Kočička a novorozenec

393
6.9.12 10:53

Kočička a novorozenec

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli s tím má taky někdo zkušenost. Máme doma kočičku, byla na mě hrozně zvyklá a já na ni taky. Ale od té doby, co jsme došli z porodnice, tak na malého a někdy i na mě prská. Bojím se, aby malému něco neudělala, pryč ji dát rozhodně nechci. Je možné, aby tak žárlila? Taky se to někomu stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
6.9.12 11:07

Ahoj, já mám kočky dvě, obě mají kolem 12 - ti let, celý život se mnou spalyv posteli a od doby, co mám doma Terinku jsou také jine. žárlive, mazlivejsi, bojácnejsi. kocicka se normálne bojí a žárlí. je důležité abys ji neodsouvala na vedlejsi kolej, nekric na ni. byla cislo jedna a tedka spadla z lopatky. zpravi se to :) moje mouriny byly uplne nepricetne, ze nesmí do ložnice a pod.. už si zvykly a chovají se celkem normálne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.9.12 11:08

Neboj, ona si zvykne. Musíš jí pořád dávat najevo, že je tvůj miláček, je to pro ní stres a nová situace. My máme dva chlupatce a taky se trošku obávám jak se budou tvářit, až si miminko přivezeme domů, ale doufám, že to bude v pohodě. ASi bych malého s ní nenechávala o samotě, časem se dají dohromady a bude z nich nerozlučná dvojka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
6.9.12 11:27

Našeho kocoura jsem nechala si miminko očuchat, aby věděl a nikdy problém nebyl.On když se bojí, tak spíš někam zaleze, ale nikdy nezaútočil a to ho syn dost honil, když byl větší.
A taky byl kocourek moje chlupatý miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
6.9.12 11:39

Taky jsme po prichodu z porodnice dali mimco kocourovi ocichat, parkrat na ni prsknul, kdyz zacala jecet a on se lekl, zacal se schovavat pod postel, casem si zvyknul…
chce to jen hlidat, aby kocka mimcu neublizila, casem se szijou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.12 11:53

Tak u nás mazec, malá už má 3 měsíce a čiči převzala ochranitelskou úlohu, kdykoli malá zabrečí tak k ní běží a dává na ni packu, nebo jde za mnou, že miminko brečí. Když malá spí, uvelebí se do její blízkosti a hajá. myslím že ji má upřímně ráda, já ji na to upozorňovala už v těhu, dávala jsem si ji na bříško když malá kopkala a po příchodu z porodnice je opatrně seznámila.

• Citovat
  • Upravit
659
6.9.12 11:55

Jéé sorry skočil mi tam anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
6.9.12 11:59

Taky jsem zvědavá, jak to dopadne u nás až si ponesem domů ten náš uzlíček. Abych řekla pravdu, kočka na mě byla fixovaná od malinka, každej večer ode mě a vůbec, od té doby co jsem těhotná, tak se nechá jenom pohladit na svém místečku, neexistuje, že by ke mě přišla na klín i když to dřív bylo samozřejmé. Tak jsem zvědavá jak budou bojovat s mimčem. Ale naše kočka byla druhé zvíře po kocourkovi a zvykla si na další tři psi, takže na mimčo si taky zvykne. Jen mám strach aby mímo nemělo alergii 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
6.9.12 12:19

Ahoj, my máme doma taky 4 měsíční kotě, od jednoho měsíce odkojené mnou :) Spí se mnou v posteli, takže počítám, že to pro ni asi bude docela šok, až přijedeme s malou. Počítám cca do 14 dnů :mrgreen: Ale rozhodně jak holky píší, dávat na jevo, že není mimo, hodně mazlit. Určitě to nebude s mimčem jednoduché, ale zvládnete to. Ze začátku hlídat, aby třeba nelezla na mimčo, ale většinou jsou ty kočky v šoku z toho řevu, takže se spíš schovávají :P Vážně bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
6.9.12 12:20

@wittis Myslím, že pokud ji máš doma od početí, tak s tím alergenem je ve styku přes tebe, takže bych se toho nebála. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
6.9.12 12:22

Holky, dík. Dávala jsem malého k ní hned jak jsme jej dovezli a hned začla prskat. Zkoušim to kazdy den a dnes se urazila a nebavi se se mnou, nechce ani jist a když jdu k ní, tak mi uteče :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
6.9.12 12:23

@Turante
To jsem taky slyšela ale pořád se bojím. Kdyby došlo na nejhorší, tak by si je stejnak vzala moje mamka - takže kdo ví, jestli by si ještě nepřilepšili jo :lol: ale stejnak ta obava ve mě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
6.9.12 12:24

@glock
Nevzdávej se, určo to chce čas! Kočky mají svojí hlavu, myslím si, že se to časem poddá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
6.9.12 12:27

Holky a vy co máte kočky, jak to děláte s chlupy? Malý se vysavace boji. A bojim se, aby nemel vsude chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.9.12 12:48

@Lola29 já taky doufám, že naši budou malého ochraňovat. Jen tak mimochodem spát u postýlky nebo prostě poblíž. Momentálně bojujeme s jedním, že ho to láká si do ní skákat, už tam párkrát byl. Oni jsou strašně hodní a opatrní, nestartujou po nás, neskáčou na nás, ale přeci jen, musíme zabránit tomu, aby náhodou neskočil do postýlky na malého.
A chlupy máme úplně všude :D Posledně jsem našla jednoho ve skříni (absolutně netuším jakým zázrakem se tam dostal) spícího a spokojeného v čistě vypraném a vyžehleném oblečení pro miminko :D A ten pohled- co mě budíš :D Takže váleček a odchlupovala jsem.
Z alergie strach nemám, my alergici nejsme a mimi je vystavováno alergenům od početí. A kdyby nááhodou-nevěřím tomu, tak letí koberce, záclony, závěsy a kupujeme čističky vzduchu. Tohle prý stačí. Moje mamka má alergii na psy a žijou s jejich buldočkem v pohodě. Akorát jí bylo doporučeno s ním nespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný