Jaké první botičky?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
3.4.17 11:07

Ja jedu teda bare - na co ortopedické a zdravotní boty, když dítě, které roste má nohy zdravé :think:
začínala v capáčcích a pak postupně různé botky…nejsem bare fanatik, jen prostě beru to, že chci aby mému dítku bota sedla jak do délky, tak hlavně šířky a byla dost měkká, aby mohla nožka hezky pracovat…a to prostě žádná klasická obuv nesplňuje…stačí postavit dítko na tu vložku

u staršího jedu kompromis, protože sehnat na jeho nohu něco co by vyhovovala je téměř nemožné…ale jak jsem psala výše, hlavní je pro mě, aby ho netlačily do šířky, délky a nebyla to tvrdá kopyta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.20 12:07

Prosím o názory. Dcerka začíná čím dál tím víc chodit bez opory a já mám dilema, pro jaké botičky vyrazit. Sandálky nebo uzavřené? Chtěla bych, aby ji v chladném počasí nebylo v chladno na nožky, ale kdyby se ještě udělalo horko (oteplí se vůbec ještě natolik?), ať se nepotí v uzavřených… Jakou obuv byste volily? Kdybych se ptala přímo v prodejně, je mi jasné, že odcházím s oběma a doma se budu mlátit do hlavy, protože to možná ani nevyužije a kvalitní botičky nejsou zrovna levná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.7.20 12:10

@Petule030
Dělají i měkké kožené capáčky. Boty až na skutečné chození. Syn měl nejdříve kožené celoročky s měkkou podrážkou cca v 10 měsících. Ale byl říjen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
16.7.20 12:11

Já kupovala na léto ve Sportisimo, botky s dirkama. Aby byli otevřený, nepotila se noha, ale na sandále jsem si netroufla. To nechám až na příští léto. A botky nosí i bez ponožek a dobrý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.7.20 12:17

@Petule030 My jsme kupovali botičky s měkkou podrážkou. Ale byly uzavřené. Bylo to na ven. Okopala je pořádně. :) Doma jsme měli takové ty capáčky a pak klasické dětské bačkůrky.
Teď už normálně chodí a máme jak kožené, tak sandále. A na písek plátěné tenisky. Ale kupovali jsme výprodejové kousky. Jinak je to darda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.20 12:24

@Russet Capáčky jsou buď celé měkké pro nechodce, nebo s pevnou patou pro první krůčky. Tu druhou volbu - budiž. Ale zase je to uzavřené, takže mé dilema pořád přetrvává. :D Docela se mi zamlouvá novinka od Superfitu, pokud bude sedět. Ale které pro tohle počasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60981
16.7.20 12:40
@Petule030 píše:
@Russet Capáčky jsou buď celé měkké pro nechodce, nebo s pevnou patou pro první krůčky. Tu druhou volbu - budiž. Ale zase je to uzavřené, takže mé dilema pořád přetrvává. :D Docela se mi zamlouvá novinka od Superfitu, pokud bude sedět. Ale které pro tohle počasí?

Jestli chceš jen jedny boty, tak bych určitě vzala uzavřený.. Co pak bude dělat v sandálech v mokru.. Když jsou tropy tak je to fuk, ale kdyz bude 20stupnu a mokro, tak pro malý dítě lepší uzavřená bota. Moje deti letos sandále ani nemaj, starší má z loňska úplně nový zabaleny, nechce to nosit, tak nosi i v tropech uzavřený boty a asi mu to nevadí :nevim: ostatně ja je nosím taky celej rok a ze by mi bylo v tropech v uzavřených větší vedro nez v sandálech, to není

Příspěvek upraven 16.07.20 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
16.7.20 12:40

Koupila bych celoročky, když bude vedro, tak stejně může někde po trávě běhat bosa a celoročky třeba vydržeji až na podzim. Ale s těma Superfitama, já tu značku mám ráda, ale moje děti mají strašně úzké nohy, nízkej nárt, jim sedí perfektně, ale nejsou moc pro děti se širší nožkou. Sice mají tři různé šířky, ale ta široká se zas tak často neprodává, fakt to chce zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
16.7.20 12:45

Taky to vidim na celorocky a souhlas s prispevkem vyse, superfity se Ti muzou na netu libit, ale pokud je decko neobuje, pres nart nebo mu nepadnou, nema cenu je kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.7.20 12:49

My jsme pořizovali dcerce Superfit, sandály jak uvádí @Petule030 na 1. obrázku. Ale opravdu až když malá chodila samostatně už i po městě. Na zahradě byla bosa, stejně tak na hřišti. Když je chladněji, má do nich ponožky. Když je venku mokro, nebo je rosa, uvnitř je furt sucho (a to chodila i loužema).
Byli jsme si pro ně ve speciálce a druhé, uzavřené boty nám nikdo nenutil. Jsou celé z kůže, nikdy neměla puchýř ani otlaky. Noha v nich krásné sedí a jsou lehoučké. Naprosto ji nedělalo problém si na ně zvyknout. Za nás jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
16.7.20 12:52

Dcera chodí něco přes měsíc, už vůbec neleze, ani venku, takže boty opravdu potřebuje. Usila jsem ji jedny kožený capacky na ty první chodící pokusy a teď, jak už opravdu chodí, tak jsem koupila bazarove bf sandale. A jelikož letos moc není počasí na sandale, tak právě šiju nepromokave uzavřené. Zkoušela jsem ji dát pevné kožené kotnikove pegresky po synovi a vůbec v tom neuměla chodit. Vytacela špičky ven, padala, radši lezla, i když to s těma botama taky moc nešlo. Takže prozatím kašlu na pevné boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
16.7.20 12:54

@Petule030 koupila bych uzavřené capáčky, i když já ted uvažují že dcera chodila v červnu a měla první boty sandále, v mokru stejné roční dítě chodit nebude. A zíma ji určitě nebude je v té botě stejně s ponožkou a i ty sandále pro malé jsou dost uzavřené, ale určitě bych šla do obuvi pro děti, kde ti nohu poměři. Superfit fajn, jsou měkké, ohebné ale pozor, jsou na uzké nohy. Taky je třeba zvážit zda půjdete barefoot cestou, nebo pevné tvrdé boty, nebo něco mezi. My volíme něco mezi, máme i barefoot botky. Ale i kompromis. Ale dávám si bacha at je bota dost široká. Dcera má třeba nohu širší, ne extrémně, a k tomu má vysoký nárt. Lepší je fakt speciálka s botama pro děti. My máme super prodejnu v Ostravě. Nebo přímo u nás s bare obuvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4815
16.7.20 12:55

Já bych šla ještě jinou cestou a koupila plátěnky. Potit se v létě v kožených plných botách si nedovedu představit a když bude vedro, může být bosa, což je stejně nejzdravější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.7.20 13:12

Chce to urcite zkusit. Dcera jen tak nejaka bota nesedi a prvni mela Jonap sandalky. Ale loni bylo jiny leto no…jsou krasne mekky, sedi ji. Letos ma taky sandalky a i celorocky Jonap. Pekne vypadaji i Froddo prewalkers. Omrkni a vyzkousej, v dobre obuvi poradi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
16.7.20 13:15

@Petule030 kup sandálky, balerínky třeba Tikkii a máš vyřešeno :palec:

https://bosorkaplzen. cz/123-sandaly-a-balerinky#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...