Jakého nám doporučíte psa?

Anonymní
8.9.12 16:08

Jakeho nam doporucite psa?

Holky chovatelky, prosím o radu s vyberem pejska :kytka:

Rodina rada zasedla a shodla se, ze je na case koupit, poridit, hlidace k domecku:-)
Zakladni vlastnosti by mel mit:

• hlídač
  • milujici deti
  • ne moc velky ani moc malej :lol:
  • ne prilis aktivni(myslim tim jako treba borderka)
  • pouzitelny i k ovcim a dobytku,
  • pripadne pro canesterapii

Zahradu mame, pejsek by bylcelorocne venku, samozrejme i doma ;) prochazka by byla kazdodenni, dejme tomu dve hodinky:-)

Chtela jsem bernaka, ale trosku se bojimvelikosti a hlavne nemoci. Borderka, je zase podle vseho hodneziva :nevim:

Tak co myslite vy? diky moc za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
8.9.12 16:10

Omlouvam se za anonymitu, nejak jsem to omylem zaskrtla :roll: :mrgreen:

Jeste jsem chtela dodat, my zenske, jsme vylozene pro fenu, muzska cast pro psa, co mate vy? a proc? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
byron
8.9.12 16:16

Tak já určitě fenu! Nejsou obecně tak dominantní jako psi..

Určitě bych vybrala ovčáka- bearded kolie např… Je jich fůra

• Citovat
  • Upravit
21848
8.9.12 16:16

Hih… No - já mám taky fenku, a to sice skrz obchcávání a toulačky za háračkama… No a taky se mi jejich pohlavní orgán moc nelíbí (psí :D), ale to už je čistě „můj problém“… A fenky jsou i klidnější, aspoň co jsem si tak všimla :)

Já teda nejsem nějakej psí znalec, ale myslím, že se tvoje požadavky trochu bijí :)

Hlídač, středního plemene a zároveň k dětem a zároveň k ovcím (ve spojení s dětmi to zní infantilně, ale budiž :)) - já bych šla asi do „staré české klasiky“, a to sice ovčáka.. Německej nebo českoslov., to už je si myslím docela jedno… Ale je lehce vychovatelnej, zvladatelnej, děcka miluje, venku celoročně není problém, není ani extra živej (myslím nějakej hyperaktivista :)) )a hlavně perfektní hlídač a velikost taky není úplně šílená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
8.9.12 16:19

@Seizdra československý ho vlčáka bych teda vůbec nedoporučila…
Ovčácká plemena jsou obecně ostražitá, k ovcím a zvířectvu i k dětem můžou být, takže to není tak portichůdný :nevim:.

Zkrátka bych doporučila ovčácký plemeno

• Citovat
  • Upravit
8566
8.9.12 16:20
@blorchi píše:
Omlouvam se za anonymitu, nejak jsem to omylem zaskrtla :roll: :mrgreen:Jeste jsem chtela dodat, my zenske, jsme vylozene pro fenu, muzska cast pro psa, co mate vy? a proc? :kytka:

Neboj, ty se nezapřeš ani jako anonymní :mrgreen: :lol:

Jinak teda k tématu. S rasou Ti neporadím, zas takové zkušenosti se psy nemám ale já hlasuji pro fenu :). Máme bígla a byla nám kdysi doporučena fena, že jsou prý feny věrnější.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
8.9.12 16:23

Holky ja si taky myslim, ze fenu :mrgreen: piste feny, ja to dam pak precist muzske casti :lol: :pankac:

byron-ja se prave bojim jestli ta borderka nebude moc akcni :think: a labradora nechci, nejak k nim nemam vztah, ci co :oops:

• Citovat
  • Upravit
becky87
8.9.12 16:24
@Kallkapa píše:
Neboj, ty se nezapřeš ani jako anonymní :mrgreen: :lol:Jinak teda k tématu. S rasou Ti neporadím, zas takové zkušenosti se psy nemám ale já hlasuji pro fenu :). Máme bígla a byla nám kdysi doporučena fena, že jsou prý feny věrnější.. 8)

to si myslim i ja, chlap je proste no..chlap :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
byron

@blorchi já jsem psala bearded kolii, ne border kolii ;)

• Citovat
  • Upravit

Belgickej ovčák…bezvadný hlídač, zároveň mazel, mám fenecku je chytrá velmi rychle se učí, ale potřebuje že začátku pevnou ruku, teď poslechne na slovo, děti po ní skáčou, je ostražitý chovají je policajti v německu ale už i u nás. Fenecky jsou ostřejší na lupiče:-D ale vycuravají do trávníku kola (ta zreznou ) když mají mít svou periodu…doporučuji ale papírovou s dobrým původem!!! Když nemají dobrý původ przní je mezi sebou a je jim jedno že ps pak nezvladatelnej či zlej… lepšího partaka sem si vybrat nemohla a teď čekáme miminko a je velmi opatrná i k bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
8.9.12 16:25

Za mě berňáka fenu, jsou drobnější 32-40 kilo, takový něžný telata co jsem měla možnost poznat, zima nevadí. Jinak čévéčko(československej vlčák) v žádném případě, to bych k dětem nelajzla ani náhodou, něm. ovčák proč ne, ale zase mají problémy s klouby, hlavně dysplazie kyčelního kloubu.Pes my máme dobrmana, teda neši mají, není teda sexuálně náruživvej, tak se to dá, ale ten pes co ho měli před ním děs a hrůza po venku věčný olizování země no fuj, tak já už vždy chci jen a jen fenku. Když teda beru to co jsi psala, ale jinak je psů a psů co jsou vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
8.9.12 16:28

@Seizdra no ja vim, ze mam trosku prehnane naroky, ale treba zrovna ten bernacek, ten mi sedi navsechno, akorat teda 50kg :think: a navic je choulostivej na nemoci, to me trosku odradilo :?

• Citovat
  • Upravit
becky87
8.9.12 16:29
@byron píše:
@blorchi já jsem psala bearded kolii, ne border kolii ;)

ahaa…tak to mam velky mezernik ve znalostech, ja myslela ze je jen border, jdu googlit :lol:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
8.9.12 16:30

Určitě fenu, jsou klidnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
8.9.12 16:31

@blorchi no,ale když je to fena ty mají od 32 kil. Každé plemeno je k nějakým vadám, nebo zdr. problémům náchylnější to je tím přešlechtěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný