Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mám problém jakou vybrat antiko.Mám 3 děti a další už neplánujeme.Před dětma jsem brala prášky.Ale skoro pořád jsem špinila.Vyzkoušela jsem víc druhů a pořád stejné.A taky se na to musí myslet každý den.Teď po dětech jsem si myslela,že si nechám dát mirenu.Ale to jsem taky zavrhla.Prý u toho můzou být problémy,když to tělo nesnese.Krvácení,záněty,bolesti břicha…Vím,každá antiko má něco.Ale fakt nevím.Nejradši bych nebrala nic.Koncem února jdu na gyndu na prevenci,tak snad do té doby něco vymyslím.
Co berete vy,a jaké s tím máte zkušennosti?
Ahoj beru minisiston a naprosta spokojenost, po ostatnich jsem,jak pises spinila.
Ahoj, já mam kroužek. Nešpinim, vyndává se po 3t. Měla sem taky prášky, náplast ale todle je zatim nej.
Ahoj, taky bych doporučila antikoncepční kroužek. Vůbec jsem ho necítila, zmírnily se bolesti břicha, zad atd. při PMS a ještě k tomu jsem menstruovala vždycky jen cca 2 dny.
Ahoj, po konzultaci se svým Mudrem jsem se rozhodla pro Yasminelle, od německé firmy Bayern. Nejsou zrovna nejlevnější, ale věřím té firmě. Brala jsem od nich i hodně doporučované těhu vitamíny Elevit, takže i tu antiko jsem vybrala od nich.
Já beru druhý měsíc minisiston a později uvažuji o Mireně. U ní jsou problémy typu záněty, špinění docela malé, horší je to s klasickou Danou. Dělala jsem rok v gyn ambulanci a nikdo si na Mirenu nestěžoval, ale s Danou byla ta zkušenost o dost horší.
Jinak se poptej svého gynekologa, co ti nabídne. Třeba existují ještě náplasti, ale nemám odzkoušeno.
No ja prasky nemohu - takze jsme se rozhodla pro mirenu - ale zatim s ni nemam zadnou zkusenost. Na gyndu jdu koncem brezna - tak uvidime.