Jaké pohádky čtete dětem?

17000
22.11.13 09:47

Jaké pohádky čtete dětem?

Ahoj, včera jsme četli dceři pohádku Král tchoř od K. J.Erbena a manželovi se velice zalíbila věta: „Udělal chňap, ukousl mu hlavičku a vysál všechnu jeho krev..“ :lol: Nicméně mě se pohádka nelíbila a tak mě napadlo- co čtete dětem? A také se vám zdají pohádky plné násilí? Vždyť i taková Perníková chaloupka je o kanibalismu.. :think: :lol:
Budu ráda za vaše názory, oblíbené pohádky a třeba se nám podaří najít i pohádku, kde neukápne ani kapka krve :-)
A prosím, berte to s nadhledem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17000
22.11.13 09:54

@valkil - ve 3 letech zabíjí? No alespoň budeme mít obránce, až naši zem napadnou zombíci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Já jsem takto byla v šoku z Budulínka :mrgreen: Ty klasické pohádky děti moc nezaujaly, akorát Karkulka. Momentálně frčí drak Ajdar , čteme i o Púovi, Bleskovi… Ze Špalíčku, Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky (tam je taky Karkulka :cert: )… Na CD Pohádky o mašinkách, O neposlušných dětech :mrgreen: (to je taky z drsnějšího soudku). Jinak chcou většinou tu Karkulku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976

Tak u nás vedla pohádka od Bulatova, o zvířátkách…kde v půlce děje vyskočí kohoutek na bidýlko a křičí: " Kykyryký, kykyryký…mám tu čtyry sekyry…už je beru, už je beru, rozsekám tě na maděru…!!!" :mrgreen: Mám drastické dítě…
Jinak ve školce čteme klasiku…já myslím, že děti tohle nevnímají…já si to třeba uvědomila až v dospělosti, že Karkulku žere vlk, Jeníčka Ježibaba…Otesánek vlastní rodiče…je to o střetu DOBRA X ZLA…o ponaučení neotvírat cizím lidem, nebavit se s nimi, nechodit k nim domů…atd…děti to vnímají jinak…a po tom, co kolikrát vysílají v TV, jsou české pohádky fakt jen odvar…

• Citovat
  • Upravit
16694
22.11.13 09:55

@Králičice Máme třeba dvě verze tří prasátek. V jedné vlk ta dvě prasátka sežere, v té druhé se dvě prasátka nakonec schovají u bratříčka v domečku z cihel :lol: No, čteme nakonec obě, i když jsem se taky chvíli kroutila, že jim ty hrůzy číst nebudu. Pak pinochio…tak to mi lezli oči z důlků, ale taky jsme nakonec dočetli celého.

Beru to tak, že my jsme to poslouchali též a brali to v pohodě. To jen teď se o tom násilí pořád dost mluví, tak se nestíháme divit, že to mají už miminka v knížkách. To je „Honza zabil draka, Karkulku sežral vlk, sněhurku otrávila macecha…“. Ale máme i spoustu nových knížek, kde už se násilí moc nevyskytuje „Krteček, Tom a jerry apod.“. Většinou tedy raději vytáhnu básničky nebo knížku s písničkami a místo čtení pohádek (většinou se snažím nečíst ale vyprávět…doporučení logopedky) spíš zpíváme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.11.13 09:56

Ja vypravim cervenou Karkulku a docela z gustem :mrgreen:, jinak cteme Kokosacka, Zofku, prohlizime si encyklopedie. Klasicke pohadky moc ne.

ja to moc neprozivam, tyhle pohadky jsou klasicky, cetli je i nam, a nasledky to nenechalo, jsou proverene. Opatrna bych byla ale na pocitacove hry a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.11.13 09:57

@Jitka1976 my jsme to rozebírali kdysi s kolegou v práci, jak je vlastně drsná i Dlouhý, Široký a Bystrozraký - když si to představíš do detailu, že chlap vypije moře a roztáhne se, to musí být hnus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346

Super pohádky jsou od Zmatlíková - dětem. Je to výběr autorů s jejíma ilustracema a žádný krváky tam nejsou.. Náš malej je miluje a mě se taky moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283

Taky jsem nad tim nedavno uvazovala…dcera je zatim mala, takze me stejne moc nevnima pri cteni. Moc se mi nelibi takove ty nove pohadky (mam k nim nejakou neduveru, tak stejne asi pojedu v duchu Honzikovy cesty :P Chtela jsem ji cist Pohadky malickym od B. Nemcove a to je taky same vydloubavani oci, nebo me napada Otesanek- dalsi priklad kanibalismu, kralovna ze Snehurky chce ziskat Snehurcino srdce, no u tech klasickych lidovych pohadek je to jedno horsi nez druhe :D ale ty deti to asi tak nevnimaji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17000
22.11.13 09:58

Jj, já to taky beru tak, že ty děti si to v hlavičce nějak přeberou, ale stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.11.13 09:59
@valkil píše:
@Kakika
počkej v Tom a Jerry není násilí??? 8o
…kde už se násilí moc nevyskytuje. - to jsem napsala, ne že tam není vůbec :lol: Já mám tedy knížku, kde se opravdu nikdo nezabije, jen se polapí bankovní lupiči :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.11.13 09:59

Jinak takovej Tom a Jerry kreslenej je taky sila, ale u toho se rehtala jak blazen.

me spis prijde skodliva cenzura tehle klasik a vyhybani se nasili. Ale proste vseho s mirou, hlavne to musi dobre dopadnout a zlo byt potrestano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17000
22.11.13 10:00

@čiki - děkuji za inspiraci :pankac: Vánoce se blíží a malá má hraček až moc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.11.13 10:01

Jen tedy poznámka OT…copak drasťárny, ale sprostá slova občas lítají v pohádkách pro děti (filmové) nebo v písničkách, to jsem koukala jak puk.

Například CD pro nejmenší děti, zpívá Svěrák a ještě nějaká paní (nevzpomenu si) a když jsem půlročnímu pustila písničky a tam se ozvalo „..kdo se mi směje je kretén a taky cvok…“, tak na mě šli mrákoty :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.11.13 10:01

@Kakika Tom a Jerry bez násilí? :mrgreen: Vím, že mluvíš o knížce, ale manžel jim to teď stáhl na DVD. Chvíli se na to dívali a pak na mě malý volá - maminko, my tleskáme, protože to je moc správně, zabít kočičku, když loví ptáčky, ano, moc správně, tleskej (na ségru) 8o Se na ně podívám a sedí tam vedle sebe a oba tleskají :roll: :lol: :lol: :lol:

Ale možná to je náhoda, protože on poslední dobou furt zabíjí nějaké zlé tvory :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí