Jaké UM - prosím zkušenosti

120
3.10.23 12:48

Jaké UM - prosím zkušenosti

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s UM.
Novorozenec, bez potíží ( nezvrací, bez koliky ), mléka ale málo, nepřibírá.

• utly jste kojení a hned přešly na UM?
  • kombinovaly jste kojení a i UM? Popřípadě odsávaly a dávaly už jen z láhve?
  • kde nakupujete a jaké. UM je podle vás nejlepší?
  • slyšela jsem, že výrobky téže značky se v německu prodávají pod lepší kvalitou, máte zkušenosti?

Děkuji za všechny zkušenosti.
Snažím se najít nejvhodnější cestu, aby dítě prospívalo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
3.10.23 13:17

Ahoj u první dcerky jsem dokmovala UM od druhého měsíce kojení bylo normálně z prsu…Po pár nešťastných pokusech s pár značkami jsem přešla na Babylove mléko z DM. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 13:43

Dokrmovála jsem 5mesicu. Pak jsme přešli na um. Dcera se odmítala přisát.
Od narození jsme používali Sunar. Od Roka to co bylo po ruce. Momentálně (22m) na hamy. Mliko musíš zkusit, jestli sedí. To co sedělo nám, vám nemusí :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
83
3.10.23 23:28

Ahoj, my od začátku UM DM Bio, nejdřív jsem zkousela Babylove a to mi dost hrudkovatelo. Jinak obě super a synovi sedly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.10.23 23:29

Jinak jsem dokrmovala cca od 3 měsíců, v roce jsem pak utla kojení a UM dáváme jen před spaním (teď 18m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.10.23 18:01

Ahoj, my mame Kendamill, doporucila pediatricka a hlavne ho uz pouzivaly maminky v okoli, takze jsem cerpala z jejich zkusenosti.
Mala byla trosku dokrmovana od 2 mesicu, vzdycky 30ml po kazdym kojeni a 60ml v noci (podle rady pediatricky, sama bych nevedela), od patyho mesice pak uz jen UM, protoze jsem prisla o mliko, to uz pila kolem 90-180 ml, ale uz si to tolik nepamatuju. A je na nem doted (15m).
Do roka jsem striktne pouzivala BIO verzi a nejlepsi cena bud DM nebo Tesco/Rohlimv akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.10.23 18:05

Jeste doplnim k tvymu dotazu, normalne jsem kojila, a pak dala lahev, odsavani navic by me znicilo.
A pokus prejdes na UM, tak nejvic ti doporucim Babymoov ohrivac, kterej ti vodu nejen prevari, ale i udrzi na jakykoliv teplote chces, takze zadny crcani s termoskou a ladit teplotu vody. Hlavne v noci k nezaplaceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.10.23 23:36

Ahoj, se synem jsme přešli na UV přibližně v jeho 4 týdnech - měla jsem strašně málo MM, dokrmovalo se snad už od 2. dne věku…kombinovalo se to takhle (kdy při krmení hodně převažovalo UV, jelikož mlíko skoro vůbec neteklo) ty 4 týdny a pak jsem přešla jen na UV. Ty 4 týdny jsem více méně jen odsávala, jelikož jsem potřebovala vědět kolik toho opravdu teče a kolik toho malý vypije ať případně vím, kolik následně dát UV.
Mléko kupujeme, už pokračovací, v Polsku, nevím jak to je v Německu, ale vím, že ty ceny a kvalita jsou v obou zemích úplně někde jinde a to především i v příkrmech.
Za mě jednoznačně HiPP bio combiotik, největší výhodu je, že se v mléku nachází probiotika a prebiotika (v jiných to ještě není - možná se to ale za těch pár měsíců změnilo).
Jeden takový tip (týká se to všech UV, jelikož jsou všechny takové hustější): přidej do mlíčka o 10-15ml víc kojenecké vody, miminko pak bude mít krásné hovínko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová