Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
zitra se chystam k dr. uz rok se snazime o mimi, a zatim neuspesne
dr me uz chtel posilat do Caru na umele, ale ja chci jeste pockat. jen chceme vysetreni manzel spermiogram a ja nevim o jake vystreni si rict
chci jen vedet zda je u nas vse v poradku a muzem se snazit dal a nebo neco resit.
dekuji za odpovedi co si mam nechat napsat.
asi bys taky měla mít vyšetření na štítnou žlázu a její protilátky.Hodně štěstí ![]()
Štítnou žlázu, toxoplazmózu, hormonální profil a kontrolu ovulace.
Jo a já si taky nechala udělat test na chlamydie. Ty taky můžou způsobovat neplodnost.
Na webových stránkách CAR jsou vyšetření většinou celkem podrobně popsána. Gyndr třeba nemá možnost tě na všechny poslat, tak tě chce poslat na specializované pracoviště - to chápu.
V CAR to rozhodně neprobíhá tak, že by ti hned ve dveřích píchli injekci a řekli za dva dny přijďte, uděláme vám dítě… než se něco začne dít, projdete oba několikerým vyšetřením krve, moči, manžel spermiogram, atd.
dekuji vam,
uz jsem dva mesice brala clostylbegyt a jednou byla na utz kdy doktor rekl ze ovulace probehne, mela jsem folikuly 17mm takze tady snad problem neni, ale o vysetreni si reknu.
Ish: vim ze mi dite neudelaji za dva dny.
Akinom píše: …
Ish: vim ze mi dite neudelaji za dva dny.
Tím chci říct, že není důvod se bát tam chodit. Navíc oni si rádi veškerá vyšetření stejně udělají sami.
Ahoj, my sme ve snazeni pres dva roky. Posledni mesice jsem pocitila na sobe zmeny a kdyz jsem je rekla moji doktorce tak nic. Asi 5dni pred MS mam zvetsene prsa uplne to pocituji, v podbrisku mi popichava a pocukava ci jakoby svrbeni na levem v zapeti pravem vajecniku
takove zajimave tiky ci jak to popsat, hustej bilej vytok nemate nekdo zkusenosti co by to mohlo byt? A ms prijde pokazde 28den presne. Doktorka mi udelala klasicke vysetreni i ultrazvuk a rekla mi ze je vse v poradku ale radeji bych podstoupila jine vysetreni at neco nezanedbam dekuji za rady ![]()
Možná ti až poslední měsíce naskočil cyklus tak, jak má probíhat normálně. Nebrala jsi předtím dlouho antikoncepci? Mám stejné stavy každý měsíc, moje tělo šlape jako hodinky, používáme metodu plodných a neplodných dnů jako antikoncpeci, tak to mám hodně vysledované a takhle to před menstruací bývá běžně.
@Karleon antikoncepci neberu vubec nikdy jsem ji nebrala. Ja pred ms mela spise nafoukle bricho a „bedary“
a hned sem vedela ze prijde MS a nyni posledni 4mes pocituji ty priznaky ktere sem tu popsala. Ale zas se mi nechce verit kdybych byla tehu cca ten 3tyden tak takto tvrde a zvetsene prsa
, jeste me napadlo co to tu procitam udelat hormonalni profil?
Máš pravidelnou menstruaci, myslím, že žádné vyšetření není potřeba. Mě bolí bradavky od druhého dne po ovulaci, takže mám vždy potvrzení, že proběhla a už si nemusíme dávat pozor. To zhruba po týdnu přejde a nastoupí bolest prsou, mám je zvětšené a bolestivé na dotek. To přejde po dalším týdnu a přichází menstruace.