Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dostala jsem ideu. Chtěla bych začít nějaký sport se svým voříškem. Nejvíc se mi líbí agility. Ale nemám nejmenší zkušenost se cvičením psa. A k tomu jsou Kevinovi asi dva roky, neni už starý na cvičení? To je má hlavní otázka číslo 1.
Umí základní povely jako sedni, lehni, pocem, fuj, zustan, nežebrej, běž, dolu… Ale neni to tak že by hned a okamžitě reagoval, jak na co a kdy. Když zrovna blíže louže od fenky tak fuj moc nepomáhá
no žádný pes ze cvičáku prostě. 2Jak máme začít? 3Jak jste začali vy? 4Mám s ním projít cvičákem? (netuším jak sama správně cvičit psa-odměny atd) nebo školou pro psi nebo co… 5Na jak dloho to tak je? Četla jsem jak začít s agility, slečna psala, že začla sama s prknama na zahradě… ale to už byl pes perfektně vycvičený nebo? Jen si myslim. Při představě, že udělám překážku a chci aby to přeskočil, by asi nechápal ![]()
Díky za všechny zkušenosti rady a tipy ![]()
Příspěvek upraven 04.09.12 v 11:48
Já začínala na takovým psím výběhu, pak jsme začly chodit na cvičák (to už psisko většnu překážek umělo a znalo… )… A to učení překážek záleží na každým psovi… Jak ho namotivovat…
A hlavně taky aby ho to bavilo… ![]()
Co je pocem? ![]()
Jinak na agility neni nikdy pozdě. Zeptej se u vas v klubu, tam ti poradi nejlepe.
Jo a na cvičák jsme začli chodit taky kolem cca dvou let… Pozdě podle mě není, spíš jde o to, jaký výsledky čekáš, já to dělala hlavně pro zábavu…
Zkoušky dopadaly blbě a závody jak kdy… ![]()
Tak určitě to časem bude chtít cvičák - takový, kde mají překážky. Jednoduché na přeskakování, slalom, tunel třeba ještě doma postavíš z něčeho, ale houpačky a ty vysoké lávky… Navíc by to zabralo děsně místa ![]()
Nevím, jak moc je důležité, aby pes poslechl „fuj“. - Je důležité, aby byl na tebe fixovaný, pořád tě sledoval, chtěl splnit tvé povely… Ty ho parkurem musíš provést. A pokud on uprostřed zavětří něčí svačinu, vyprdne se na překážky a prchne, tak to asi není dobře ![]()
Uvidíš - zkuste to.
Na ulozto.cz je myslím ke stažení „101 psích triků“ - zkus pohledat. Hlavně bych pracovala na tom vzájemném vztahu, abys pro psa byla ta nejdůležitější věc na světě.
@kam2 píše:
Co je pocem?Jinak na agility neni nikdy pozdě. Zeptej se u vas v klubu, tam ti poradi nejlepe.
jakym klubu ![]()
ok takže mám asi najít klub u nás. Takhle sama asi nic nevyřeším že. No hlavní pro mě je že pozdě teda neni ![]()
Jinak moje psice v reálu neposlouchala úplně na slovo a manžela (tehdy přítele) to točilo, ale na parkuru byla schopná reagovat v podstatě hned, občas i na to, na co jsem nechtěla, aby reagovala…
![]()
@Pipet píše:
A pokud on uprostřed zavětří něčí svačinu, vyprdne se na překážky a prchne, tak to asi není dobře
ne ne to on by neudělal, zustane u mě, ikdyž jdem kolem psa, vychovala sem ho bez vodítka
Spatně to bylo protože když ho musel mít tak se kroutil jak krodýl s kořistí, (vodítko už je v poho) a plus to mělo v tom, že se držel u mě, chodil za mnou, nikdy mi neutek ani jako štěně. Mám treba jenom povel rukou aby šel, něco jako že tady nemá co dělat a poslechne anichž bych neco rekla, sleduje mě, je chytrej, proto si myslim že by nám to šlo, tohle se mi zalíbilo, jen mi mrzí, že to vím až ted.
Ahoj, dělám agility už 4roky. Záleží odkud jsi, po celé republice je už dost cvičáků, co agility dělají. Teď se dívám, že jste z Karlových Varů, teď z hlavy nevím, kdo tam agi cvičí, jsem z druhé strany republiky:) Ve dvou letech určitě není starý na to začít s ním cvičit.
1. povely umí, ale nereaguje hned - to zezačátku nevadí, chce to na tom pracovat, je to otázka motivace, což souvisí s otázkou číslo dvě jak začít? Právě tou motivací a vztahem mezi vámi a psem. Pes musí vědět, že s vámi je zábava, že cvičení je legrace a navíc i dostane něco dobrého. Důležité je přijít na to, co je pro psa největší odměna, co má rád: hračky? rád se přetahuje? nebo raději aportuje? Nebo pamlsky? Jaké? Atd. Jestli nemáte žádné zkušenosti, asi by byl lepší ten cvičák, ale pozor na to jsou dobré cvičáky a špatné, což jako začátečník moc nepoznáte. Ale existuje už spoustu literatury, jak budu mít chvilku čas pohledám, teď musím jít vařit:) Tady jsem já a můj pětiletý pes letos na jaře. http://www.youtube.com/watch?…
@Pipet píše:
Nevím, jak moc je důležité, aby pes poslechl „fuj“. - Je důležité, aby byl na tebe fixovaný, pořád tě sledoval, chtěl splnit tvé povely…
no právě proto mi to zajímá. V základním výcviku je FUJ, APORT, K NOZE atd… na cvičáku, tak jestli by to nešlo nějak obejít, už jen kvuli těm penězům.
Jsem zmatená, přemýšlim jen nahlas, než dojdu k nějakýmu závěru…
Tady všude se cvičí agility, vyberte si co je pro vás nejblíže.
http://kacr.spravcewebu.cz/…agility.html
@MinkaD píše:
Ahoj, dělám agility už 4roky. Záleží odkud jsi, po celé republice je už dost cvičáků, co agility dělají. Teď se dívám, že jste z Karlových Varů, teď z hlavy nevím, kdo tam agi cvičí, jsem z druhé strany republiky:) Ve dvou letech určitě není starý na to začít s ním cvičit.
1. povely umí, ale nereaguje hned - to zezačátku nevadí, chce to na tom pracovat, je to otázka motivace, což souvisí s otázkou číslo dvě jak začít? Právě tou motivací a vztahem mezi vámi a psem. Pes musí vědět, že s vámi je zábava, že cvičení je legrace a navíc i dostane něco dobrého. Důležité je přijít na to, co je pro psa největší odměna, co má rád: hračky? rád se přetahuje? nebo raději aportuje? Nebo pamlsky? Jaké? Atd. Jestli nemáte žádné zkušenosti, asi by byl lepší ten cvičák, ale pozor na to jsou dobré cvičáky a špatné, což jako začátečník moc nepoznáte. Ale existuje už spoustu literatury, jak budu mít chvilku čas pohledám, teď musím jít vařit:) Tady jsem já a můj pětiletý pes letos na jaře. http://www.youtube.com/watch?…
díky moc za reakci, určitě budem ve spojení ![]()
@verunkamandarinka píše:
no právě proto mi to zajímá. V základním výcviku je FUJ, APORT, K NOZE atd… na cvičáku, tak jestli by to nešlo nějak obejít, už jen kvuli těm penězům.
Jsem zmatená, přemýšlim jen nahlas, než dojdu k nějakýmu závěru…
Nepotřebujete k noze, ani aport, to by jste potřebovala, kdyby jste chtěla skládat zkoušky poslušňácké. Na agility stačí přivolání, odložení a aby pes chtěla s vámi pracovat.
My chodili na cvičák, první půlku té hodiny jsme trénovali poslušnost a druhou se dělali překážky. Bylo tam spoustu lidí co chtěli dělat agility, ale jejich pejsky to nebavilo a nebo se prostě báli. On né každý pejsek vyběhne po žebříku. Těm co to šlo pak sami doporučovali aby to trénovali. Náš pes zrovna moc poslouchat neumí, ale jak vidí lávku, houpačku a cokoliv tak valí, že jí ani nestačím dát povel
.
@MinkaD píše:
Tady všude se cvičí agility, vyberte si co je pro vás nejblíže.
http://kacr.spravcewebu.cz/…agility.html
díky
![]()
ZÁKLADNÍ POSLUŠNOST PRO UČAST KURZU NUTNÁ! co to znamená
to co má nebo ten cvičák ![]()