Jaké vitamíny berete preventivně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
3.3.22 09:28

Kdy už se lidi naučí reagovat správně na příspěvek z obnovené diskuze a ne na ten úvodní? :nevim: Vždyť otevřením diskuze se zobrazí ten nový jako první :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
3.3.22 09:45

@unuděná
Pravidelně beru vitamin D.
Na doporučení lékařky si kupuji Zinek ( imunita) a Magnesium ( při bolesti hlavy).
Já doufala, že mi tu někdo odpoví na můj dotaz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
3.3.22 09:47
@unuděná píše:
Kdy už se lidi naučí reagovat správně na příspěvek z obnovené diskuze a ne na ten úvodní? :nevim: Vždyť otevřením diskuze se zobrazí ten nový jako první :think:

Mně třeba ne. :D Ale už občas sleduji data příspěvku. Navíc - nový dotaz je zodpovězen a ten původní dotaz je nadčasový, tak co. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.3.22 09:57
@Phoebe13 píše:
@unuděná
Na doporučení lékařky si kupuji Zinek ( imunita) a Magnesium ( při bolesti hlavy).
Já doufala, že mi tu někdo odpoví na můj dotaz :nevim:

No můžeš se předávkovat, 25mg je taková hraniční denní dávka a na imunitu se doporučuje podávat jen krátkodobě, když na tebe třeba něco leze nebo tak. Ale záleží taky mimo jiné na tom, kolik zinku přijímáš potravou a kolik vážíš. Já bych si dala měsíc pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
3.3.22 10:43

@unuděná děkuju za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.3.22 11:27
@Phoebe13 píše:
Oživíme diskuzi…
Kupovala jsem si Zinek s obsahem 25mg. Při dalším nákupu se lékárnice zhrozila, že ho beru dlouhodobě ( 4 měsíce) a doporučila mi jiný s obsahem 15mg.
Na internetu jsem se dočetla, že doporučená denní dávka je 15-25mg.
Vy co tomu rozumíte - je opravdu těch 25mg moc?

není.

Zinek se neukládá, takže případné přebytky vyčůráš, toxicita by byla v dlouhobém dávkování stovek miligramů. Plus teda záleží na tom, v jaké formě ho užíváš a jak se vstřebává, v případě prokázaného nedostatku se třeba pár měsíců užívá i okolo 100 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
3.3.22 14:31
@Phoebe13 píše:
@unuděná
Já doufala, že mi tu někdo odpoví na můj dotaz :nevim:

Beru od podzimu do jara 3v1,tj. D+c+zn. Decka je 1000,cecka teda jen 350 a zn je 25. K tomu ještě tedy omega 3 a vitamín K2,který podporuje vstřebávání decka do kosti, to potřebujeme hl.my ženské, více jsme ve stáří ohrozeny osteoporozou.
Ale jen vitaminy lupat není žádná výhra, každý den se snažím abychom jedli i čerstvé ovozel, minim 1 jabko či citrus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.25 20:04

Mám kombo vápnik selen zinek na vlasy, seženete na alpiku a je to fakt bomba, no a pak si tam beru klasické cecko na imunitu a mořský kolagen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
20.11.25 21:32
@Phoebe13 píše: Více

Pokud nejsi nemocná, tak ano, je to moc. 15 mg stačí, ale počítá se to dohromady i s příjmem zinku potravou.
Když už ho chceš brát, ber těch 25 mg třeba obden nebo co tři dny. Zrovna zinek bych preventivně nebrala, když není důvod.
Třeba déčko nebo omega 3 kyseliny je něco jiného, těch máme obvykle nedostatek a „preventivním“ braním se nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí