Depo-Provera a menstruace

16291
15.1.10 00:07

Depo provera a menstruace

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, mám už asi 4 měsíce injekční antikoncepci depo provera, první injekce byla v září, druhá v prosinci a teď mi začíná menstruace… Není to nějaká chyba? Nebo i při této antikoncepci může být menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2904
15.1.10 00:49

Haňul, depo provera haní spousta lidí, před necelýma třema měsícema jsem se tu vyptávala, dostala jsem na konci října první a poslední injekci, nejdřím jsem si ji nechala píchnout a pak přečetla zkušeností s a omývali mě, tak jsem si řekla, mám to v sobě nic s tím neudělám nebudu se stresovat 3 týdny a nic od té doby 14 dní špiním a 14 dní dobrý a plně kojím. Dr.mi říkala, že to občas někomu nesedne,ale nestává se to často, také říkala, že se občas objeví krvácení, když třeba přestáváš mít mlíko, pokud ji máš při koju a jakoby nabíhá cyklus jako před těhu, já teda kojím stále a jen a přitom vždy když začátkem měsíce je to tu jako před těhu. Jinak je tu více diskusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
15.1.10 06:56

Ahoj,
přidám se těm co mají špatnou zkušenost.Ve zkratce řeščeno: neustálé špinění až krvácení - nevěděla jsem jestli mám ms nebo co vlastně,na papule mi vyskákalo plno boláků a fakt velkých a bolavých.A jako bonus zřejmě jsem po každé injekci nabrala 5 kg.Byla jsem jakoby zalitá vodou.Když jsem injekce vysadila trvalo skoro :zed: půl roku než se mi tělo vrátilo do normálu.NEBRAT!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
15.1.10 08:41
jitkabokule píše:
Ahoj,
přidám se těm co mají špatnou zkušenost.Ve zkratce řeščeno: neustálé špinění až krvácení - nevěděla jsem jestli mám ms nebo co vlastně,na papule mi vyskákalo plno boláků a fakt velkých a bolavých.A jako bonus zřejmě jsem po každé injekci nabrala 5 kg.Byla jsem jakoby zalitá vodou.Když jsem injekce vysadila trvalo skoro :zed: půl roku než se mi tělo vrátilo do normálu.NEBRAT!!

je to pěknej hnus! Po chvilce braní zmizí veškerá chuť na sex já se cítila opravdu jak v přechodu a do normálu jsem se vracela dva roky ale jinak menstruaci jsem neměla vůbec. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.1.10 10:02

Mi taky připadá jak když po ní přibírám, a přitom váha ukazuje míň… :think: To asi budeme muset s manželem probrat, u prvního nám to bylo jedno jestli bude druhý, spíš jsme ho chtěli, ale teď by to přeci jen chtělo aspoň 5 let pauzu… :( Chuť na sex nebyla po porodu ani tak, jako v přechodu se necítím… Jsem myslela že mi sedla, ale tak nakonec nevím :think: Když bych chtěla přejít na jinou, za jak dlouho je to možný? Taky kojíme.
Diskuzi o přechodu na jinou antiko jsem tu zahlídla, jen jsem doufala že to nebudu muset řešit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
15.1.10 10:08

Řekla bych, že jí musíš nechat dopůsobit a před dalším vpichem mít jinou, takže buď další injekci je teď nová „sayna“ tuším nebo prášky a ty jsou jen jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
16.1.10 01:38

Tedy holky,

o Depo-proveře mi ani nemluvte. Takový hnusný svinstvo.
Během kojení jsem si nechala dát 3 dávky. Poslední v lednu 2008 s tím, že od léta 2008 bychom se chtěli pokoušet o další mimi. Menzes se nedostavil ani v dubnu, kdy už by depo provera neměla fungovat, ale ani květnu, červnu, červenci..... Koncem září jsem pak šíleně silně mensturovala 3 týdny!! A pak zase nic. Moje tělo se dávalo do kupy 1 a půl roku!! Nakonec se nám v září 2009 konečně podařilo otěhotnět.
Navíc jsem se dočetla, že původně to byla antikoncepce pro kočky a pak když zjistili, jak pěkně to funguje, tak to začali distribuovat do zemí 3.světa. Je levná a spolehlivá. Dokonce tak, že při dlouhodobém braní nastává totální neplodnost. Taky je dokázáno, že způsobuje osteroporozu. Hnus Hnus Hnus. Nejvíc ze všeho mě ale naštvalo, že mi jí moje dr. píchla, aniž by mě na cokoli upozornila. Dr. už mám samozřejmě jinou.

Pardon, že jsem se tak rozpsala, ale jakmile slyším Depo provera, tak mi naskakujou pupínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.1.10 23:04

Teda Moni 8-o Jako můj doktor mi ji taky v podstatě předepsal „sám od sebe“, když jsem sestřičce vyjmenovávala veškerý tyhle svinstva tak říkala že to je až po dlouhodobým braní, tak 3 roky… Já snad fakt radši budu riskovat dalšího prcka 8-o Mi to původně vyhovovalo, že to i po přestání braní může trvat až rok, jsem si říkala že se alespoň vyčistím… Ale než riskovat neplodnost… No fuj. Díky díky moc za varování. Tohle snad uzná i manžel i moje matka (která se třetího prcka děsí jak čert kříže :lol:, ne že bych po něm toužila takhle brzo, chci aspoň 5 let pauzu), že je lepší mít hrozbu dítěte, než mít krom hrozby rakoviny děložního čípku i neplodnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.1.10 23:46

Haňule, jj, svinsvo na entou. Já jsem od manži tenkrát zase dostala sprďana, že jsem si to nechala píchat, aniž bych si o tom něco blíž zjistila.
Každopádně v tvém případě bych šla do tělíska, pokud chcete další mimi až za pět let. I kdyby jste se rozhodli dřív, není nic jednoduššího, než si ho nechat vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.1.10 23:47

Moni,já právě tělísko nechci a ani nemůžu (prý), jsem po konizaci děložního čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
19.1.10 16:38
moni.cz píše:
Tedy holky,

o Depo-proveře mi ani nemluvte. Takový hnusný svinstvo.
Během kojení jsem si nechala dát 3 dávky. Poslední v lednu 2008 s tím, že od léta 2008 bychom se chtěli pokoušet o další mimi. Menzes se nedostavil ani v dubnu, kdy už by depo provera neměla fungovat, ale ani květnu, červnu, červenci..... Koncem září jsem pak šíleně silně mensturovala 3 týdny!! A pak zase nic. Moje tělo se dávalo do kupy 1 a půl roku!! Nakonec se nám v září 2009 konečně podařilo otěhotnět.
Navíc jsem se dočetla, že původně to byla antikoncepce pro kočky a pak když zjistili, jak pěkně to funguje, tak to začali distribuovat do zemí 3.světa. Je levná a spolehlivá. Dokonce tak, že při dlouhodobém braní nastává totální neplodnost. Taky je dokázáno, že způsobuje osteroporozu. Hnus Hnus Hnus. Nejvíc ze všeho mě ale naštvalo, že mi jí moje dr. píchla, aniž by mě na cokoli upozornila. Dr. už mám samozřejmě jinou.

Pardon, že jsem se tak rozpsala, ale jakmile slyším Depo provera, tak mi naskakujou pupínky.

tak to nejsi sama to radši vůbec nic než tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Akdar
4.2.10 12:33

depo provera

Antikoncepci beru už rok a půl, přes rok bylo vše OK, ale začátkem prosince jsem začala krvácet - šla jsem k lékaři a ten mi řekl, že to může být stresem (O vedlejších účinkách vůbec nemluvil). Píchl mi další injekci i když jsem ji měla mít až za 2 týdny - krvácení přestalo, ale včera opět začalo. Proto teď brouzdám po internetu a sháním informace a narazila i na tu Vaši. To co jsem si o té antikoncepci přečetla je hrůza a nejhorší je, že to souhlasí. Změny nálad, stres, nervozita - přičítala jsem to tomu, že jsem na mateřský a že mi to leze na nervy, o chuti na sex ani nemluvím. Končím s tím, už se těším až to ze mne vyprchá a budu zas normální.

• Citovat
  • Upravit
ijaku
10.2.10 20:33

Holky,já teda nevím, ale já beru Depo-proveru už 9. rok s naprostou spokojeností. Jasně, že začátek je trochu krušný, ale jakmile si to sedlo, nemám vůbec žádné problémy! Samozřejmě pokud nechcete mít další dítě, a to už u mě nehrozí. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Andrea.Z
11.2.10 21:11

Ahojky holky.Tak já teda nevím ale já ji beru rok a půl a už od začátku jsem velice spokojená.Menstruace žádná od první injekce.Žádné deprese a změny nálad.Sexu chtivá jsem stále…ale je fakt,že to každému sednout nemusí… :wink:

• Citovat
  • Upravit
1288
12.2.10 12:55
Andrea.Z píše:
Ahojky holky.Tak já teda nevím ale já ji beru rok a půl a už od začátku jsem velice spokojená.Menstruace žádná od první injekce.Žádné deprese a změny nálad.Sexu chtivá jsem stále…ale je fakt,že to každému sednout nemusí… :wink:

Tak to čtu poprvé že to někomu vyhovuje,to je dobře to jsi šťastná žena,mně na tom právě vyhovovalo to že jsem neměla menstruaci,teď mám milligest a je to zase na nic problémy skoro žádné ale chuť na sex je pryč,prostě jak se do mně dostane nějaký hormon je to v tahu.jsem z toho dost nešťastná a navíc musím mít menstruaci,jde to odložit jen o deset dnů. Tak přemýšlím o sterilizaci mám už 3 děti a doktor se mně na to ptal.Nevím nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí