Hračka pro velkého psa ničitele :-D

10657
6.9.12 19:18

Hračka pro velkého psa ničitele :-D

Ahoj pejskařky,
potřebovala bych radu od některé, která má doma velkého psa. Máme staforda a veškeré hračky, co mu koupím, má do pěti minut na cucky. Už se mi za to nechce dávat peníze, takže mu dáme třeba starý tričko, manža na něm udělá dva uzly, nebo plastovou lahev, tu má docela rád. Ale ráda bych nějakou hračku, co by mu alespoň týden vydržela a bylo by fajn, kdybych nemusela každou chvíli vysávat, protože je hračka po celým pokoji. Jediný, co mu vydrží dlouho je dřevěný špalek, ale ten nemůže likvidovat doma, to jsou všude třísky. Taky mu tak jeden den vydrží taková ta velká kost z buvolí kůže, ale to mě taky štve. On jak to žužlá, lepí se to na koberec, vysát to nejde a musí se to doslova z koberce vytrhávat. Tak s čím si vaši pejsci hrajou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
6.9.12 19:22

Asi moc neporadím, ale vzpomněla jsem si, že jedna známá měla staforda v bytě a na vycházku sebou brala malou pneumatiku na lanu, asi nějakou menší neb pneu je dost těžká, on s ní chodil přítel, tak ji asi nosil on. vždy to pověsili na strom, pes se zakousl, cloumal tím, nebo na tom visel a to byla pro něj zábava číslo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.9.12 19:24

Retrívřici kupuju vepřové a hovězí bělené kosti http://www.rapa-dog.cz/…ca-50cm.html Pokud máte ničitele, koupila bych hovězé, ta mu vydrží dlouho. nechám ožrat klouby a střed vyhazuju - vám bych vepřovou nedoporučila, je celkem malá a asi by si s ní rychle poradil. Je fakt, že z ní taky kousky padají, ale většinou je pak sní, takže nepořádku moc není :) Pokud bys jí dala, tak ale n echat ze začátku jíst jen po částech, aby se neucpal - menší množství kostí zvládne a časem si trakt zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:25

@MinkaD To našeho moc nebaví, on ani aportovat nechce. Jen si lehnout a žvejkat, trhat a likvidovat. Ještě jsem si vzpoměla, že mu docela dlouho vydržela taková gumová tyč na čištění zubů, ale tyhle hračky jsou dost drahý a přeci jenom, nehodlám dát měsíčně litr za hračky pro psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.9.12 19:25

Zkoušeli jste černý kong? ten má být prý v podstatě nerozbitný…osobně odzkoušeno nemám, já mám něžné bordery :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:27

@jowana jj, to vypadá dobře, to by mohlo nějakou dobu vydržet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.9.12 19:27

Já mám pocit, že když to nebude moct zničit, nebude ho to bavit. My máme sice jen russlíka, ale když jí dám něco, co nemůže zničit, tak to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:29
@Etcetera78 píše:
Zkoušeli jste černý kong? ten má být prý v podstatě nerozbitný…osobně odzkoušeno nemám, já mám něžné bordery :D

jj, to jsme doma měli, než jsem se vrátila z nákupu, zbyly z něj jenom hromada drobků (na to si vzpomínám, frajer si vzpoměl, že si bude hrát v posteli, já se pak lekla, co to mám v posteli, když jsem šla spát :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.9.12 19:30

@Honzuovka s vepřovou si naše fenka za půl dne poradí (a to není žádný ras), ale hovězí má už nějaký měsíc na zahradě, okusuje často a stále drží. Domu doporučuju tu běleneu - s těmi uzenými nemám dobrou zkušenost ( jsou mastné a hafani po nich mají často průjem, po té bělené to je o. k.) Ale jak jsem psala, pokud neni na kosti zvyklý, ze začátku určitě opatrně, aby toho nesnědl moc - nevim, jak to jemu bude dlouho trvat..a druhé pozitivum-čistí si tím zuby :) Jinak kupuju normálně ve zverimexu nebo na výstavách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.9.12 19:32
@Honzuovka píše:
jj, to jsme doma měli, než jsem se vrátila z nákupu, zbyly z něj jenom hromada drobků (na to si vzpomínám, frajer si vzpoměl, že si bude hrát v posteli, já se pak lekla, co to mám v posteli, když jsem šla spát :zed: )

no jo, psala jsem, že prý a v podstatě… :lol: :lol: tak pak mě napadají jedině ty obří hovězí kosti, jak už bylo zmíněno, zrovna včera jsem potkala jednoho staforda, jak si ji nesl z obchodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:33
@lyrica píše:
Já mám pocit, že když to nebude moct zničit, nebude ho to bavit. My máme sice jen russlíka, ale když jí dám něco, co nemůže zničit, tak to nechce.

To asi jo, ale když si to zničí za pár minut, pak se celej den nudí. Od doby, co máme mimčo, tak se mu nemůžu věnovat jako dřív, tak pak otravuje, šťouchá do mě čumákem nebo z nudy štěká na dveře. Zatím jsem mu sehnala brigádnici, co si s ním chodí zaběhat, tak je to lepší, když se vyběhá. Ale dokud budeme v bytě, asi se bude nudit, no. Už aby jsme měli barák se zahradou. Vím, co by ho na 100% zabavilo na celý den…kdyby jsme mu pořídili kámoše pejska, ale mě by to už asi odrovnalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:35

@Etcetera78 Takhle si náš mladej nosí vepřový ucho. Vždycky se tak nese, jako by chtěl všem říct: Heč! Podívejte, co mám. Je to roztomilý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
6.9.12 19:41

Já bych se u těch dlouhých kosti bála těch „třisek“,když by se mu to podařilo rozkousnout.
Stejně jako se memaji zkrmovat dlouhé duté kuřeci kosti, tak pozor i zde.

Našim psům(německý ovčák a křiženec labradora) dáváme žužlat čerstvé vepřové nožižky. Občas koupime takové ty kosti umotané ze sušených kůži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.9.12 19:41

@Honzuovka jo, druhý pejsek by byl dobrý, ale nenech se překecat…my měli štěňata, když bylo malé osm měsíců, sedm kousků v panelákovém bytě, jednu štěnici jsme si nechali…jako zkušenost dobrý, ale s nervama jsem na tom od té doby bídně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
6.9.12 19:44

@Etcetera78 On je ten náš dost akční, takže si nedovedu představit, že bychom tady měli takový dva. Jeden kulovej blesk bohatě stačí. I když jsem nad tím už jednu dobu uvažovala. Jde mi hlavně o to, aby byl šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný