Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo, inositol vlastně taky, ale to není vitamín.
Já ho beru na stabilizaci nálad, nejčastěji ho ale lidi kupujou kvůli plodnosti a proti insulinové rezistenci. Chemické specifikace prozradí google.
@Anonymní píše:
Co myslíš běžně dostupnými přípravky? Já nepoužívám nic, čekám, až to zmizí samoŠpatné? Měla bych na to něco použit?
A mas vubec zanet spojivek? Zahnisane oci, paleni rezani? Parkrat za zivot jsem mela a je to tak otravne a neprijemne, ze si nedovedu predstavit, to nelecit. Takze Ophtalmo septonex kapky pres den a na noc mast. Nicmene na rozjety zanet spojivek ti to nezabere a jsou potreba ATB kapky do oci od dr, Maxitrol treba.
@MrsNorris píše:
Jo, inositol vlastně taky, ale to není vitamín.
Já ho beru na stabilizaci nálad, nejčastěji ho ale lidi kupujou kvůli plodnosti a proti insulinové rezistenci. Chemické specifikace prozradí google.
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat, co je to inositol?
Jo jo, znám ho jako jeden z B vitamínů, ale četla jsem pravda někde v taky, že se snad o vitamin nejedná. Má účinkovat na náladu vím, ovlivňuje to snad nějak serotonin a pocitově myslím, že díky tomu líp regeneruju při spánku, ale beru ho hlavně kvůli tomu, že by to mělo účinkovat podobně jako metformin na hladinu cukru. Mně zase citelně zklidňuje hořčík, zdá se mi.
Mám pcos a naštěstí reaguju na nízkosacharidové stravování, takže pcos sice diagnostikované mám, ale jsem bez příznaků a magnezium a hlavně inositol ovlivňují podle studií hospodaření s cukrem v těle, což někdy může být příčina pcos. Popisuju to velmi jednoduše a ledasjaký doktor by se chytal možná za hlavu, ale tyhle doplňky tedy v kombinaci s jídlem fungují a to jsem měla do 26 let všechny příznaky, které u pcos jsou známé.
Já, dcera i manžel už nějakou dobu máme vitamíny Biomin, které jsou skvělé složením, bez konzervantů, laktózy, cukrů a i bez sladidel a stabilizátorů. Já vzhledem k mému zdravotnímu stavu dlouho hledala něco takového, aby mi to v těle nedělalo ještě další problémy. V zimě jsme měli třeba Imuno Protect s déčkem, céčkem a zinkem. Jinak dlouhodobě máme vápník, céčko, D3 Extra a já ještě K2.Krom toho ještě občas doplňuji magnesium.Ale chce to dbát i na zdravější životní styl a stravování. Já mám delší dobu už dietu kvůli střevním požitím a je znát, když člověk opravdu jí jen to vhodné.
Oživíme diskuzi…
Kupovala jsem si Zinek s obsahem 25mg. Při dalším nákupu se lékárnice zhrozila, že ho beru dlouhodobě ( 4 měsíce) a doporučila mi jiný s obsahem 15mg.
Na internetu jsem se dočetla, že doporučená denní dávka je 15-25mg.
Vy co tomu rozumíte - je opravdu těch 25mg moc?
@Phoebe13 píše:
Oživíme diskuzi…
Kupovala jsem si Zinek s obsahem 25mg. Při dalším nákupu se lékárnice zhrozila, že ho beru dlouhodobě ( 4 měsíce) a doporučila mi jiný s obsahem 15mg.
Takže ty tomu nerozumíš a jen tak zobeš suplementy? A přijde ti to normální? žádné vitamíny nepotřebuješ.
@Phoebe13 píše:
Oživíme diskuzi…
Průjem a bolesti břicha nic?
@Phoebe13 píše:
Oživíme diskuzi…
A proč to zobeš? Rozuměj co máš za problém, že zobeš samotný zinek?
Dlouhodobě neberu nic, nárazově - když mám koutek, beru béčko, v zimě někdy déčko, když to mám zrovna po ruce. A někdy céčko, mám takový dobrý vitamíny, tak to si občas lupnu, protože mi chutnají. Jinak jsem ráda, že si vzpomenu na prášky co musím brát, natož abych myslela na vitamíny.
Jak kdy si vzpomenu. Cecko nebo magnezko. Ale spis fakt výjimečně. mám denní dostatečný přísun ovoce a zeleniny.
Můžu se zeptat, co je to inositol?