Jak začít s výcvikem psa pro agility?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.9.12 16:24

Tak sem zkusila to maso a prijde mi ze to kouše nejak dlouho. A to kousíček i. :nevim: Nejdriv to i vypliv 8o pak teda zkusil znovu a trochu kousal a zase vypliv :roll: az pak zvejkal normálně…no co to mám za psa :D Nakonec zkoncim u tech buřtů, je to i levnejsí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
6.9.12 09:54
@verunkamandarinka píše:
Tak sem zkusila to maso a prijde mi ze to kouše nejak dlouho. A to kousíček i. :nevim: Nejdriv to i vypliv 8o pak teda zkusil znovu a trochu kousal a zase vypliv :roll: az pak zvejkal normálně…no co to mám za psa :D Nakonec zkoncim u tech buřtů, je to i levnejsí :)

Tak to je tedy expert:) zkus ten točeňák. Je to měkké, třeba mu to pojede:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.12 12:06
@MinkaD píše:
Tak to je tedy expert:) zkus ten točeňák. Je to měkké, třeba mu to pojede:)

jo to vim že mu jede páreček. A šunčička, salámek. Všechno co mu dávat ale nechci, kaňour jeden :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.12 12:26

Tak příští sobotu jdem na první hodinu agility zdarma, jsem zvedav!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
10.9.12 12:40

Tak potom napiš, jak se se vám dařilo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.12 14:03

Tak jsme to celkem zvládly 8) Bylo tam ale strašně psů, za celou hodinu jsme vlastne zkusily parkrat neco. Časem se to asi protřídí, ale tohle bylo dost, furt nekdo štěkal :mrgreen: Jen jsem zjistila, že už nemám problém jestli se bude bát, nebojí…ale asi neni dost temperamentní :nevim: Nejsem si jistá že ho to baví. Za kus párku nebo za hračku udělal co se po nem chtelo, ale jinak koukal a moc se netvářil. Jiný psi tam lítali jak šílený a furt něco vymejšleli a furt je někdo musel krotit a honit. Muj klid, prostě proběh tunel…preskočil si tyčku…proběh se na kladině a jako by si říkal hm a co jako a to nevim jestli je fajn :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.9.12 16:59

Teď záleží na tobě, zda to budeš chtít zkusit s ním, třeba ho to časem bude bavit víc. Ale bude to běh na dlouhou trať a výsledek je nejistý. Co já vím, tak spoustu psů běhá, tak že prostě mají svoje tempo a spíš kvůli pánečkovi a to si vždy říká, zda to má cenu takto dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 16:41

No já i uvažovala, že si pořídím dalšího pejska, nějakýho co to všeobecně má v krvi. Ale zase si říkám jestli je to dobře si pořizovat psa jen kvůli agility. Nějak mi to přijde sobecký? Jako že já mám prostě představu, tak si pořídím border kolii. Dělají to lidi i takhle? Pořizujou si psa s jasným cílem? nevim jestli to přijde divný jen mě :nevim: Nějak mám pocit, že by mi to stejně nevyšlo, že nejlepší je když má člověk pejska a přijdou na to až potom. Hrozně moc bych chtěla cvičit agility a nevim jestli to neni špatně :nevim:

OT: mám menzes takže jako mám dost zase, mooooooooooc přemýšlim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 16:45

A taky mi přijde, že jsem Kevina rychle hodila přes palubu :zed: neviděla jsem v něm to, co jsem si představovala. No budem to zkoušet… Když ho to nebude bavit ani potom, uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Návštěvník
4.10.12 11:03

Podle jedné hodiny se nedá soudit ještě nic- pokud pejsek proběhl tunel a skočil překážku, tak to je super- a že nelítá jako šílený kolem- o to přeci nejde- je potřeba, aby pejsek udělal co se po něm chce :o) Základní problém je, že si každý myslí, že pes tam příjde a začne nadšeně běhat-pejsek se s tím seznámí a podle našich reakcí pozná, že když něco udělá dobře, že nám to dělá velkou radost -takže to chce co nejvíce odměnovat- bud pamlsky nebo hračkou, aby pejsek viděl, že tohle po něm páníček chce

• Citovat
  • Upravit
Návštěvník
4.10.12 11:14

Jinak my trenujeme od léta a doma je super, rychlý a šikovný a na cvičáku je trochu přibržděný- relativně vše udělá jak má, ale nemá tu jiskru jako doma-já si jsem vědoma toho, že doma ho více chválím, takže tu radost ze mě vidí a na cvičáku jsem taky taková utlumená -o ty chyby jsou hodně právě v páníčcích, takže to nechce hned házet flintu do žita :lol:
Já ho třeba musím naučit větší samostatnosti- při vysílání do tunelu- hodně mě sleduje a když chci přeběhnout na druhou stranu, tak vidí že přibrzdím a z tunelu se vrátí -no takové detaily doladit a bude to na dobré cestě :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
5.10.12 14:06

Díky za prispevek :kytka:
jojo já vím, určitě nemám problém s tím, ze bych si myslela, ze hned začne behat, ale hodne lidí rika, ze to je pro pejsky s horkou krví, co behají a chvíli nepostojí, respektive mají nejvetsi problem je naučit aby vydrželi tu chvíli odložený, než dojde pán k prekážce a zavelí. Muj Kevin bych rekla moc premýšlí :D nechápe, proč by to mel jako delat, tam lézt, ale udelá to, když mi to delá takovou radost..jenze já chci aby mel radost i on z toho co delá, aby byl nadsený, to mi neprijde…zatím… :?: no uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Návštěvník
5.10.12 15:00

A čím ted odměnuješ? Já přešla z jídla na balonek- on teda Max je schopnej neustále aportovat, takže jsem to pak vyhodnotila jako nejlepší odměnu :) +přidám slovní pochvalu. A vidíš na něm po pár lekcích pokroky? Já pořád myslím, že to nadšení se dostaví postupně s těmi dovednostmi -něco bude třeba mít Kevin raději, něco méně -jasně že akční pes od přírody to má asi jinak, ale pokud není flegmouš mimo treninky a umí si zablbnout, běhat pro míček nebo se o něco přetahovat, tak zvládne i tohle, jen na něj přenést to tvoje nadšení :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5.10.12 23:01

Uz sem taky presla na balonek. Miluje ho a je schopnej kvuli nemu sedet u nej a cucet na nej dokud se mu nepodá (strasne píská totiz) Má chvile kdy je jak trotl, treba ho honim na louce a on bezi jak o zivot kolem me dokola… Kdyz se rozbehnu bezi se mnou jen tak protoze bezim já a je stastnej, ale tohle je nejaky divný, proste neni nadcenej jako na tom poli treba.
Treba to prijde ze, preci jen to neni nic s cim by se setkal a prijde tomu na chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Návštěvník
10.10.12 11:29

A přes zimu se u vás trenuje někde v hale? U nás né, takže to bude o počasí, abychom vůbec mohli někdy jít -tak jsem na to zvědavá, jestli nezapomeneme aspon ty základy.
S tím míčkem je to u nás podobné - větší nadšení je mimo cvičák-ale zase když vidím, že na zahradě na překážkách spolupracuje a to nadšení tam je, tak ten cvičák určitě dopadne taky- prý je dobré na tom místě s pejskem blbnout jako třeba na tom poli, aby viděl, že to je stejné a bral to úplně přirozeně a pak se třeba dokáže odvázat i při tom treninku -já to schválně zkusím, jestli se nechá vyprovokovat ke hře a bude v něm větší jiskra :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný