malej nevydržel má citlivou pokožku.
Já ty Albert pleny používám přes den, máme je už dlouho, přes den jsem s nima spokojená, ale na noc nám taky právě protejkaj, tak jsem začala hledat nějaké dražší pleny jen na noc, ale přijde mi to všechno na jedno brdo.
@74paja píše:
A kolik ti toho pred spanim vypijou? To jdou vazne spat v 17.30?
Bohužel choděj spát takhle brzo a nejsem schopná je přeučit chodit spát dýl.
přijde 17:00,začnou si třít oči, jsou protivný, tak vykoupu, dostanou flašku a jdou spát. Ani v létě to nebylo lepší, když bylo světlo. Ale oni jsou takhle spaví už od porodnice, no. Bohužel.
@74paja píše:
A kolik ti toho pred spanim vypijou? To jdou vazne spat v 17.30?
No právě že pijou dost, to je taky na prd, před spaním mají flašku krupice, potom vyžadují se něčeho napít a budí se mi i v noci a většinou chtějí pít. tak nevím, jestli nemám třeba odbourat to noční pití, co myslíte? ![]()
Tak já jsem spokojená se zelenýma Tesco, nepročůral je ani v létě kdy chlastal jako duha. Ale 5 je max. velikost, tak nevím co poradit. A jsou ochotní sednout si na nočník? Pokud jo tak by šlo, než jdete spát, tak vzbudit dát vyčůrat a znovu do postele, ale netuším, jak u takhle malých prcků to bude fungovat.
A co je prebalit, az pujdes spat? Prvni dcerku jsem v noci prebalovala, ani se nevzbudila. Celou noc byt v hoube, rano to mokry studi, musis prevlekat hned nove obleceni.
No proc bohuzel?
Jestli spi jeste i po obede, tak jen tise zavidim
Asi bych je zkusila v noci prebalit. Uvidis, jestli se probudi nebo ne. Nebo proste zrusit to vecerni mliko… ale na tom jsou deti casto zavislaci ![]()
@Daniela85 tak noční pití bych klidně odbourala, aspoň teď když nejsou takový vedra, tak myslím, že to není nutný. Mě malej v noci nepije od 14 měsíců, chvíli fňukal, ale do týdne si zvyknul.
@Daniela85 píše:
No právě že pijou dost, to je taky na prd, před spaním mají flašku krupice, potom vyžadují se něčeho napít a budí se mi i v noci a většinou chtějí pít. tak nevím, jestli nemám třeba odbourat to noční pití, co myslíte?
Náš kluk nepije, ale vyloženě chlastá(2litry), řešila jsem to že když se večer vzbudí a chce pít, tak mu dám polovinu toho co je zvyklý a mi tedy poslední dobou i říkáme, že večer se nepije on něco zabrumlá a usne, ale vy máte ještě kluky malé ![]()