Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tento rok chceme s přítelem jet na dovolenou s cestovkou. Je nám celkem jedno kam, budeme koukat na last minute. Možná je to divný, ale bude to moje poprvé, co se týče cestování s cestovkou, doteď jsme si vždy vše zařizovali sami, což znamená, že znám maximálně některé dle názvu
Takže jsem se chtěla zeptat zkušenějších, jakou cestovní kancelář byste doporučili?
Celkem se mi líbily zájezdy na bluestyle, ale četla jsem na ně špatné recenze, takže mě to odradilo. Hodně na mě vyskakuje TUI, ale o té jsem nikdy neslyšela, abych se přiznala.
Budu ráda za tip na nějakou spolehlivou a finančně dostupnou cestovku, se kterou máte dobré zkušenosti ![]()
PS. Omlouvám se za možné spatné zařazení tématu.
@donutka01 píše: Více
Mně se taky s cestovkou moc nechce, přijde mi to zbytečný a zbytečně drahý, ale přítel to chce zkusit, chce odpočívat a nechce abychom něco řešili, když to může udělat někdo za nás. Tak mu to pro jednou dopřeju, no ![]()
@donutka01 píše: Více
jo, tak to je fakt, že nemusí nic řešit,
tak v tom případě doporučuju Eximtours nebo Fischer - oni jsou beztak nějak spojení, tihle dva,
ten Blue style někdo chválí, někdo haní - těžko říct, pro jistotu jsem od nich nikdy dovolenou nebrala,
rodiče lítají s tím Eximem už roky rokoucí a nikdy si nestěžovali
Jednoznačně TUI. A pak ještě Anex.
Příspěvek upraven 17.06.25 v 14:08
Mám zkušenost s Čedokem, Fischerem i Blue Styla a zatím vždycky bylo všechno v pohodě. Dovolené a výlety mimo sezónu si organizujeme taky sami, ale přesně léto - nechci nic řešit, chci k moři a odpočívat. Letos jsem chtěla i do konkrétního hotelu a přes cestovku to vyšlo levněji, než když jsem to zkusila poskládat letenky + hotel. ![]()
Čedok je v pohodě, nebo i ta skupina kolem Eximu. Hodně jsou reklamy na TUI, ale to nemám zkušenost. S BS jsem byla jen jednou, problém taky nebyl.
My byli loni s Fischer v nabídce zájezdu tak trochu (dost) klamali - hotelový komplex, kde je jedna budouva úplně mimo areál, na samotě 500m do pruhkého kopce. Ale na fotkách a v popisu hotelu bylo VŠE z toho areálu, tak jsme to brali, že budeme bydlet tam. I jsem to uváděla do požadavků. No samozřejmě nás ubytovali do té „depadence“ a ještě to zdůvodnili jako upgrade pokojů
Po každodenní urgenci nám po 4 dnech nakonec vyměnili jeden pokoj ze 2 po argumentaci, že pro dvaašedesátiletou babičku je fakt „smrt“ lítat několikrát denně do toho šíleného kopce ve třiceti stupňových vedrech. Řešili jsme to i s delegátem, ale to bylo k ničemu, ten nám řekl, že s tím nic nenadělá, že s námi max může sepsat reklamaci. Ta byla ze strany cestovky zamítnuta, jakože se nedopustili ničeho ![]()
Za mě dobrá zkušenost s Čedokem a TUI – všechno bylo bez problémů, delegát, transfer, organizace. Last minute jsme měli s Fischerem a taky to klaplo ![]()
@donutka01 Když už vyrazím s cestovkou (což bylo letos po dlouhé době), tak na radu zkušenějších jsem koupil přes Airstop zájezd s Německou CK (Der Tour, ale tuším, že koupili i několik CZ cestovek a přidali do skupiny) a odletem z Prahy. Nevýhoda byla, že delegát byl německy mluvící, dále už jen výhody.
@Premek_Orac der touristik vlastní Fischer/Exim, létáme s nimi často, pracuje tak kamarádka, tak jsme zatím vždy vybrali dobře…a last minute jsme měli Egypt za 11,5tis na osobu, Bulharsko za 11,5tis…Řecko za 14tis, Omán za 19tis, Mallorcu na 12dní za 19…
Atd, vše all inclusive a Sami létáme taky
TUI a Fischer pokud letecky
pokud za málo peněz busem, tak mé staré dobré České kormidlo ![]()
Blue style má bohužel často ve zvyku na poslední chvíli vyměnit hotel-resort, který skutečně googlím velmi detailně včetně všech recenzí na invii a tripadvisoru třeba tři dny, do posledního detailu!! takže takové výměny absolutně neakceptuji a stalo se mi to s nimi už dvakrát (vždy jsem udělala takové peklo na takový „návrh“ včetně výhrůžek čoikou a já nevím čím vším ještě, paragrafy z občana, prostě absolutní hustý dvoustránkový odpor a nesouhlas), že nám tedy v obou případech ty původní resorty díky mé agilitě ze strachu radši nechali
ale otrávilo nás to natolik, že BS už nikdy.
Jinak na běžné cesty a lety po Evropě je Booking 9+ naprosto v klidu a pohodě pokaždé…akční letenka k tomu a hurá…
Lítáme s Bluestyle a všechno vždy naprosto v pořádku
. Od letiště, po animátory. Znám spoustu lidí, kteří haní Čedok a Fisher, stejně jako má někdo negativní zkušenosti s Bluestyle.
@Lucy75 píše: Více
Tak to jsi mě teď vyděsila. Nikdy se nám to teda zatím s BS nestalo a letos jsme je zvolili jen proto, že jsme chtěli přesně tenhle jeden konkrétní hotel a žádná jiná cestovka ho v nabídce s odletama z Prahy neměla.